Kriptorajongóknak kötelező: Bitcoin Pizza Budapesten!

Szerző: | máj 16, 2023 | Árfolyam elemzés

Május 22-én ünnepli a blokklánc közösség a Bitcoin Pizza Day-t, ennek alkalmából idén a Digó pizzéria a Cryptofalkával együttműködve limitált kiadású csak májusban elérhető bitcoin pizzával készült!

Nápolyi kemencében sült tészta a legkiválóbb olaszországi feltétekkel: San marzano paradicsomszósz, fior di latte mozzarella, olasz csípős szalámi, bazsalikom pesto és szárított paradicsom. Bitcoin rajongóknak kötelező! 🤩🔥🍕

📍 Fogyaszd helyben a Bitcoin pizzát itt: Budapest 1075, Kazinczy u. 32. 📍
🛵 Vagy rendeld házhoz a Wolt & Foodora alkalmazásán! 🛵

 

A Digóban most Te is beleharaphatsz a Bitcoin Pizzába!

Május 22-én ünnepli a blokklánc közösség a Bitcoin Pizza napot, ennek alkalmából idén a Digó pizzéria limitált kiadású csak májusban elérhető bitcoin pizzával készült! Még nem ismered a Digót? Mindent elmond, hogy európa legjobb pizzázóinak ranglistáján 2021-ben egészen a 8. helyig meneteltek a srácok!

bitcoin pizza I Cryptofalka

Forrás: Tripadvisor

Igazi sikersztori a nápolyi pizzát készítő Digó, korábban a Street Kitchen is írt már róluk. Fatüzeléses nápolyi kemencében 480 fokon, kevesebb, mint 90 másodperc alatt sül ki a hosszúkelesztésű tészta a legkiválóbb olaszországi feltétekkel: San marzano paradicsomszósz, fior di latte mozzarella, olasz csípős szalámi, bazsalikom pesto és szárított paradicsom. Kóstold meg, garantáltan nem fogsz csalódni!


Nyitvatartás
Hétfő 17.00 – 22.00
Kedd 17.00 – 22.00
Szerda 17.00 – 22.00
Csütörtök 17.00 – 23.00
Péntek 17.00 – 23.00
Szombat 13:00 – 23:00
Vasárnap 12:00 – 22:00

 

 

Bitcoin pizzával írt történelmet 2010-ben Hanyecz László

A Bitcoin Pizza Nap egy korai kriptovaluta rajongónak állít emléket, aki 2010. május 22-én két pizzát vásárolt 10 000 bitcoinból. Ez volt az első alkalom, amikor valaki fizikai áruk vásárlására használta fel a bitcoint. Természetesen ebből a történetből sem maradhat ki a magyar szál; a szóban forgó személy ugyanis Hanyecz László magyar származású floridai programozó volt, aki egyben korai bitcoin-bányászként tevékenykedett.

bitcoin pizza I Cryptofalka

Az akkor 28 éves Hanyecz szerint kezdetben csak körülbelül 20 ember cserélt bitcoint oda-vissza, és sok bányász még ingyen is adta azt azzal a céllal, hogy “terjessze az online valuta hírét“.

 

10 000 bitcoint fizettek két pizzáért

Május 18-án Hanyecz a Bitcointalk.org nevű fórumon bejelentette, hogy pizzát szeretne vásárolni – lehetőleg két nagyot – bitcoinból. Felajánlott 10 000 BTC-t annak, aki hajlandó megrendelni és elhozni neki.

10 000 bitcoint fizetek pár pizzáért… talán 2 nagyért, hogy maradjon másnapra is. Szeretem a hagymát, paprikát, kolbászt, gombát, paradicsomot, pepperónit, stb… csak a szokásos dolgokat, semmi fura halas feltét vagy ilyesmi. Ha érdekel, kérlek, szólj, és megegyezhetünk.

bitcoin pizza I Cryptofalka

Forrás: Bitcointalk.org

 

Május 21-ig még mindig nem sikerült találnia senkit, akivel a bitcoinos pizza-tranzakcióját lebonyolíthatta volna. Aztán végül másnap valaki elfogadta az ajánlatát. Ez volt az a lépés, amellyel később beírta magát a tranzakció a történelembe.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

“Csak azt szeretném mondani, hogy sikeresen elcseréltem 10 000 bitcoint 2 pizzára.”

A pizzákat a Papa John’s készítette, Hanyecz pedig egy 19 éves Jeremy Sturdivant (“jercos”) nevű fiatalembertől vásárolta őket.

bitcoin pizza I Cryptofalka

“Nem voltam biztos benne, hogy tényleg elfogadja valaki. De azt gondoltam, hogy viszonylag nagy összeget ajánlok. Megrendeltem Jercostól, ő pedig gondoskodott a kiszervezésről. Egyedül azon aggódtam, hogyan fog ideérni a pizza, ugyanis a vevő brit volt!”

 

📍 Fogyaszd helyben a Bitcoin pizzát itt: Budapest 1075, Kazinczy u. 32. 📍
🛵 Vagy rendeld házhoz a Wolt & Foodora alkalmazásán! 🛵

 

A “hiányzó darab” a bitcoin történelemben

A következő évtizedben ugyanezek a bitcoinok értéke meglehetősen meredeken emelkedett. Ha Hanyecz eladta volna a teljes készletét a bitcoin 68 990 dolláros történelmi csúcsán, akkor körülbelül 690 millió dollárt keresett volna, ami elég lett volna 46 millió nagy Papa John’s pizzára darabonként ~20 dollárért.

“Próbálok nem gondolni rá. Először is, semmi értelme, másodszor pedig az őrületbe kergetne, ha így gondolkodnék. Nem hiszem, hogy hiba volt. Ez olyan, mintha visszamehetnél az időben, és megvehetnéd a Google részvényeit, amikor 1 dollár volt, vagy ilyesmi.”

Hanyecz úgy véli  ez volt “a hiányzó darab”, amely a bitcoint mindennapi fizetési móddá tehette, nem pedig olyan eszközzé, amit “az emberek csak azért vesznek, hogy megpróbáljanak meggazdagodni“.

bitcoin pizza I Cryptofalka

“Pizzát kaptam azért, mert hozzájárultam egy nyílt forráskódú projekthez. Általában a hobbi pénznyelő, de ebben az esetben a hobbimért vacsorát kaptam. Úgy voltam vele, hogy ‘Ember, összekötöttem ezeket a GPU-kat, most kétszer olyan gyorsan fogok bányászni és ingyen fogok enni, soha többé nem kell majd kaját vennem!” – mesélte Hanyecz László évekkel később.

A 10 000 bitcoin később egy tárcába került, amelyet Jercos a kiadásai fedezésére fordított, miközben az akkori barátnőjével az Egyesült Államokban utazgattak. A brit férfi elmondta, hogy “a történtek ismeretében biztosan másképp cselekedett volna, de ez bárkiről elmondható.”

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.