Letartóztatták John McAfee-t! Akár 5 évet is kaphat

Szerző: | okt 6, 2020 | Blokklánc hír, Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A spanyol hatóságok letartóztatták John McAfee-t adócsalás és tiltott ICO promóciók miatt. Akár 5 évre is a rácsok mögé kerülhet. 🔒

 

Ki is John McAfee?

A régi motoros kriptovaluta fanok biztosan képben vannak azzal, hogy ki is az a John McAfee, de akinek hirtelen nem ugrik be a név, valószínűleg ők is találkoztak már az úriember valamilyen termékével. 

McAfee az a 75 éves üzletember és software fejlesztő, akinek a nevéhez az egyik első forgalomban is kapható vírusirtó software az “Antivirus McAfee” piacra dobása fűződik. A Bitcoin és kriptovaluta berkekben pedig a következő kijelentésével vált híressé:

“Ha a Bitcoin ára nem éri el 2020 végére az 1 millió dollárt, akkor a Tv-ben fogom megenni a saját nemi szervemet.” Tweetelte McAfee még 2017-ben a Twitteren

John McAfee megeszi a saját nemiszervét I Cryptofalka

John McAfee megeszi a saját nemiszervét I Cryptofalka

Vagyis látható, hogy John McAfee-nek elég erős softwares múltja van, valamint talán egy fokkal még jobban is szereti a Bitcoint és a kriptovalutákat, mint kellene. Ha valaki végig követte a Twitteres múltját, akkor valószínűleg nem érte váratlanul az, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet is vizsgálódni kezdett nála. Most úgy néz ki találtak is valamit. ⤵️

 

A Spanyol hatóságok letartóztatták McAfee-t, amerikai kiadatása függőben

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) még hétfőn indított pert az üzletember ellen, ugyanis olyan tiltott ICO promóciókban vett részt, ahol nem hozta nyílvánosságra, hogy az ICO-k népszerűsítéséért ő nem kis összegekben részesül. Ez pedig ellen megy az amerikai értékpapír törvénynek. Egy kis adócsalás nála pedig már csak hab a tortán.

Mivel John McAfee durván 1 millió követővel rendelkezik a Twitteren, ezért egy-egy tweetjével nem kis csoportokat tudott megmozgatni. Ezért pedig az ICO-kat promótáló szervezetek komolyan a zsebükbe is nyúltak.

2017 és 2018 között McAfee közel 11,6 millió dollárnyi Bitcoint és Ethereumot, valamint 11,5 millió ICO tokent fogadott el a bújtatott promóciókért.

John McAfee ICO I Cryptofalka

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) 55 oldalban foglalta össze a vádakat John McAfee ellen. Ha bűnösnek találják akkor akár 5 év börtönre is ítélhetik.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az esetből. Korábban már több gyilkossági kísérletet is túlélt John McAfee, vajon sikerül ezt is elkerülnie? Hamarosan kiderül!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  3. Ezek a Bitcoin és kriptovaluta kereskedés legfőbb alapjai

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.