Tovább fejlődik a Uniswap DeFi projektje, májusban jön a V3

Szerző: | márc 26, 2021 | DeFi, Kriptovaluta

Jön a várva várt frissítés a vezető DeFi projekthez a Uniswaphoz! Sávos díjak és koncentrált likviditás jellemzi a frissített Uniswap v3-at

 

Uniswap decentralizált tőzsde fejlődése

A Uniswap V1 (1-es verzió), a liquidity pool-ok és automated market maker-ök működtette tőzsde más koncepcióval közelíti meg a decentralizált kereskedés fogalmát. Általában a centralizált tőzsdéken ajánlati könyv (order book) szerint mennek végbe a cserék. A Uniswap megoldása jobban passzol az Ethereum hálózatához, valamint egyszerűbb is használni.

Az 1-es verzió ugyan elérhető lesz mindörökre (ameddig az Ethereum hálózata létezik), azonban a nagy érdeklődés, illetve a Uniswap csapatának bővülése miatt megszületett a 2-es verzió is. A V2 (2-es verzió) fő újdonsága az volt, hogy közvetlenül cserélhettünk már ERC-20-as tokeneket. Míg a V1-ben csak ETH-ERC20 liquidity pool-ok voltak, addig a V2-ben már ERC20-ERC20 pool-ok is megjelentek. Korábban, ha két ERC-20-as token piacán akartunk kereskedni, tegyük fel USDC-ből DAI-t szerettünk volna venni, akkor először ethert kellett vennünk USDC-ből, majd DAI-t ether-ből. Ezt megcsinálta nekünk automatikusan a Uniswap, a probléma ezzel annyi volt, hogy kétszer kellett kereskedési díjat fizetni, mivel kettő váltás volt.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Májusban jön az újabb frissítés a Uniswap v3

Annak érdekében, hogy a Uniswap továbbra is domináljon, és továbbra is releváns maradjon a decentralizált pénzügyi (DeFi) térben, a népszerű decentralizált tőzsde (DEX) újabb fejlesztést vezet be.

Az Uniswap elárulta, hogy bemutatja harmadik iterációját, és arra fog összpontosítani, hogy a decentralizált tőzsde a valaha létrehozott legrugalmasabb és leghatékonyabb automatizált piacvezető automated market maker (AMM) legyen. Az Uniswap v3 várhatóan május 5-én jelenik meg a mainnet-en.

 

Koncentrált likviditás jön az új UNI fejlesztéssel

A frissítés koncentrált likviditást hoz, amely lehetővé teszi egyes liquidity pool-ok számára, hogy részletesen ellenőrizzék, hogy tőkéjük milyen ársávba biztosít likviditást. Az egyes pozíciókat egyetlen készletbe összesítik, létrehozva egy kombinált görbét a felhasználók számára. Ez azt jelenti, hogy a liquidity pool-ok az egyéni ártartományokba koncentrálhatják tőkéjüket, nagyobb mennyiségű likviditást biztosítva a kívánt áron. Ennek során az liquidity pool-ok individualizált árgörbéket készítenek, amelyek tükrözik saját preferenciáikat. 

 

A liquidity pool-ok tetszőleges számú, különböző koncentrált pozíciót egyesíthetnek egy készletben. Például, az ETH / DAI poolban lévő LP választhat, hogy 100 dollárt rendel az 1000 és 2000 dollár közötti ártartományokhoz, és további 50 dollárt az 1500 és 1750 dollár közötti tartományokhoz. A fejlesztés segítségével jóval hatékonyabban tud majd a közösség likviditást biztosítani, illetve lehetőségünk lesz töredék portfóliókkal hasonlóan magas kamatokat farmolni ha jól spekulálunk az árfolyam mozgására.

 

Különböző díjszintek jönnek

A különböző díjszintek lehetővé teszik liquidity pool-ok megfelelő kompenzálását a különböző mértékű kockázatvállalásért. Korábban az összes Uniswap poolban végzett tranzakciónak 0,30% -os díja volt a kereskedésnek. Bár ez úgy tűnik, hogy elég jól működött sok tokennél, de például a stabilcoinoknál vagy az egzotikusabb és ritkább coinoknál nem volt a legoptimálisabb.

 

Az Uniswap v3 több díjszintet tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a likviditás-szolgáltatók megfelelő kompenzációját a különböző mértékű kockázatok vállalásáért. Kereskedési páronként három különálló szint lesz: 0,05%, 0,30% és 1,00%. Ennek eredménye, hogy a likviditás-szolgáltatók a várható páros volatilitását felhasználhatják a fedezetük testreszabására. A nem korrelált kereskedési párok magas kockázatot mutatnak, míg a korrelált kereskedési párok minimális kockázatot jelentenek.

 

Uniswap V3 összefoglalva

A DeFi iránti érdeklődés és az összes DeFi protokoll összesített értéke (TVL) folyamatosan növekszik, az UNI iránti kereslet is várhatóan nőni fog. Dappradar szerint a DeFi piac TVL-je meghaladta a 41 milliárd dollárt, és viszonylag stabil maradt ezen a szinten. A 41 milliárd dollárból 4,75 milliárd dollár az Uniswap-ból származik, ami azt jelenti, hogy a teljes DeFi piac TVL-jének jóval több mint 10% -a az Uniswap-ban van. Különösen a Coinbase IPO közeledtével valószínűleg felgyorsul az UNI lendülete, ami valószínűleg pozitívan érintené a SushiSwap-ot, a BNB-t, az FTT-t és más tőzsdei vonatkozású kriptográfiai eszközöket is.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.