A “Négy Nagy” könyvvizsgáló cég az Ethereumot választja

Szerző: | ápr 25, 2020 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A “Négy Nagy” könyvvizsgáló cég egyike biztatta a világ vállalatait, hogy nyissanak a blockchain felé. Ők már fejlesztenek is az Ethereum blokkláncára.

 

Újabb lökést kaphat az Ethereum blokklánc

Amikor az kerül szóba, hogy egy nagyvállalat esetleg egy nyílt blokklánc platformra építene, általában  furcsa tekinteteket szül. Sokszor még a fejlesztők és managerek sem merik felhozni és megemlíteni ezt a még gyerekcipőben járó technológiát ha jövőbeli fejlesztésekről van szó. Ez most talán az Ernst and Young-nak köszönhetően megváltozik! 

Az Ernst and Young a négy nagy könyvvizsgáló cégnek a “The Big Four”-nak az egyike. A könyvvizsgáló piac nem kevesebb, mint 80 százaléka tartozik, a “Négy Nagy”-hoz. Közülük pedig a legkisebb is nagyobb, mint az őt követő 15 összesen. Ők név szerint a Deloitte LLP, KPMG, PwC, Ernst and Young.

A négy nagy könyvvizsgáló Ethereum 2 I Cryptofalka

Az Ernst and Young egy online konferencián a EY Global Blockchain Summit 2020-on mutatta be, hogy milyen fontos munkát végeznek az Ethereum blokklánc segítségével.

A vállalat blokklánc vezetéséért felelős Paul Brody prezentálta azt, hogy milyen blokklánc fejlesztéseket és partnerségeket kötöttek a témával kapcsolatban. Itt például megemlítették a Dell-el és a Microsoft-tal való együttműködésüket is.

 

Az EY Global Summit eseményről

Az Ernst and Young által szervezett esemény teljes egészében online került lebonyolításra és streamelésre a Youtube segítségével. Az eseményen több, mint 50 meghívott vett részt. Az ahogyan pedig az alkalmat megszervezték és lebonyolították sokat elárul a mögötte álló emberek felkészültségéről!

Az előadás sorozat talán egyik legérdekesebb része Paul Brody felvezetője volt, ahol elmagyarázta a vállalat jelenlegi helyzetét. Azt, hogy az Ernst and Young hogyan lépett az Ethereum blokklánc útjára, milyen sikereket értek el eddig és, hogy hova is tartanak. Itt kihangsúlyozta, hogy a privát blokkláncok miért is nem fogják bírni a tempót és megfelelő skálázhatóságot biztosítani. Bemutatta, hogy szerinte miért is a nyílt blokkláncok fogják a megoldást nyújtani a legnagyobb vállalatok számára.

A blokklánc azt fogja elhozni a vállalatok közötti kapcsolatok számára, amit a vállalat irányítási rendszerek elhoztak a különálló vállalatok számára.

A négy nagy könyvvizsgáló Ethereum 3 I Cryptofalka

Az ötlet az mögött, hogy például a nyílt Ethereum blokkláncot preferáljak az, hogy a nyílt blockchain láncok használatával jelentősen tudják csökkenteni a vállalatra eső költségeket (TCO-t). Illetve ezzel a vállalatnak nem kell egy külön Kutatás & Fejlesztés osztályt a blokklánc kifejlesztésére fordítania. Ez mind szép és jó, de ahhoz, hogy egy nagyvállalat ilyen rendszereket használjon elég sok akadályba ütközik. Gondoljunk csak bele a szabályozás, compliance és a privát és érzékeny adatok problémájára.

Érdekel, hogy mi is az Ethereum? Hallgasd meg a Bitcoin kisokos podcatjét róla!

 

Ethereum Baseline a középpontban

Az EY nyílt Ethereum blokklánca középpontjában az Ethereum Baseline áll. Ez egy olyan protokoll, amelynek forráskódja éppen csak egy hónappal ezelőtt került fel a Github-ra. A Baseline fejlesztése mögött a ConsenSYS és a Microsoft áll.

A Baseline célja, hogy lehetővé tegye a vállalatok közötti munkát, anélkül, hogy a privát érzékeny adataik veszélybe kerülnének. Eközben pedig kihasználhatják az Ethereum blokklánc előnyeit. Ezt pedig a kriptografikus eljárások segítségével tudják megtenni, magát a módszert zero-knowledge proof-nak hívják.

Ethereum elemzés

A Baseline egy igazán szükséges újítás volt, amit számos kulcsfontosságú blokklánc projekt is támogat, mint például a Chainlink, Unibright, MakerDAO vagy a Splunk. Segítségével előtérbe kerülhetnek a nagyvállalatok számára is a nyílt blokklánc fejlesztésekről kapcsolatos beszélgetések. 

A Baseline és az Ethereum blokklánc igazi erőssége, hogy az Ethereum Foundation, a ConsenSys és az Enterprise Ethereum Alliance (EEA) hajlandó pénzt és kapacitást fektetni a fejlesztésekbe. Ez mellett a már Solidity-ben programozni képes fejlesztő gárda szintén elérhető!

 

Az előnyök ellenére rizikókat is hordoz az Ethereum blokklánc

Ha egy nagyvállalat szorosan elköteleződik például egy Ethereum blokklánc mellett, akkor az számtalan rizikót is magával hordoz. Például ha az Ethereum 2.0 esetleg befuccsolna, akkor a rá építő vállalat is egyből nehéz helyzetbe kerülne. Az Ethereum esetében a Gas árának folyamatos változása is rizikót hordozhat. Egy nagyvállalat ugyanis nem szeretne mondjuk egy Cryptokitties decentralizált applikációra várni, hogy végre használhassa a rendszert.

 A potenciális Baseline felhasználók persze nem fogják egyik napról a másikra elhagyni a meglévő rendszereiket és teljes egészében az Ethereum blokkláncot használni. Hanem kezdetben olyan munkafolyamatoknál fognak az új technológia felé fordulni, ahol az alap folyamat kiegészíthető és az újítás hozzáadott értéket tartalmaz. 

Mindenesetre pozitív és bátorító az, hogy egy ilyen nagyvállalat teljes mellszélességben kiáll a blockchain és az Ethereum blokklánc mellett. Az pedig, hogy a vállalat nyilvános eseményén az Ethereum és a blokklánc van a középpontban egy teljesen más világot mutat be, mint amit megszokhattunk. Valószínűleg hosszú lesz az út a működő, biztonságos és stabil rendszerek kiépítéséhez, de az biztos, hogy az első lépést megtették az Ernst and Young-nál.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

EOS crypto coin – A szupergyors okosszerződés platform

Az EOS az a projekt, ami nem tartogat egy új ötletet, vagy hódít meg egy új területet a blokklánc technológia számára, hanem egy hatékonyabb okosszerződés platformot ígér. Több coin is törekszik arra, hogy felülkerekedjen az Ethereummal szemben, mind a vállalati blokklánc megoldások leszállításában, mind a szélesebb körben elterjedt dappok tekintetében. Az EOS a skálázhatóság problémájának áthidalásában látja a jövőt, az EOSIO blokklánc, milliónyi tranzakció bonyolítására lett tervezve, nulla költség mellett.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

MI AZ ETHEREUM? EGY DECENTRALIZÁLT OKOSSZERZŐDÉS PLATFORM   Ethereum legfontosabb adatai:...

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.