Korrekció a Bitcoin árában, csökkent a kripto piac mérete

Szerző: | jan 23, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Az elmúlt nap eladási nyomása következtében a Bitcoin árfolyama január 5 óta először nézett be 29.000 dollár alá. Ott viszont erős vásárlói nyomás jelentkezett és hamar pattant az árfolyam onnan.

 

2021 első Bitcoin korrekcióját láthatjuk jelenleg

Az eladási nyomásnak köszönhetően, a kriptovaluta piac piaci kapitalizációja 113 milliárd dollárral csökkent. Január 21-én egy masszív sell-off következtében a Bitcoin árfolyama korrekciót hajtott végre. Néhány órán belül esett az árfolyam 30.000 dollár alá. Bitcoin korrekciónak az irreális dinamikájú emelkedések utáni minimális, még egészséges mértékű árfolyam csökkenést nevezzük. A technikai elemzés számtalan eszköze rendelkezésünkre áll, ami segíthet azt eldönteni, hogy korrekció/trendfordítás az amit láthatunk a grafikonokon.

Most, hogy a BTC újratesztelte a 32.000 és a 30.000 dolláros támaszt, egyre többen vízionálják a 24.000 dolláros támaszt visszatesztelését is. Ez valóban benne lehet a pakliban, de egyelőre önmagában erre még nem célszerű építeni.

BTC sell-off I Cryptofalka

Forrás: www.tradingview.com

 

Sőt sokan egészen messzire mentek és már a bika piac végét kiáltották. (Szerintünk közel sem) Scott Minerd, a Guggenheim befektetési alap igazgatója nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a Bitcoin ára 2021-re valószínűleg csúcsot ért el és visszahúzódhat a 20.000 dolláros szint közelébe. 

John Normand és Federico Maincardi, a JPMorgan stratégái arra is figyelmeztették a kriptovalutába fektetni vágyókat, hogy a BTC portfóliót diverzifikátorként használó befektetők veszélybe sodorják magukat, ugyanis a Bitcoin inkább ciklikus eszköz, mind fedezeti ügylet. 

BTC piaci dominancia I Cryptofalka

Forrás: https://thetie.io/

A Cointelegraph-hoz intézett nyilatkozatában Erik Saberski, a TheTIE elemzője megjegyezte, hogy a Bitcoin árfolyamának korábbi zuhanásai során a piaci kapitalizáció dominanciája nem igazán változott.

A hónap elején az eladások teljes egészében beváltásra kerültek, míg a közelmúltbeli BTC eladások inkább más kriptavalutákra lettek cserélve. – mondta Saberski

 

Újabb stimulus érkezik, ami tovább fűtheti a tőzsdéket

A tőzsdei piacokat ismételten fellendítheti a Biden adminisztráció széleskörű ösztönző csomagjának kilátása. A részvény indexek közül január 21-én a S&P 500 és a NASDAQ egyaránt minden idők legmagasabb árát érte el. A Dow Jones index szintén nyereséggel zárt. Ennek ellenére a Bitcoin sincs a korrekció ellenére egyáltalán lemaradva tőlük. Ugyanis a korrigálás után is még mindig +15%-al többet ér egyetlen Bitcoin, mint 2021 első napján.

A Bitcoin korrekció ellenére nem teljesített rosszul a kriptovaluták piaca a héten. Ugyanis több altcoin ára is még a BTC bukdácsolása ellenére is pozitívban tudja zárni a hetet. Sőt a Polkadot árfolyama még így is +31%-ban van az egy héttel korábbi árához képest.

Kriptovaluták árfolyama I Cryptofalka

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.