Végzetes lehet a FED által fűtött infláció hatása Pomp szerint

Szerző: | aug 6, 2020 | Blokklánc hír, Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

Anthony Pompliano szerint a FED által fűtött infláció hatására mind a Bitcoin, részvény, arany és az ingatlan árak is tovább szárnyalhatnak a jövőben. 📈

 

Visszaüthet a FED inflációs stratégiája a szakértő szerint

A Morgan Creek Digital alapítója, Anthony Pompliano szerint a FED (Amerikai Egyesült Államok központi bankrendszere) törekvése az infláció szabályozására akár végzetesen sülhet el. Ez pedig mind a Bitcoin, a részvények, az arany és az ingatlan árakon is meglátszódhat. 📈

A FED jelenleg egy éves felülvizsgálatot tart, amiben várhatóan azt a célt fogják meghatározni, hogy nem emelnek az alapkamaton mindaddig, amíg az infláció el nem éri a tervezett 2%-os értéket. Egy augusztus 5-én küldött levelében, a “The Wizards of The Federal Reserve“-ben értekezett a befektetési szakértő Anthony Pompliano a témáról. Ebben kifejtette, hogy az az út, amire a Federal Reserve lépett akár katasztrófával is végződhet. Korábban már Ray Dalio is negatív képet festett a dollárról. ➡️ Ez Ray Dalio, milliárd dolláros befektető negatív véleménye

FED infláció I Cryptofalka

Pomp megemlítette azt is a levelében, hogy a FED inflációs sikerei a múltban sem voltak túl fényesek. Ugyanis 10 alkalomból csupán 3-szor sikerült a tervezett érték +/- 10%-os tartományába kerülni a valóságban.

A legsúlyosabb forgatókönyv szerinte az lenne, ha az infláció túlhaladná a megcélzott értéket egy döcögő gazdasági helyzet közepette. Ekkor pedig még több stimulust kellene a gazdaságba pumpálnia a FED-nek, de úgy, hogy még a kamatlábakat sem tudják rugalmasan változtatni.

 

Rekord mennyiségű pénzt nyomtat a FED

A koronavírus okozta gazdasági válság már a legtöbb múltbeli negatív rekordot túlszárnyalta, az államok pedig mindent megtesznek azért, hogy megpróbálják fékezni annak negatív hatását. A problémák fedezésére pedig nem nagyon maradt más megoldás, mint a juttatások csökkentése / adók emelése / a pénz nyomtatás. A FED ezek közül a harmadikat választotta, melynek hatása rövid távon nehezen látható és kevésbé tűnik fájdalmasnak.

Persze jól hangzik az, hogy rekord mennyiségű extra pénzt pumpálunk a gazdaságba és 1200 dolláros ajándékokat osztogatunk a lakosságnak, de azért maradjunk a Földön és ismerjük be, hogy semmi sincs ingyen. A legradikálisabb lépések pedig általában valahol mindig visszaütnek…

A Morgan Stanley elemzői szerint a korábbi 4 billió dolláros állományról 2021-re 10 billió dollár fölé emelkedhet a FED mérlege. Mégpedig annak köszönhetően, hogy a FED hatalmas mennyiségű pénzt nyomtat (a semmiből), amivel megpróbálja feléleszteni a gazdaságot. 

 

Bármi más csak ne a dollár

Anthony Popmliano szerint a FED és az infláció potenciális elszabadulása miatt minimalizálni kell a befektetőknek a dollár állományukat. Az ICE U.S dollár index például csak júliusban 3,9%-al csökkent, a korábbi 97,2-es értékről 93,3-ra. Ez az index a dollár erejét vizsgálja 6 másik rivális valutával szemben.

Nekem az a meggyőződésem, hogy az ingatlan árak, az arany, a részvények és a Bitcoin is sokkal, de sokkal tovább fognak emelkedni a dollárral szemben, mint ahol most vannak. Ennek pedig talán a Bitcoin lehet a győztese, ugyanis neki a legkisebb a piaci kapitalizációja és a legnagyobb a volatilitása. –  Anthony Popmliano

 

Az eszközárak már láthatóan emelkedni kezdtek

Annak ellenére, hogy a FED szerint a hivatalos infláció csupán 1% körül mozog, a fogyasztói termékek ára már jókorát emelkedett az USA-ban a válság alatt. A felmérések alapján például a baromfi ára 11%-al, de a marhahús ára 20%-al került többe 2020 júniusában, mint 2020 februárjában. Ez alapján felmerülhet a kérdés, hogy mennyire lehet valószerű az “inflációs kosár” tartalma.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Így védekezz a pénzügyi válság ellen egy szakértő szerint
  2. Rich Dad, Poor Dad szerzője keményen beállt a Bitcoin mellé
  3. Ez Ray Dalio, milliárd dolláros befektető negatív véleménye
  4. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  5. A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.