Oroszország a kriptovaluták szabályozásáról döntött

Szerző: | febr 15, 2022 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Az orosz kormány megállapodott a Bitcoin és más kriptovaluták szabályozásáról. Minden 8 000 dollárt meghaladó tranzakciót be kell jelenteni.

 

Legális és törvényes a Bitcoin Oroszországban

Az orosz kormány és az orosz központi bank egy olyan törvénytervezetben állapodott meg, amely a kriptot a „valuták analógjaként” interpretálja. Kijelentették, hogy a kriptovaluták csak akkor működhetnek a legális pénzügyi iparban, ha bankrendszeren vagy engedéllyel rendelkező közvetítőn keresztül kezelik őket.
 
Kriptovaluta szabályozás I Cryptofalka

Forrás: cryptowisser.com

 
Alig néhány héttel azután, hogy felreppent a hír a kriptovaluták betiltásáról most megjelent az orosz kriptovaluta szabályozás tervezete. A Kommersant arról számolt be, hogy a Bitcoin (BTC) tranzakciók és a kriptovaluta birtoklás nem tilos az Orosz Föderációban; ezeket azonban csak az engedélyezett „digitális valutaváltás-szervezőn” (bankon) vagy egy peer-to-peer pénzváltón keresztül kell lebonyolítani.
 
A jelentés azt is felfedi, hogy a 600 000 rubelt (nagyjából 8 000 dollárt) meghaladó kriptovaluta tranzakciókat be kell jelenteni, ennek elmaradása bűncselekménynek minősül. Akik pedig illegálisan fogadnak el kriptovalutát fizetésként, pénzbüntetésre számíthatnak. Bár még mindig nem világos, hogy ez a döntés mit jelent majd az oroszországi vállalkozások és polgárok számára, úgy tűnik, hogy az ország vezetői lassan megenyhülnek a Bitcoinnal és más digitális valutákkal kapcsolatban.
 

Spekulációk előzték meg az orosz szabályozást

Januárban a Bank of Russia országos kripto tilalmat javasolt az iparág spekulatív jellege miatt. A bank azt is kijelentette a digitális eszközök betiltására irányuló javaslat részeként, hogy a pénzügyi vállalatok semmilyen módon nem támogathatják a kriptovaluta tranzakciókat.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
A javaslat azonban ellenkezést váltott ki nem csak az iparág szereplőitől, de még az orosz pénzügyminisztérium részéről is. Néhány nappal ezután Ivan Csebeskov, a minisztérium egyik tisztviselője azt nyilatkozta, hogy a kormánynak inkább szabályoznia kellene a kriptot, semmint teljesen betiltani. Arra is figyelmeztetett, hogy a teljes tilalom Oroszország lemaradását eredményezheti a technológia ezen területén.
 
 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.