Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új csalási módszerre figyelmeztet a MetaMask

Új csalási módszerre figyelmeztet a MetaMask

A MetaMask "cím-mérgezés" során a csalók kihasználják a felhasználók figyelmetlenségét a tárcacímek másolásakor és beillesztésekor.

 

A MetaMask újabb figyelmeztetést adott ki

A népszerű web3 szolgáltató, a MetaMask egy nemrégiben közzétett bejegyzésében értesítette a kripto-közösséget egy a "copy-paste" átveréshez hasonló új típusú átverésről, a "cím-mérgezésről".

Az átverést "más átveréstípusokhoz képest viszonylag ártalmatlannak" minősítették. A vállalat azonban figyelmeztetett, hogy az "address poisoning" még mindig képes arra, hogy a gyanútlan felhasználókat pénzösszegek elvesztésével csapja be.

Új Metamask szolgáltatás indul a hackerek ellen

"A cím-mérgezés egy olyan támadás, amely más átverésekkel ellentétben mindenekelőtt a felhasználói figyelmetlenségre és sietségre támaszkodik".

A címmérgezés középpontjában az áll, hogy a tárcacímek hosszú és összetett szám illetve betűsorok, amelyeket nehéz megjegyezni, és könnyen összetéveszthetők más, hasonló címekkel.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Hogyan működik a "cím-mérgezés"?

A kripto-címeket másoláskor és beillesztéskor gyakran úgy rövidítik le, hogy az első néhány karaktert, majd az utolsó néhány karaktert mutatják. A csalók kihasználják azt a tendenciát, hogy a felhasználók csak az első és az utolsó néhány karakter ismertségében bíznak.

A tranzakció során a szokásos rutin a cím másolásából és beillesztéséből áll. Sok tárca szolgáltató, köztük a MetaMask is, rendelkezik egy kattintással elérhető funkcióval a cím másolásához.

MetaMask cím-mérgezés I Cryptofalka Forrás: zoom.hu

A cím-mérgezés kihasználja a felhasználók figyelmetlenségét a tranzakciós folyamat ezen pontján. A csalók konkrétan megfigyelik és nyomon követik az egyes tokenek tranzakcióit, kiemelten a stablecoinok gyakran célpontjai az ilyen csalásoknak. Ezután a csalók egy címgenerátor segítségével olyan tárcacímet hoznak létre, amely nagyon hasonlít a célcímhez, különösen az első és az utolsó néhány karakterben.

A csaló az újonnan generált címről egy minimális értékű tranzakciót küld a célcímre; ekkor az utóbbi tárca címlistája "mérgezetté" válik. A jövőben, amikor a felhasználó tranzakciót kíván küldeni, az első és az utolsó néhány karakter ismerőssége alapján tévedésből rossz címet (a csaló által generált címet) másolhat. A végrehajtás után a pénz így a csalóhoz kerül.

"Az ilyen on-chain tranzakciók megváltoztathatatlanok (nem módosíthatók, ha egyszer már megerősítették), az elveszett pénzösszegek visszaszerezhetetlenek lesznek."

 

Hogyan védekezhetünk a MetaMask szerint?

Sajnos a nyilvános blokkláncok természete magában foglalja, hogy bárki, beleértve a csalókat is, bármelyik címre küldhet tranzakciókat, ha úgy dönt. Ezt korlátozni és szűrni szinte lehetetlen.

A tárca szolgáltató viszont megismételte annak fontosságát, hogy pénzküldéskor minden címkaraktert ellenőrizzünk, ne csak az első és az utolsó néhányat.

"Tegyük szokássá, hogy a tranzakció elküldése előtt alaposan ellenőrizzük a cím minden egyes karakterét. Csak így lehetsz teljesen biztos abban, hogy a megfelelő helyre küldesz".

A cím-mérgezés elkerülésének egyéb stratégiái közé tartozik, hogy ne használjuk a tranzakciós előzményeket címek másolásához! A gyakran használt címeket tegyük fehér / kedvencek listára vagy hajtsunk végre teszt tranzakciókat, különösen nagy összegek átutalásakor.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.75% $64,112.94
Ethereum ETH 0.07% $3,418.73
BNB BNB 0.19% $571.33
Solana SOL 2.14% $161.06
XRP XRP -5.77% $0.5517
Dogecoin DOGE -1.70% $0.1197
Cardano ADA -2.76% $0.4233
Litecoin LTC -0.78% $71.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!