Legnagyobb Ausztrál bank: Kár lenne kihagyni a kriptovalutákat

Szerző: | nov 24, 2021 | Kriptovaluta

Az Ausztrál Commonwealth Bank nagyobb veszélyt lát a kriptovaluta-piac elkerülésében és a kimaradásban, mint az abban való részvételében.

 

Aki elkerüli a kriptovaluta-piacot az többet kockáztat, mint aki benne van

Matt Comyn, a Commonwealth Bank of Australia (CBA) vezérigazgatója azt mondta, hogy a bankot jobban aggasztják a kriptovaluta-piac kihagyás kockázatai, mint azok, amelyek annak bevezetésével kapcsolatosak.

CBA bank I Cryptofalka

Forrás: https://www.bloomberg.com/

A CBA lesz az első ausztráliai „négy nagy” bank közül, amely kriptoalapú szolgáltatásokat kínál, miután a vállalat november 3-án bejelentette, hogy 10 digitális eszköz kereskedését támogatja közvetlenül banki alkalmazásán keresztül. Pénteken a Bloomberg TV-nek nyilatkozva Comynt megkérdezték a CBA kriptoszektorral kapcsolatos álláspontjáról, és a vezérigazgató megjegyezte:

„Kockázatot látunk a részvételben, de nagyobb kockázatot látunk abban, ha nem veszünk részt. Fontos elmondanunk, hogy magáról az eszközárakról nincs véleményünk, nagyon ingadozó és spekulatív eszközöknek tekintjük, de azt sem gondoljuk, hogy a szektor és a technológia egyhamar megszűnik.”
Comyn azt is javasolta, hogy a CBA kriptovaluták integrálásnak sokkal több lesz a következménye, kiemelte, hogy a bank számos felhasználási esetet lát a blokklánc-technológiában, valamint a fogyasztók erős keresletét.
 
„Versenyképes ajánlatot akarunk nyújtani az ügyfeleknek, megfelelő tájékoztatással a kockázatokról. Képességet szeretnénk építeni a DLT és a blokklánc technológiában és azok körül” – nyilatkozta Comyn
 

Az Ausztrál hatóságoknak nincs ráhatása a kriptovaluta szektorra

Míg a CBA elhivatottnak tűnik a kripto- és a blokklánc technológiával kapcsolatban, az Australian Securities and Investments Commission (ASIC) óvatosságra intette a befektetőket, megjegyzi, hogy nem tudja felügyelni a szektort. Joe Longo, az ASIC elnöke az Ausztrál Pénzügyi Szemle csúcstalálkozóján felszólalva azt mondta, hogy a pénzügyi hatóságok nem tudják szabályozni a kriptot, mivel az eszközosztály jelenleg nem tartozik a „pénzügyi termékek” hatálya alá Ausztráliában:
 
kriptovaluta-ipar I Cryptofalka

Forrás: https://www.marketwatch.com/

„A kriptográfia iránti rohanás keresletvezérelt jellege egyedi kihívásokat vet fel. Jelenleg sok kriptoeszköz valószínűleg nem pénzügyi termék, ami megnehezíti a pénzügyi tanácsadók számára a tanácsadást. Az ASIC már adott némi útmutatást a kripto-eszközökhöz kapcsolódó, tőzsdén kereskedett alapokról – ezek legalábbis pénzügyi termékek, és engedélyezett tőzsdén kereskednek, szóval ott lesz némi védelem –, de nagyrészt, legalábbis egyelőre, a befektetők magukra vannak utalva” -hangzott el a találkozón
Longo személyes véleménye szerint arra buzdította a helyi befektetőket, hogy nagy körültekintéssel fektessék pénzüket kriptovalutákba, és megjegyezte, hogy a „ne tedd az összes tojást egy kosárba” elv jut eszébe. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy az ausztrál szenátus által a múlt hónapban előterjesztett kriptovalutákkal kapcsolatos javaslatok megfelelő lépések voltak.
„Bármi is lesz politikai szempontból, Bragg szenátor bizottságának igaza volt, amikor rávilágított arra a tényre, hogy a kriptovaluta-ipar itt és most a küszöbünkön vannak, és rendkívüli fogyasztói és befektetői kereslet vezérli” – mondta.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka