Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
2021 lehet a Bitcoin ETF-ek éve, számos beadvány a SEC-nél

2021 lehet a Bitcoin ETF-ek éve, számos beadvány a SEC-nél

2021 lehet az, amikor a Bitcoin ETF-ek valósággá válhatnak. Olyan cég, mint a Grayscale és a VanEck versenyeznek az első Bitcoin ETF címért.

 

Bitcoin ETF elfogadása

Először úgy tűnt, hogy az amerikai hatóság figyelemre méltó gyorsasággal, már várhatóan május első hetére igennel vagy nemmel válaszol a VanEck Bitcoin ETF iránti kérelmére. A SEC ugyanis 2021. április 22-én feltöltött közleményben már elkezdte vizsgálni a Kriptonian Bitcoin ETF alkalmazást. Viszont közben a SEC eltolta a VanEck Bitcoin ETF döntésének időpontjá,  legkorábban 2021 júniusára.

Egy szabályozott Bitcoin ETF elfogadása adhatja meg a tényleges mainstream elterjedés kapuját a kriptovaluták számára. Ugyanis ennek segítségével rengeteg olyan intézményi nagybefektető tudna tőkét allokálni erre a még "vadnyugati" piacra, amit jelenleg egyszerűen szabályozási okok miatt még nem tudnak megtenni. 

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Gary Gensler végre valósággá teheti a Bitcoin ETF-et?

A Bitcoin ETF kérelmek nem jelentenek újdonságot a SEC számára, mivel az évek során több Bitcoin ETF kérelmet is elutasított. Ebben az évben a SEC az újonnan kinevezett vezér Gary Gensler vezetésével működik, emiatt és a kriptográfiai közösség pozitív eredményeket vár.

A kriptobarát Gary Gensler üdvözli a kriptopénzek elfogadását, miközben kriptográfiai tanfolyamokat tart az MIT egyetemen. Emellett a blokklánc technológia nyílt csodálója, és mélyen hisz a kriptovalutákban, mint hasznos pénzügyi eszközökben. Hester Pierce, a SEC biztosa már megerősítette, hogy a Bitcoin ETF újra napirendre kerülhet Mr. Gensler vezetésével. A FOX-nak nyilatkozva elismerte, hogy Kanada máris vezető szerepet tölt be a Bitcoin ETF-ek piacán.

Bitcoin ETF I Cryptofalka Forrás: https://nativenewspost.com/

 

Jönnek az Ethereum ETF-ek is?

Amíg az USA-ban a felügyeleti hatóság erősen gondolkodik a kriptovaluta ETF elfogadásán, addig az északi szomszédja úgy tűnik gyorsan követi a kriptográfiai piac fejlődését. Az elmúlt héten három új Ethereum (ETH) alapú ETF alap létrehozását jelentették be. Április 17-én a kanadai szabályozó hatóságok mind a Purpose Investments, az Evolve ETF-eket és a CI Global Asset Management-et jóváhagyták az Ethereum ETF-ek elindítására. Ez az esemény pozitívnak mondható, azonban felvet néhány kérdést.

Ethereum ETF I Cryptofalka Forrás: https://www.explica.co/

Miben különbözik egy Ethereum ETF egy Bitcoin ETF-től? Ugyanis a célpiaca, de ugyanolyan sikere lenne-e a befektetett pénz tekintetében, mint például a Purpose Bitcoin ETF-nek, amelybe februári debütálása óta 1,23 milliárd kanadai dollárt (983 millió USA dollárt) fektettek a befektetők? Ennélfogva mennyire lenne jelentős a kriptográfiai ETF mint eszközosztály?

Chris Kuiper, a CFRA elemző és kutatócég alelnöke elmondta, hogy mind a lakossági mind az intézményi befektetők inkább piaci kapitalizáció szerint súlyozva hajtanának végre befektetéseket. Tehát az Ethereum ETF kiválóan ellensúlyozná a Bitcoint, ugyanis a két kriptovaluta akár ellentétes mozgásban is haladhat. Ezzel a befektetők kívánsága válna valóra, miszerint kisebb lenne a volatilitás és nagyobb lenne a piac kiszámíthatósága. 

Som Seif, a Purpose Investments vezérigazgatója úgy látja, hogy egy Etherereum ETF potenciálisan szélesebb körű felhasználását is lehetővé tesz, például egy technológiai platformba való befektetés módját. 

Az Ethereumhoz való hozzáférést demokratizáljuk, megkönnyítve az ETH birtoklásának folyamatát. Úgy gondoljuk, hogy Ethereum készen áll a növekedési pálya folytatására, és mind fontos közüzemi technológiának, mind szélesebb körű elfogadásnak befektetési eszközként. - nyilatkozta Som Seif

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Jeff Dorman, az Arca befektetési menedzsment cég befektetési igazgatója elmondta, hogy a befektetők többsége ma még mindig nem érti -és gyakran nincs is tisztában azzal-, hogy az Ethereum miben különbözik a Bitcointól. Ez azt jelenti, hogy a BTC és az ETH tőzsdén kereskedett alapok piaci közönsége véleménye szerint alapvetően megegyezik.

 

A kanadai kriptovaluta ETF-ek piaca nyomást gyakorolhat a SEC-re

A kanadai elfogadás komoly nyomást jelent az amerikai monetáris politikára is, ugyanis ezláltal, hogy még az USA-ban nincs kriptovaluta ETF, veszít a versenyképességéből. Kanadában már nyolc különböző Bitcoin ETF és három különböző Ethereum ETF létezik. Mivel a két ország értékpapír területen kapcsolatban áll, jobban visszahat Amerikára ez a különbség mint gondolnánk. Ezért is lehet az, hogy a SEC új vezetősége kezdi fontolóra venni az amerikai értékpapír piacon a Bitcoin ETF-ek elfogadását. Ha az amerikai szabályozott monetáris piac is megnyílna a Bitcoin előtt, az újabb lendületet adhatna a legnagyobb kriptovalutának. 

SEC ETF I Cryptofalka Forrás: https://bitcoinexchangeguide.com/

Az, hogy Kanada sorban fogadja el a kriptovaluta ETF-eket, azt is előrevetíti, hogy a kriptográfiai termékek minden bizonnyal mindennapi életünk része marad, és befektetési termékeket fognak alkotni. Ha a kisebb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluták egyedül nem is, inkább ún. valuta kosár képzelhető el, ami súlyozott piaci kapitalizálóval fog létrejönni.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.33% $64,474.65
Ethereum ETH 0.68% $3,159.02
BNB BNB 1.00% $614.57
Solana SOL -1.75% $145.16
XRP XRP -0.19% $0.5259
Dogecoin DOGE 0.25% $0.1516
Cardano ADA -0.88% $0.4711
Litecoin LTC 0.75% $83.86
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!