Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tárold Bitcoin privát kulcsaid színekként!

Tárold Bitcoin privát kulcsaid színekként!

A privát kulcsok biztonsági mentésére szolgáló új eszköz még nehezebbé teheti a tolvajok - és a hatóságok - számára a coinok lefoglalását.

Privát kulcsból szivárvány

Felejtsd el a szólistákat és az alfanumerikus karakterláncokat: egy új Bitcoin-eszközzel a coinjaid privát kulcsát egy szivárványba rejtheted! A Bitcoin-fejlesztő Entero Positivo a múlt hónapban indította el a "BIP39Colors" nevű nyílt forráskódú eszközt, amely képes a BIP39 mnemonikus kifejezést színsorozattá alakítani, és fordítva.

Bercoin bercode I Cryptofalka

"Ezzel a módszerrel a 12 szavas mondatot 8 színre (vagy a 24 szavas mondatot 16 színre) alakíthatod át" - magyarázta Positivo a Decryptnek a DM-en keresztül. "Ezután visszaalakíthatod a színeket az eredeti seed-re."

Hogyan lehet a privát kulcsból színt kreálni? 

A BIP39 egy szabvány a saját seed phrase - egy 12-24 szóból álló rendezett halmaz - generálására, amely tartalmazza a privát kulcs létrehozásához szükséges információkat, és amelyet a Bitcoin-tárca létrehozásához, illetve az ehhez való hozzáféréshez használnak. A mnemonikus mondatok szabványosítása azt a célt szolgálta, hogy a felhasználók könnyebben visszaszerezhessék kriptójukat az összetett privát kulcsot olvasható szavak halmazává alakítva, ha elveszítik a tárcájukat. privát | Cryptofalka unchained.com A legtöbb pénztárcaszolgáltató ma arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a 12 szót egy papírlapra írják fel biztonsági másolatként, és biztosítsák, hogy senki más ne lássa azt. A Positivo magyarázata szerint a privát kulcs 12 szóból álló listaként való tárolása azonban nagyon nyilvánvaló a hackerek és tolvajok számára, akik rábukkannak. A színek ezzel szemben "mindenhol ott vannak". A privát kulcs így a szemünk előtt lehet anélkül, hogy a tolvaj észrevenné.

"Egy 12 szót tartalmazó papír gyanúsabb, mint egy színpaletta, amely például olyan felirattal van ellátva, mint 'az új otthonom falszínei', vagy a [weboldalad] styles.css fájljának belseje" - mondta.

Az eszköz által generált színeket hexa színkódban fejezik ki, egy hatjegyű rendszerben, amely gyakorlatilag bármilyen színt a piros, a kék és a zöld valamilyen kombinációjaként ábrázol. Ezek a színek "több fájlban" is tárolhatók - magyarázta Positivo -, beleértve a HTML-t, a CSS-t vagy a PNG színpalettáját.

A privát kulcs visszaszerzésének egyszerű módja 

A szóalapú rendszerrel ellentétben nem kell emlékeznünk a színek "sorrendjére" ahhoz, hogy visszanyerjük a seed-et: csak az számít, hogy minden szín jelen legyen. A fejlesztő úgy véli, hogy ennek a tárolási módszernek a rugalmassága megnehezítheti, hogy a kormányok lefoglalják valakinek a Bitcoin-ját.

"Adhatsz egy színt az édesanyádnak, egy másikat a [weboldalad] belsejében tárolhatod, a harmadikat egy webdesign könyvbe írva... és a jövőben ezekből az agnosztikus színekből visszaszerezheted a seed-et" - írta.

A fejlesztő utasításokat is adott arra vonatkozóan, hogyan lehet visszafejteni valakinek a BIP39 színeit a mnemonikus kifejezésükre csupán egy számológéppel, tehát a folyamat nem igényel semmilyen külső eszközt.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.11% $70,163.6
Ethereum ETH -1.38% $3,746.11
BNB BNB 0.34% $619.64
Solana SOL 1.95% $180.61
XRP XRP -3.15% $0.5346
Dogecoin DOGE -1.24% $0.1667
Cardano ADA -4.37% $0.4818
Litecoin LTC -1.82% $87.07
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!