Már most felülvizsgálnák az elfogadott Biden kriptós törvényt

Szerző: | nov 19, 2021 | Kriptovaluta

Nemrégiben új törvényjavaslatot fogadtak el Amerikában, ami a kriptovaluták szabályozását is érintette. Már most felülvizsgálatot nyújtottak be ellene.

 

Szakértők szerint nem megfelelő az új kriptovaluta szabályozás

Az újonnan elfogadott infrastruktúra-törvényben a törvényhozók szabályozni akarják a kriptovaluta bróker tevékenységet és a 10 000 dollár feletti tranzakciókra vonatkozó adóbevallási szabályokat.

kriptovaluta-ipar I Cryptofalka

Forrás: https://www.cnbc.com/

A floridai Darren Soto képviselő vezette tíz amerikai demokrata kongresszusi képviselő a bróker definíciójának felülvizsgálatát kérte az infrastrukturális törvényjavaslatban, amelyet november 15-én fogadtak el. A csoport nyílt levelet adott ki Soto, Ro Khanna, Stacey E. Plaskatt, Eric Swalwell, Tim Ryan, Susan Wild, Marc Veasy, Jake Auchincloss, Al Lawson és Charlie Crist képviselővel együtt. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a vitatott új szabály miatt a bányászokat, az érvényesítőket és a pénztárcafejlesztőket adózási szempontból brókernek tekinthetik. A levél felszólítja Nancy Pelosi házelnököt, hogy zárja ki ezt a csoportot azzal az indokkal, hogy nem foglalkoznak közvetítői szolgáltatásokkal.

A levél a negatív piaci hatásokkal kapcsolatos aggodalmakra is kitér, valamint arra, hogy az Egyesült Államok hogyan fogja fenntartani a technológiai innováció ütemét, ha a szabályozás változatlan marad.
„Ahogy ma írják, az új törvény növelné a bizonytalanságot a kriptovaluta-iparban, kiválasztaná a nyerteseket és a veszteseket, és meghiúsítaná az IRS-nek a kriptovaluták pontos megadóztatására irányuló erőfeszítéseit, miközben véget vetne országunk versenyelőnyének más országokkal szemben a digitális eszközök piacán.” -áll a nyílt levélben

 

Lassulhat a fejlődés a kriptovaluta-iparban ha marad a törvény

Amint a Bloomberg beszámolt róla, Ron Wyden demokrata szenátor és Cynthia Lumis republikánus szenátor törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerintük védi az amerikai innovációt, biztosítja, hogy az amerikaiak befizessék az adójukat, és „nem vonatkozik blokklánc-technológiát és pénztárcát fejlesztő egyénekre”.
 
Ted Cruz republikánus szenátor november 16-án törvényt is vezetett be az adótörvénykönyv módosításáról. Az új jelentéstételi szabályokat „pusztító támadásnak” nevezi a kriptovaluta-ipar ellen. Aggodalmai a Demokrata Ház képviselőinek véleményét tükrözik, miszerint a jelenlegi rendelkezés elfojtja az amerikai innovációt, és „sok amerikai magánéletét veszélyezteti”.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
A szenátorok egésze csak most kezdi mélyebben megérteni a kriptovaluta-ipar működését. Az Egyesült Államok Kongresszusa Közgazdasági Bizottsága november 17-én meghallgatást tartott „A krioptovaluta-ipar megfejtése: digitális eszközök és a kormányzat szerepe” címmel. Ezen a meghallgatáson megvitatták azokat a bonyolult szabályokat, amelyeknek a központosított tőzsdéket irányítaniuk kell. A döntéshozók abban egyetértettek, hogy a privacy és a biztonság a legfontosabb kérdések.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.