A Magic Eden fizet, hogy Solana NFT-vel kereskedj!

Szerző: | máj 25, 2023 | Kriptovaluta

A Magic Eden, a vezető Solana NFT marketplace nyit a többi platform felé, és bónuszt kínál bizonyos kereskedésekhez.

 

A Magic Eden újításokra készül

A többláncos NFT-piactér, a Magic Eden nagyobb hangsúlyt fektet eredeti otthonára a Solana-n, a mai napon a cég be is jelentette “Chapter II” kezdeményezését, amelynek keretében jobban kitárja kapuit különböző módokon – és még a kereskedőknek is ingyenes SOL-t ad az NFT-k vásárlásához és eladásához.

A marketplace megkezdte a konkurens piacterek listáinak összesítését, így a kereskedők egyetlen célpontot kapnak a platformok közötti listák kezelésére, valamint a teljes Solana NFT-piac árainak és listáinak megtekintésére. A startup – amelyet 2022 júniusában 1,6 milliárd dollárra értékeltek – azt mondta, hogy az elkövetkező napokban a marketplace okosszerződését is megnyitja nyílt forráskóddal.

Magic Eden | Cryptofalka

cryptotimes.io

 

Ezenkívül a vállalat eltávolítja a “társaláírás” funkciót is, amely megakadályozta, hogy a saját piacterének listáit más NFT-piacterek könnyen összesíthessék.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Számos kritika érte már a marketplace-t

Ezek a lépések a Magic Eden-nel szemben régóta megfogalmazott kritikákra adnak választ, amely 2021 végi indulása óta töretlenül a vezető Solana NFT marketplace volt. A rivális platformok és más Solana-építők a céget elsősorban a zárt forráskód használata és a platformok közötti kompozitivitási lehetőségek korlátozása miatt vették célkeresztbe.

Ugyanakkor még mindig nem világos, hogy a vállalat továbbra is használ-e letéti szerződést, amely a felhasználók listázott NFT-it őrzi – ez a cég piactéri modelljének vezető kritikája, amelyet a riválisok korábban potenciális biztonsági fenyegetésként emlegettek.

 

Magic Eden | Cryptofalka

finance.yahoo.com

Az újraindítás részeként a Magic Eden átmenetileg -0,25%-ra változtatja a “maker fee”-t bizonyos típusú tranzakciók esetében. Más szóval, a cég fizetni fog neked azért, hogy NFT-ket vásárolj és adj el náluk. Ha egy NFT-t 100 SOL-ért listázol, írta példaként a marketplace, akkor végül 100,25 SOL-t kapsz, ha eladod. Hasonlóképpen, ha ajánlatot teszel egy bizonyos Solana NFT projektre, és az teljesül, akkor gyakorlatilag 0,25%-os visszatérítést kapsz a vételárból. A felhasználók a Magic Eden-en automatizált market maker (AMM) NFT kereskedési pool-ok működtetésével is díjakhoz juthatnak.

 

Miért pont most aktivizálja magát a Magic Eden?

A vállalat lépései a Tensor nevű rivális felemelkedése közepette történtek, amely az elmúlt hetekben bizonyos pontokon a Solana NFT piaci részesedésének vezető részét vette át. A Tensor a Blur, a vezető Ethereum NFT piactérhez hasonló jutalmazási modellt kínál. A Tiexo piaci adatai szerint az elmúlt héten a Magic Eden vezetett, a kereskedési volumen 44%-ával, szemben a Tensor mintegy 40%-ával. Az elmúlt nap során azonban a startup nagyobb részesedést, 51%-ot foglal el a Solana NFT piacán, szemben a Tensor körülbelül 35%-ával.

A piac átrendeződésének közepette a Tensor fejlesztői kritizálták a Magic Eden-t a társaláírási követelmény miatt, felújítva azokat az érveket, amelyeket néhány rivális tavaly hozott fel, amikor a Magic Eden domináns volt. Bár a cég az elmúlt hónapokban más láncokra, például az Ethereum-ra, a Polygon-ra és a Bitcoin-ra is terjeszkedett, nemrég közölték, hogy elsődlegesen ismét a Solana-ra összpontosítanak.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka