Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Vitalik Buterin elárulta az Ethereum 2.0 időtervét és fejlesztéseit

Vitalik Buterin elárulta az Ethereum 2.0 időtervét és fejlesztéseit

Vitalik Buterin Ethereum alapító nyilatkozott az Ethereum 2.0 frissítésről‼️ Itt a tervezett időterv és, hogy milyen újdonságokat hoz a POS-ra való átállás.

 

Vitalik Buterin Ethereum alapító elárulta a részleteket a 2.0-ás frissítésükről

Vitalik Buterin a Cointelegraphnak adott exkluzív interjút Február 19-én a Stanfordi Blockchain konferencián. Buterin elmagyarázta, hogy ez a fontos 2.0-ás fejlesztés végre idén el fog indulni a "0-ás fázissal":

A "0. fázis" az Ethereum 2.0 kezdete. Ez fogja bevezetni a Proof of Stake (PoS) rendszert a hálózatba, ami idén már tényleg aktiválásra kerül!

Még egyelőre a "0. fázis" hivatalos bevezetésének időpontja ismeretlen, azonban Vitalik Buterin úgy nyilatkozott, hogy már javában folynak a széleskörű tesztelések és auditok.

Jelenleg már az optimalizálásokon dolgozunk a "0. fázisnál", a következő néhány hónapban fogjuk azt végső állapotúra csiszolni.

ethereum_ETH

 

Vitalik Buterin bemutatta az Ethereum 2.0 roadmapjét, jön a POS és a sharding

A 0. fázis először független PoS hálózatként fog csak elindulni. Ez mögött az a cél, hogy lehetővé tegyék a PoS rendszer stabil és optimalizált indulását, valamint, hogy képesek legyenek tesztelni az új rendszer képességeit. Vitalik Buterin így nyilatkozott róla:

Az Ethereum 2.0 alkalmazás nélkül fog indul, és kevés hitelesítővel fog dolgozni kezdetben!

Vitalik Buterin megjegyezte, hogy az Ethereum 2.0 1. fázisa, a "sharding" fejlesztést fogja tartalmazni. Ez annyit tesz, hogy a hatalmas és komplex rendszert megpróbálják több, kisebb láncra felbontani. A Prysmatic Labs Ethereum 2.0 teszthálózati kliens blog bejegyzése szerint:

Az Ethereum 2.0 tartalmazni fog egy központi blokkláncot, ami Beacon Chain néven ismerhetünk majd meg. Ez hangolja össze a  többi, 64 darab oldalsó láncot. (Ez a sharding)

Ethereum elemzés

A bejegyzés szintén elmagyarázza, hogy minden oldallánc (shard) teljes PoS-rendszerként fog működni, amely egy független állapot- és tranzakciós előzményt tartalmaz. Az összes hálózati tranzakció feldolgozása helyett, minden csomópont csak egy bizonyos csoport tranzakcióit dolgozza fel.

A sikeres végrehajtás esetén a "sharding" megoldást kínálna az Ethereum skálázhatósági problémájára mégpedig anélkül, hogy veszélybe sodorná a hálózat biztonságát és decentralizált természetét. Vitalik Buterin megjegyezte:

Amint az Ethereum 2.0 hálózat teljesen robusztussá válik, az Ethereum 1.0 teljesen bele fog olvadni a 2.0 rendszerbe, ezzel véglegesítve az átállást.

 

A Proof of Stake rendszerrel kapcsolatos aggályok

Az Ethereum 2.0 fejlesztői csapata február 5-én Reddit-en tartott nyílt, „Kérdezz bármit” eseményt. A Cointelegraph arról számolt be, hogy az esemény során az Ethereum közösség elsődleges aggodalma a PoS rendszerre való áttérés volt. Ugyanis az új rendszer azt a modellt támogatja miszerint "a gazdagabb még gazdagabb lesz".

Az Ethereum "PoS" bevezetésével a felhasználók, akik lockolják az Ether-üket egy okos szerződésben, lehetőséget kapnak arra, hogy új blokkokat validáljanak az Ethereum blokkláncán. A jelenlegi Proof of Work nagy energia befektetést igénylő számítási kapacitása helyett. Ha a stakelők (akik lekötik a koinjaikat) rosszul viselkednek, a stakelésük (lekötött Etherjeik) megsemmisítésre kerülhetnek.

Vagyis minél több Ethert stakel valaki, annál nagyobb esélye lesz, hogy validáljon egy blokkot az Ethereum blokkláncán. Hasonlóan a mostani PoW rendszerhez, minél több bányászgépet és erőforrást fektetsz be valaki, annál nagyobb valószínűséggel validál egy blokkot és részesül annak jutalmában. A Vitalik Buterin által megálmodott PoS rendszerben egy meghatározott időbe kerül, amíg validálnak egy blokkot, ezalatt lehetőség van az esetleges szabálytalan adatokat vagy magatartást felfedni. Vitalik Buterin Ethereum alapító elmondása szerint minimum 32 Ethereumra lesz szükség arra, hogy valaki validálni tudjon majd a PoS rendszerben.

Ethereum_PoS_biztonsaga

Danny Ryan Ethereum fejlesztő picit árnyaltabban látta a képet és így nyilatkozott erről:

Mindkét esetben az Ethereum birtoklása lehetővé teszi az eszközön való nyereséget. A kettő között annyi a különbség, hogy a PoS esetében a tőke és a nyereség leképezése sokkal átláthatóbb és közvetlenebb.

A cikk és a háttérkép tulajdonosa a Cointelegraph.com oldal.

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.56% $70,096.16
Ethereum ETH 0.55% $3,742.3
BNB BNB 0.26% $624.02
Solana SOL -1.70% $180.28
XRP XRP -1.59% $0.5358
Dogecoin DOGE 1.58% $0.1676
Cardano ADA -3.23% $0.4864
Litecoin LTC -2.22% $86.76
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!