Megugrott a Solana NFT-k kereskedési volumene

Szerző: | okt 4, 2022 | Kriptovaluta

A Solana NFT-k értékesítési volumene csaknem megduplázódott a múlt hónapban, ugyanakkor a tágabb piac nagyjából változatlan marad.
 
 

Teret nyernek a Solana NFT-k az Ethereumon

A folyamatban lévő kriptopiaci visszaesés közepette szeptemberben, a globális NFT eladási volumen nagyjából változatlan maradt. Bár a teljes mennyiség stagnál, az egyes NFT eladások fellendültek. Az Ethereum nagy értékű NFT-i továbbra is fogynak, a Solana NFT-k pedig egyre nagyobb lendületet kapnak.
 
Solana vs ethereum | Cryptofalka

Forrás: Youtube

 
A DappRadar adatai szerint szeptemberben 947 millió dollár értékű NFT cserélt gazdát – és ez a szám kifejezetten nem tartalmazza a feltételezett wash trading ügyleteket. Augusztusban 927 millió dollár, míg júliusban közel 916 millió dollár volt az kereskedési volumen.
 
Ugyanakkor az NFT piac továbbra is jelentős hanyatlásban van a 2021 végén és az év elején tapasztalt őrülethez képest. Januárban például a DappRadar mintegy 5,36 milliárd dollár értékű organikus NFT kereskedési volument regisztrált. Más szóval, az NFT piac USD-ben mérve 82%-kal kevesebb kereskedési volument produkált szeptemberben.
 
A cég vezető blokklánc-elemzője, Pedro Herrera rámutatott néhány lehetséges okra az NFT piac hanyatlását illetően. Egyrészt a kriptopénz árak jelentősen estek az év eleje óta. Az Ethereum (ETH) például dollárban mérve 65%-kal esett vissza az év eleje óta. A kriptopiaci zűrzavar és a szélesebb makrogazdasági trendek közepette a befektetők is kockázatkerülőbbnek tűnnek, mint korábban. Noha az év elején néhány vásárló számára vonzónak tűnhetett a drága NFT-k megszerzése, az utóbbi időben kevesebb a nagy értékű értékesítés.
 
Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka
 
 
De egyes NFT-ket továbbra is dollár milliókért adják el, az alacsonyabb ár és a csökkenő ETH érték ellenére. Valójában az eladott NFT-k darabszáma az utóbbi időben növekszik, szeptemberben mintegy 8,78 millió NFT értékesítést bonyolítottak le – az augusztusi 7,68 millió és a júliusi 5,89 millió értékesítéshez képest.
„Az NFT-k iránti kereslet nem csökken. Csak a piac módosítja egyes NFT-k értékét. Minden bizonnyal volt egy buborék abban a tekintetben, hogy bizonyos kollekciókat hogyan áraztak be, ami millió dolláros eladásokhoz vezetett.” -mondta a DappRadar vezető blokklánc-elemzője
Elindult néhány érdekes trend is: a Solana NFT eladásai megugrottak az elmúlt hetekben, köszönhetően az olyan projekteknek, mint a y00ts  vagy az ABC. A DappRadar csaknem 133 millió dollár értékű Solana NFT értékesítést regisztrált a múlt hónapban, ami az augusztusi 68,5 millió dollár közel kétszerese. Sőt, a DappRadar adatai azt sugallják, hogy az OpenSea egykori piacvezető szerepe csökkenni látszik.
 
Az NFT piactér 350 millió dolláros szeptemberi kereskedési volumene még mindig felülmúlja a riválisokat, de az X2Y2 piactér már 297 millió dollár értékű organikus forgalmat bonyolít. A Magic Eden, a Solana piac legnagyobb piaca 127 millió dollár értékű volt szeptemberben.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Aktívak az NFT kereskedők

A múlt héten az NFT piacon nagy horderejű, nagy értékű eladások és visszaesések történtek, ami azt mutatja, hogy a nyomott általános számok ellenére még mindig van élet a területen.

Tyler Hobbs legújabb generatív művészeti kiadványai szerdán például közel 17 millió dollárt hozott az elsődleges eladásokból, a másodlagos eladások pedig meghaladták a 27 millió dollárt az azóta eltelt napokban. Eközben a múlt héten egyetlen CryptoPunk NFT 4,5 millió dollárért kelt el a másodlagos piacon. Az NFT piac jövőbeli prognózisaira vonatkozó kérdésre Herrera azt mondta, hogy nem hiszi el, hogy ismét 5 vagy 6 milliárd dollár körüli havi végösszeget fogunk látni – ez a spekulációs buborék kipukkant. De arra számít, hogy a piac innentől kezdve növekedni fog, és idővel visszakúszik a havi 2 milliárd dolláros tartományba.
 
Az előre jelzett növekedést az olyan márkák növekvő aktivitásához köti, mint a Starbucks és a Ticketmaster, valamint a potenciálisan jelentős szegmenshez, a játékiparhoz.
„A játékokból származó összes piaci tevékenység hatalmas lesz” – mondta. „Úgy gondolom, hogy egy éven belül az NFT-piac egészen másképp fog kinézni a játékok NFT eszközeinek felhajtása és dominanciája miatt.”
 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.