Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Trezor sürgős biztonsági figyelmeztetést adott ki

A Trezor sürgős biztonsági figyelmeztetést adott ki

A Trezor megerősítette a levelezési szolgáltatójának jogosulatlan használatát, ami egy sor megtévesztő phishing e-mailt eredményezett. 

Adathalász e-maileket kaptak a Trezor felhasználók

A hardvertárca-szolgáltató Trezor sürgős biztonsági figyelmeztetést adott ki felhasználóinak az adathalász e-mailek újabb hullámával kapcsolatban.

Az adathalászat a kiberbűnözés egy olyan típusa, amelyben a támadók egy megbízható szervezetnek adják ki magukat, hogy érzékeny információkat szerezzenek magánszemélyektől. Az adathalászatot gyakran használják érzékeny adatok, például bejelentkezési adatok, hitelkártyaszámok vagy más személyes információk ellopására. 

A figyelmeztetés mindössze néhány nappal azután érkezett, hogy a harmadik fél által üzemeltetett fióknál betörést jelentettek.

Újabb átverés célozza a Gate.io felhasználókat

Január 24-én a Trezor megerősítette a levelezési szolgáltatójának jogosulatlan használatát, ami egy sor phishing e-mailt eredményezett, amelyek a felhasználói bázist célozták. 

A Seed phrase megszerzésére irányultak a hamis levelek

A Trezor hivatalos blogja szerint a látszólag a "[email protected]" címről küldött e-mailek hamisan arra ösztönözték a felhasználókat, hogy frissítsék hálózatukat, és a pénzeszközök elvesztésével fenyegették őket, ha nem tesznek eleget a kérésnek. Az e-mail egy rosszindulatú linket tartalmazott, amelynek célja a felhasználók seed phrase-ének kinyerése volt.

A Trezor gyorsan cselekedett a hivatkozás deaktiválásával, és azonnal biztosította a felhasználókat arról, hogy a pénzeszközök biztonságban vannak. Azonban azok, akik áldozatul estek a hamis e-maileknek, és a seed phrase kiadásra került, a cég arra kéri őket, hogy azonnal vigyék át kriptovalutáikat egy új tárcába.

Sorozatosan támadják a hackerek a Trezort

A Trezor a kriptopénz hardvertárcák népszerű gyártója, amely elsősorban a digitális eszközök hideg tárolását biztosítja. A vállalat azonban az évek során több biztonsági incidenssel is szembesült.

A legutóbbi adathalász kísérlet egy korábbihoz hasonló mintát követ, amely során a hacker közel 66 000 Trezor-felhasználó elérhetőségét hozta nyilvánosságra. A tárca szolgáltató kijelentette, hogy a mostani adathalász támadás során az e-mail címeken kívül más adat nem került veszélybe, és azonnali intézkedéseket tett az illetéktelen hozzáférések korlátozására.

A Trezor gyorsan és átláthatóan reagált ezekre az incidensekre. A vállalat blogja részletes tájékoztatást nyújt az események időrendjéről, a felhasználók számára fontos teendőkről és a meghozandó proaktív biztonsági intézkedésekről.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.51% $64,636.79
Ethereum ETH -3.68% $3,404.76
BNB BNB -3.98% $579.81
Solana SOL -7.68% $133.12
XRP XRP -6.36% $0.4803
Dogecoin DOGE -8.81% $0.1194
Cardano ADA -9.28% $0.3711
Litecoin LTC -7.30% $71.48
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!