A Tesla Gigafactory és a 3 Bitcoin ATM esete

Szerző: | okt 13, 2020 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

3 Bitcoin ATM-et szúrtak ki a kriptovaluta rajongók a Tesla Gigafactory-ján belül. Elon Musk és az ATM üzemeltetője is megszólalt az ügyben. 🧐

 

3 Bitcoin ATM-et helyezhettek üzembe a Tesla nevadai gyárában

A Tesla CEO-ja Elon Musk már többször kifejtette a véleményét a Bitcoinról, de most úgy néz ki a Tesla dolgozói is közelebb kerülhetnek a digitális pénzekhez. Will Reeves, a Fold CEO-ja szúrta ki egy nevadai látogatása során a LibertyX Bitcoin ATM-jét a Tesla Gigafactoryján belül. A helyzet megosztás szerint a Bitcoin ATM a Tesla Gigafactoryjának északi területén található.

A nevadai Gigafactory gyártja a Tesla Model 3 típus elektromos motorjait, valamint akkumulátorait. Jelenleg közel 7000 embert dolgozik a telephelyen. Az új Bitcoin ATM segítségével már ők is egyszerűen adhatják és vehetik a digitális valutákat.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Az ATM üzemeltető LibertyX megerősítette a pletykát

A Bitcoin ATM-eket üzemeltető LibertyX megerősítette a Tesla gyárán belül üzemelő gépük létezését. Sőt a cég állítása szerint pontosabban 3 Bitcoin ATM is üzemel a Gigafactory-n belül. Becslések szerint valamikor a nyár folyamán helyezhették üzembe a gépeket.

A Twitteren Elon Musk is megszólalt a témában, ahol annyit írt a felröppenő pletykára:

Szerintem ez nem pontos – Elon Musk

A Tesla egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, de az ATM tulajdonos LibertyX a Coindesk megkeresésére a következőt írta:

Három ATM-et helyeztünk el a gyárban, ahol a dolgozók a hagyományos bankkártyájuk segítségével tudnak már Bitcoint is vásárolni. – LibertyX

A LibertyX amúgy az Egyesült Államokban jelenleg közel 5000 Bitcoin ATM-et üzemeltet.

Elon Musk és a Tesla neve korábban többször összefűzödött már a Bitcoinnal és a blokklánc technológiával is. Ezért nem lennénk meglepve ha valós lenne Will Reeves észrevétele. (Na meg a LibertyX sem valószínű, hogy szándékosan közölne téves információkat)

 

Elon Musk és a Tesla korábbi kapcsolata a Bitcoinnal és a blokklánccal 

Legutóbb JK Rowlingnak sietett a segítségére Elon Musk, amikor az írónő a twitteren értetlenkedett a Bitcoin kapcsán. Ekkor a Tesla vezetője nyugtázta JK Rowling értetlenségét, majd hozzá tette, hogy ennek ellenére a központi bankok masszív pénznyomtatása mellett az internet pénze a Bitcoin eléggé tartósnak tűnik. ➡️ Elon Musk próbálta kisegíteni JK Rowlingot a Bitcoinról

Ezelőtt pedig azt is elárulta Elon Musk, hogy melyik a kedvenc coinja ➡️ Elon Musk ismét megmutatta melyik a kedvenc kriptovalutája

De a Tesla neve is nem csak a Bitcoin ATM-ek kapcsán folyt már össze a kriptovalutákkal. Ugyanis egy még áprilisi hír szerint a BMW és a Volvo mellett a Tesla is elkezdte tesztelni, hogy hogyan tudnák hasznosítani a blokklánc technológiát a logisztikai láncukban. ➡️ Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.