A kriptofizetés bevezetését tervezi Oroszország

Szerző: | máj 19, 2022 | Kriptovaluta

Az Orosz Központi Bank és a kormány is azon dolgozik, hogy bevezessék a kriptovalutával történő fizetések legalizációját. Már csak az a kérdés, hogy mikor és milyen formában fog ez megtörténni.

 

Oroszország bevezeti a kriptofizetést

Denis Manturov, az Orosz Föderáció ipari és kereskedelmi minisztere szerint Oroszország „előbb-utóbb” legalizálja a kriptofizetéseket. Az ország kormánya 2022 folyamán különféle kripto átvételi lehetőségeket vizsgál, de még nem véglegesítette a digitális eszközök fizetésére vonatkozó konkrét politikát.
 
Kriptofizetés I Cryptofalka

Forrás: Finextra Research

 
A fizetések legalizálása a digitális valutáról szóló áprilisi törvényjavaslatban jelent meg. A TASS helyi sajtóorgánum csütörtöki jelentése szerint Manturovot a héten a New Horizon oktatási fórumán kérdezték meg arról, hogy lesznek-e legalizált kriptofizetések:
“Azt hiszem. A kérdés az, hogy ez mikor, hogyan fog megtörténni és hogyan lesz szabályozva. Most a Központi Bank és a kormány is aktívan részt vesz ebben. Ez egy fiatal iparág, és előbb-utóbb ilyen vagy olyan formában megvalósul. Törvényesnek, korrektnek, a megfogalmazandó szabályoknak megfelelőnek kell lennie.” –nyilatkozta Denis Manturov.
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
 
Az Orosz Központi Bank (CBR) és a Pénzügyminisztérium egészen a közelmúltig teljesen ellentétes álláspontot képviselt a kripto szabályozással kapcsolatban, a központi bank pedig a teljes betiltást, míg a minisztérium az adózás szabályozás lehetőségét kereste. A CBR a közelmúltban januárban javasolta a helyi kriptokereskedelem és bányászat általános betiltását az ágazathoz kapcsolódó lehetséges „pénzügyi stabilitási kockázatok” miatt.

 
A folyamatban lévő ukrán inváziót követően azonban a CBR a múlt hónapban elismerte, hogy túlságosan agresszív álláspontot képviselt a kriptoval szemben, ami megfojthatta az ágazat növekedését. A bank kormányzója, Elvira Nabiullina megjegyezte, hogy az országot sújtó számos gazdasági szankció kulcsfontosságú hajtóerő volt az ország kripto ellenes hangulatának megváltoztatásában.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka