Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Még nagy potenciál van a szunnyadó altcoin piacban

Még nagy potenciál van a szunnyadó altcoin piacban

Masszív emelkedésen van túl a Bitcoin, de az altcoin piac még nem tudott erőt felmutatni a BTC-vel szemben. Mi látható az altok grafikonján?

 

Mindenkori csúcs közelében oldalazik a Bitcoin ára

Blokkfelezés, intézményi befektetők, tőzsdei ciklusok. Számtalan oka volt annak, hogy a Bitcoin árfolyama ismét megütötte a mindenkori 20 000 dolláros tartományt. Ezzel a BTC ára már a 2017-es bika piac szintjén mozog, sőt! Mind a heti és havi zárások, mind pedig a Bitcoin teljes piaci kapitalizációja már megdöntötte a korábbi rekordokat. Ezzel egyértelműen kijelenthetjük, hogy a vezető kriptovaluta képes volt levetkőzni a medve piacot és újra egy erős bika piacon van.

A 2020-as nyitó ártól már +160%-ra, a 2020-as aljtól pedig már +270%-ra jár a Bitcoin árfolyama.

Bitcoin árfolyam grafikon 2020 Bitcoin árfolyam grafikon 2020

A mindenkori 20 000 dolláros pszichológiai ellenállás azonban most erősen fogja az árfolyamot. Már több hete megy a csúcs közelében lévő oldalazás, viszonylag alacsony tőzsdei forgalom mellett. Ez azért nem meglepő, ugyanis egy igazán masszív ellenállás tornyosul előttünk. Általában az ilyen oldalazásokat pozitív jelnek szoktam felfogni, mert nem jelentkezett még erős eladói nyomás és ezzel sikerült megőrizni a korábban megszerzett tartományokat.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Ennek ellenére nem gondolnám még lefutottnak ezt a "mérkőzést". Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező hetekben/hónapokban át fogja törni a Bitcoin a mindenkori csúcsát, de abban már nem, hogy olyan hamar, mint a legtöbben azt gondolnák. De igazából annak, aki hosszabb távra tervez a Bitcoinnal a mikor igazából már lényegtelen.

 

Mindeközben szunnyad az altcoin piac

Ami viszont biztos, hogy az altcoin piac egyáltalán nem tudta követni a vezető kriptovaluta emelkedését! Persze több altcoin tudott néha-néha szép emelkedést felmutatni, de ők gyakorlatilag még mindig 40-80% mínuszban vannak a 2017-es csúcsokhoz képest. Vagyis elmondható, hogy MÉG a jelenlegi "buli" az főként a Bitcoinról szól.

A lenti grafikonon azt láthatjátok, hogy az adott kriptovaluta dollár ellenében hány %-ra jár a 2018-as kezdő értékéhez képest. Ebből szépen látható, hogy egyedül a Bitcoin az, aki teljesen le tudott mindent dolgozni. Mind az Ethereum, a Litecoin, a Ripple és a Cardano árfolyama is jócskán alulmarad a 2018 elején látott árfolyamokhoz képest.

Bitcoin vs altcoin I Cryptofalka Bitcoin vs altcoin-20201215

Főleg az intézményi befektetők tevékenységével tudnám indokolni a jelenleg látottakat. A legtöbb nagy befektető számára már a Bitcoin is egy megfoghatatlan, számukra nagy rizikóval társuló befektetésnek számít. A legtöbben nagyjából tisztában vannak közülük azzal, hogy mi az a Bitcoin, de az altcoinok világa a legtöbbük számára már teljesen rejtély és ismeretlen. 

Márpedig szerintem egyértelműen a nagy befektetők azok, akik pörgetik a Bitcoin piacát. Ha a Google trends adatokat nézzük, akkor is az látható, hogy a lakossági érdeklődés még éppen csak most kezd beindulni.

Bitcoin érdeklődés google trends I Cryptofalka Bitcoin érdeklődés google trends

 

Pontosan ezért nagy a potenciál az értékes altcoinokban

Azt viszont nem gondolnám, hogy ez örökre így is maradna! Általában minél bikásabb a hangulat a tőzsdéken, annál bátrabban kezd áramlani a tőke a kisebb, magasabb rizikóval bíró befektetések felé is. Márpedig az altcoinok pontosan ennek számítanak! Nagy rizikó mellé nagy potenciális profit társul. A piaci kapitalizációjuk jóval kisebb a Bitcoinnál, így sokszor még a BTC-nél is dinamikusabb emelkedést tudnak produkálni. Vagyis azt lehet mondani, hogy nem kell lemondani az altokról, csupán nem jött még el az ő idejük! 

Ami igazából jelenleg szerintem érdekes az az, hogy általában a stagnáló Bitcoin árfolyam mellett tudnak az altcoin/bitcoin párok jól teljesíteni és emelkedő trendre állni. Vagyis, amikor a BTC megpihen, általában akkor szokták tudni az altok felvenni a ritmust és túlteljesíteni az oldalazó Bitcoint. Jelenleg viszont ez nincs így. A Bitcoin oldalazik a csúcs közelében, de az altcoin piac inkább stagnál/enyhén csökken vele szemben.

A következő ábrán a Cryptofalka saját indexét láthatjátok, ahol a legnagyobb altcoin neveket foglaltuk össze egy indexbe. Ezzel lefedve az altcoinok piacának legnagyobb részét.

Cryptofalka bigcaps altcoin index Cryptofalka bigcaps altcoin index

Ami szépen látszik, hogy már idén is voltak olyan időszakok (július-augusztus), amikor az altcoinok erősen felül tudták teljesíteni a Bitcoin mozgását is. Viszont a szeptemberben tapasztalt fej-váll, mint medve trendfordító alakzat meghozta a hatását és azóta főként alultejesítenek az altcoinok. 

A mostani decemberi csökkenés formája bull flag alakzatot formál, illetve nagyon kövel van az Ichimoku felhő teteje is. Ezért azt gondolom, hogy az elkövetkező hónapokban minden esély meg van arra, hogy az altok összeszedjék magukat és túl tudják szárnyalni a Bitcoin mozgásait is. Az altcoin index napi Ichimoku felhő feletti zárása esetén gondolnám azt, hogy újra hosszú távú emelkedő trendre tudnak majd állni még a Bitcoinnal szemben is. 

 

Ami fontos viszont!

 • Azzal tisztában lenni, hogy az altcoin befektetések általában nagyobb rizikót jelentenek
 • Rengeteg altcoin az évek során kikopik és soha nem éri már el a korábbi maximumát
 • Ezért csak is értékes, valós alapokkal bíró altcoinokba célszerű fektetni
 • Fontos, hogy megmaradjon a portfóliókban az egészséges Bitcoin-altcoin arány
 • Nem célszerű túl hamar átesni a ló túloldaláar és felülpozícionálni magunkat altcoinokban.
 • És még ezer dolog :) Ha szeretnél kérdezni, tanulni, konzultálj szakértőinkkel!

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
 2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
 3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
 4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
 5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
 6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.01% $63,352.88
Ethereum ETH -1.28% $3,121.98
BNB BNB -1.62% $557.13
Solana SOL -7.25% $139.46
XRP XRP -1.33% $0.4982
Dogecoin DOGE -0.71% $0.1618
Cardano ADA -1.89% $0.461
Litecoin LTC -1.81% $78.41
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!