Kriptovaluták is szerepet kaptak a Fentanil-válságban

Szerző: | máj 24, 2023 | Kriptovaluta

Az Elliptic, egy blokkláncelemző cég nemrégiben felfedte a fentanil-válság és az olyan kriptovaluták, mint a Bitcoin és a Tether globális drogkereskedelemben való használata közötti riasztó kapcsolatot.

 

Mi köze a kriptovalutáknak a Fentanil-válsághoz? 

Az Elliptic, egy blokkláncelemző cég nemrégiben végzett vizsgálata riasztó kapcsolatot tárt fel a globális fentanil-válság és a kriptovaluták között. A jelentés azt sugallja, hogy a fentanil előállításához használt vegyi anyagok gyártásában részt vevő kínai vállalkozások a Bitcoint és a Tether-t fogadják el fizetségként. 

Kriptovaluta fentanil I Cryptofalka

Az Elliptic továbbá megállapította, hogy e vegyianyag-beszállítók többsége konkrét, Kínán kívüli tőzsdékhez kapcsolódik, és több mint 27 millió dollárnyi kriptoeszközre tett szert.

Az Elliptic tovább kutatva ezt a kérdést, több mint 80 kínai székhelyű céget azonosított, amelyek hajlandóak a fentanil prekurzorokat külföldre szállítani kriptovalutákért cserébe. Közülük egy beszállító megemlítette, hogy a kriptovaluta népszerű fizetési mód a mexikói székhelyű ügyfelei körében. A kutatók több beszállítót is találtak, akik fentanil prekurzorokat és magát a kábítószert szállítják Mexikóba, ahonnan a drogkartellek aztán az Egyesült Államokba szállítják a kábítószert.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

FENTANIL: Legális gyógyszerből kegyetlen drog

A fentanil-válság jelentős probléma, amely azonnali figyelmet igényel. A fentanil – ereje és megfizethetősége miatt – évente több ezer kábítószer-túladagolásos halálesethez kapcsolódik az Egyesült Államokban. Valójában csak 2021-ben a szintetikus opioidok az Egyesült Államokban bekövetkezett több mint 106 000 kábítószer-túladagolásos halálesetből mintegy 70 600-ban játszottak szerepet, ráadásul a fentanil-túladagolás a 18 és 45 év közötti amerikaiak körében a vezető halálozási ok lett.

Kriptovaluta fentanil I Cryptofalka

Ez a vizsgálat reflektorfénybe helyezi a kriptovalutákat, különösen annak fényében, hogy a Fehér Ház 2019-es jelentése a fentanil kereskedelmet a kriptovalutákkal, köztük a Bitcoinnal, az Ethereummal és a Moneróval hozta összefüggésbe. A jelentés szerint a kriptovaluták a “fentanil-kereskedelemmel összefüggésbe hozott domináns finanszírozási mechanizmusok”.

Ez fontos kérdéseket vet fel a kriptovaluták illegális tevékenységek elősegítésében játszott szerepével kapcsolatban, és rávilágít a jobb szabályozás és felügyelet sürgős szükségességére.

 

Bitcoint és Tethert használták a kínai cégek kifizetésére

Az Elliptic nemrégiben végzett vizsgálata rávilágít a kriptovaluták és a globális fentanil-válság közötti riasztó kapcsolatra. A fentanil előállításában részt vevő kínai vállalatokról kiderült, hogy fizetőeszközként elfogadják a Bitcoint és a Tether-t, ezzel rámutatva a kriptovaluták kritikus szerepére az illegális drogkereskedelem táplálásában.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka