Kriptovalutás fizetés jön Horvátország vezető élelmiszerláncába

Szerző: | dec 9, 2021 | Kriptovaluta

Horvátország legnagyobb kereskedelmi láncában, a Konzum-ban válik elérhetővé a kriptofizetés lehetősége. Az amerikai Newegg és a Nothing is követi a példát.
 
 

A nyugat után Horvátországban folytatódik a kriptofizetés bevezetése

A nyugat-balkáni régió legnagyobb élelmiszergyártója és kiskereskedője, a Konzum lett az első olyan kiskereskedelmi lánc Horvátországban, ahol a vásárlók előtt megnyílt a kriptofizetés lehetősége. Jelenleg az ilyen jellegű tranzakciók csak az online áruházban érhetők el, de a cég a közeljövőben azt tervezi, hogy a szolgáltatást a szupermarketekben is bevezeti. Ezenkívül a vezető technológia-központú észak-amerikai e-kiskereskedő Newegg is bejelentette, hogy a karácsonyi ünnepek alatt a Shiba Inu (SHIB) kriptofizetési módot is elfogadja platformján. A Nothing – egy londoni székhelyű technológiai vállalat – szintén elérhetővé tette a kriptovaluta-elszámolásokat legújabb termékéhez.
 
Konzum kripto fizetés I Cryptofalka

Forrás: https://www.intellinews.com/

 
A Konzum – Horvátország legnagyobb, több mint 10 000 alkalmazottat foglalkoztató szupermarket-lánca – bejelentette, hogy számos digitális eszköz fizetőeszközként történő elfogadásával lép be a kriptovaluta iparágba. Ezek közé tartozik a Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Stellar (XLM), Dai (DAI), EOS (EOS), Tether (USDT) és USD Coin (USDC).
 
A kriptofizetések lehetővé tétele érdekében a Konzum együttműködött a hazai Electrocoin fintech céggel és annak PayCek rendszerével, amely Horvátország első kriptovaluta fizetési processzoraként ismert. Tekintettel a legtöbb digitális token volatilitására, az Electrocoin garantálja a vevőnek a fix árfolyamot a tranzakció idején. Uroš Kalinić – a Konzum igazgatótanácsának pénzügyi és informatikai ügyekért felelős tagja – megjegyezte, hogy a Konzum folyamatosan figyelemmel kíséri a globális trendeket, utalva arra, hogy a kriptovaluta iparág is ezek közé tartozik.
„Horvátország legnagyobb kiskereskedelmi láncaként, amely közel 65 éves története során folyamatosan vezető szerepet tölt be a hazai piacon az üzleti eredményeket és a technológiai eredményeket tekintve, büszkék vagyunk arra, hogy egy újabb rohamosan fejlődő és a piacot diktáló területen vezető szerepet töltünk be” – nyilatkozta a cég.
A Konzum nemcsak Horvátország vezető áruházlánca, hanem a legnagyobb áruházlánc a nyugat-balkáni térségben is. Hazáján kívül Bosznia-Hercegovinában és Szerbiára is kiterjedt bolthálózatot működtet. A következő hónapokban a kiskereskedelmi óriás több mint 700 kereskedelmi egységében, nagyjából 650 000 ügyfelének lesz elérhető a kriptofizetési funkció. A jövőben a cég tervei közt szerepel az egész üzletláncra kiterjeszteni az új szolgáltatást.
 
 

A Newegg és a Nothing is követi a trendet

A Newegg egy másik jelentős e-kereskedelmi vállalat, amely a közelmúltban döntött a kriptovaluták elfogadása mellett. A kaliforniai székhelyű cég elfogadja a Bitcoin (BTC) mellett a népszerű Shiba Inu (SHIB) mémérmét is. A cég Észak-Amerika legnagyobb óriásplakátján jelentette be a hírt.
 
kriptovaluta elfogadás I Cryptofalka

Forrás: https://www.newegg.com/

Az év elején a Newegg volt az egyik első olyan cég világszerte, amely elfogadta a SHIB legnagyobb riválisát, a Dogecoint (DOGE). Később a Litecoint (LTC) is hozzáadta kriptofizetési lehetőséghez. Andrew Choi, a cég márkamarketing igazgatója elismerte, hogy az ügyfelek nagy érdeklődést mutatnak a kriptovaluták iránt.
„A Bitcoin és az alternatív érmék fizetési módként történő használatára vonatkozó lehetőségek megadása nagyobb rugalmasságot biztosít”. -jelentette ki a Newegg
Ezt követően a Nothing – a Carl Pei (a OnePlus társalapítója) által alapított technológiai vállalat jelentette be, hogy ők is elfogadják a digitális eszközöket, mint Bitcoin (BTC), az Ether (ETH), az USD Coin (USDC) és a Dogecoin (DOGE) fizetési módként a Nothing ear vezeték nélküli fülhallgatóiért. A kriptofizetési lehetőség a Nothing online áruházaiban egyelőre az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Kanadában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Olaszországban és Japánban érhető el.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka