Kriptovaluták növekedése a tech óriásokhoz képest

Szerző: | dec 15, 2020 | Kriptovaluta

Egyre gyorsabb ütemű a kriptovaluták növekedése, ami néhol már egyes tech óriások szintjén is túlér. Kriptovaluták vs. tech óriások.

 

Dinamikus a kriptovaluták és a Bitcoin növekedése

Manapság a Bitcoin nagyon népszerű digitális eszköz lett. Miután a bull trend hónapokig tartott, november 30-án elérte a minden idők legmagasabb árszintjét, ami 19881,56 dollár volt. A kriptovaluta piaci kapitalizációja még figyelemre méltóbb, imponálóbb statisztikát mutat. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Tech vállalatok a Bitcoinnal szemben

5 év alatt a Bitcoin teljes piaci kapitalizációja több mint 8100%-kal nőtt. A 2015. januári 4,3 milliárd dollárról több, mint 350 ezer milliárd dollárra – miközben egyre kevesebb Bitcoin kerül forgalomba. Ezek az adatok a Bitcoint több nagytőkés részvényes fölé helyezi. Ilyen például az Nvidia (NVDA), az Uber (UBER), a Mastercard (MA) és a Walt Disney Company (THE). Valójában a Bitcoin kezd felzárkózni a JP Morgan-hez (JPM), ami 372,9 ezer milliárd piaci kapitalizációval rendelkezik. 

A vezető kriptovaluta folyamatos és stabil emelkedésével jól járnak azok is, akik kereskednek a kriptovalutával és azok is, akik hosszútávú befektetésnek szánják. A Bitcoin egyre több ember tudatában van jelen, ám a mainstream érdeklődése még mindig alacsonynak mondható. 

Kriptovaluták növekedése  I CryptofalkaAmint a fenti diagrammon is látható, 2017-ben megugrott az érdeklődés a Bitcoin iránt, ami az árban is megmutatkozott. Azóta az ára és a kriptovaluta iránti érdeklődés kettévált, ami azt mutatja, hogy messze vagyunk még attól, hogy a teljes potenciálját elérje. 

Összehasonlítva más kriptavalutákkal, mint például az ETH vagy az XRP, az eset hasonló. Az ETH 2015 július végén debütált és a teljes piaci kapitalizációja 65,5 ezer milliárd dollár. Ami figyelemre méltó teljesítmény 7 év alatt. A 3 legnagyobb kriptovaluta kapitalizációja továbbra is eltörpül az olyan technológiai óriásokhoz képest mint az Apple (AAPL), az Amazon (AMZN) és a Google (GOOGL), amelyek értéke meghaladja az ezer milliárd dollárt is. Például az Apple piaci összértéke már majdnem 2 ezer milliárd dollár környékén jár. 

 

BTC, ETH, XRP vs Tech multik

Figyelembe véve a kriptovaluták növekedését a tech óriásokkal szemben, nem nehéz elképzelni azokat a további magasságokat, amelyre ezek a kriptovaluták növekedni fognak. Bár ez csak spekuláció, ha a múltbeli növekedés bármilyen iránymutatónak szolgál, akkor egyelőre a kriptovaluták még alulértékelt pénzügyi eszközök. 

Az is egyértelműen kitűnik a jelenlegi piacon, hogy a jelenlegi kriptovaluta bika piac egyelőre még főként a Bitcoinról szól és nem az altcoinokról. Viszont valószínűleg csak idő kérdése, hogy a bika piac elhúzódásával a befektetők egyre rizikósabb befektetések felé forduljanak, ami a kriptovaluták esetében az altcoinokat jelenti majd.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka