Kriptovaluták szabályozása megfelelő a meglévő törvényekkel

Szerző: | jún 11, 2021 | Kriptovaluta

Jay Clayton és Brent McIntosh szerint, a kriptovaluták szabályozása már most megfelelő, csak a meglévő szabályokat kellene pontosítani.

Egészen érdekes hallani azt egy olyan embertől, aki elismert jogi szakértő és egykori szabályozó, mint egy átlagos piaci szereplő, hogy új szabályok helyett, szabálypontosításra van szükség a kriptovaluta piacon.

2021. június 6-án megjelent véleménycikkben; A SEC korábbi elnöke, Jay Clayton és a Pénzügyminisztérium korábbi, nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, Brent McIntosh azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Államok jelenlegi kormányzati álláspontja, miszerint az Egyesült Államok jogrendszerét a kriptopénzek szabályozására alkalmatlannak tekintik, alapvetően hibás.

 

Nincs szükség új kriptovaluta szabályozásra

Clayton és McIntosh cáfolni igyekeztek az Egyesült Államok jelenlegi pénzügyminiszterének (és Bitcoin szkeptikusának), Janet Yellennek az érveit, hogy a mostani amerikai keretrendszer nem “felel meg a feladatnak”, a kriptovaluták szabályozása tekintetében. Továbbá, úgy vélik, hogy téves Gary Gensler, az Értékpapír és Tőzsde Felügyelet (SEC) jelenlegi elnökének gondolkodása is, aki szerint a kriptovaluta piacok nincsenek védve a csalásokkal vagy a manipulációkkal szemben.

Kriptovaluták szabályozása I Cryptofalka

Forrás: https://beincrypto.com/

A szabályozási szakértők számára mindez, a törvények helyes értelmezésének és a jogi analógia egyik vagy másik aspektusának kérdése. Clayton és McIntosh azt állítja, hogy az Egyesült Államok jogi keretrendszere már minden szükséges elemet tartalmaz a kriptovalutával kapcsolatos tevékenységek fedezésére, és nincs szükség a “kerék újra feltalálására” a piac túlszabályozására, ami szerintük az innovációt fenyegetné:

A meglévő szabályozási keretek biztosítják az új technológiák számos kockázatának kezelését. Ha ezeknek a keretrendszereknek az alkalmazásakor elavult passzusok merülnének fel, például megbízási papír vagy más elavult technológiák, ideértve az olyan kormányzati funkciókat is, mint például a jelzálogkölcsönök és a biztonsági érdekek nyilvántartása, akkor a szabályozóknak el kell távolítaniuk azokat. Ha a nemzeti és nemzetközi hatóságok által végzett összehangolt elemzés szabályozási hiányosságot tár fel, azt meg ki kell tölteni. De nem szabad szabályozási rendszer újragondolásával kezdeni.- áll a cikkben.

Példaként hozták fel a 2017-ben népszerűvé vált ICO-kat. Azt állítják, hogy a tevékenység szabályozására létrehozott új törvények helyett, elegendő lett volna az értékpapír-ajánlatok szabályait alkalmazni, amelyek már bizonyítottan működnek az amerikai jogrendszerben.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Mit kellene tenniük a szabályozóknak?

Clayton és McIntosh szerint, a megfelelő közelítés három alappilléren nyugszik.

Először is, a szabályozóknak arra kell összpontosítaniuk, hogy meghúzzák kompetenciáik határait, hogy elkerüljék a véleményütközéseket vagy a törvényi kiskapukat. Ezzel növelhető lenne a hatékonyság és a jogi egyértelműség, amely az egész ipar és a kriptográfiai közösség javát szolgálná.

Másodszor, pontos követelményekkel kell rendelkezniük az országban működő kriptovaluta vállalkozások számára, minimalizálva a kockázatokat és ösztönözve az új vállalkozásokat.

OKEX_banner_Cryptofalka

Harmadszor, a Biden-adminisztrációnak döntenie kell a CBDC-k és a stabil gyógyszerek tekintetében alkalmazandó megközelítésről. Ha ezek az alternatívák hatékonyabbnak bizonyulnak az értékátvitel és a fizetések teljesítése során, akkor egyértelműen arra kell összpontosítani, hogy hova irányítsák az erőfeszítéseket, akár egy digitális dollár bevezetése, akár a digitális fizetési eszközök, például a stabilcoinok ösztönzése érdekében.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.