Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Disney fizikai játszótérré varázsolja a metaverzumot

A Disney fizikai játszótérré varázsolja a metaverzumot

A Disney innovátorai rájöttek, mi lehet a metaverzum hardver legmenőbb alkalmazása: egy 360 fokos futópad! De mégis hogyan?

Népszerű Youtuber tesztelte az új találmányt

Az Egyesült Államok YouTubere és 2022 Ultimate bajnoka, Marques Brownlee, szakmai nevén MKBHD volt az első nem Disney alkalmazott, aki kipróbálhatta a távirányítóval, fizikai mozgással és gesztusokkal vezérelhető 360 fokos futópad prototípusát.

A Holotile, ahogy az eszközt nevezik, egy vastag műanyag szőnyegre hasonlít, amely több száz, látszólag véletlenszerű geometriai mintázatba rendezett kis forgó darabból áll. Megdöntött, forgó korongokat használ, hogy egy lényegében minden irányban mozgó padlót hozzon létre.

Hogyan működik a Disney metaverzum futópadja?

MKBHD bemutatta, hogyan lehet vele tárgyakat mozgatni egy kézmozdulattal (gesztusvezérléssel), hasonlóan a Star Wars szórakoztató sorozat fiktív jedi lovagjaihoz, akik az "erő" segítségével képesek tárgyakat mozgatni az elméjükkel.

MKBHD elmondása szerint:

Tulajdonképpen mindent, ami átlép egy bizonyos vonalat előttem, úgy programoztak, hogy bármilyen tárgyat megmozdítson a padlón. Tehát amikor a kezemet mozgatom a vonal előtt, a program úgy mozgatja a padlót, hogy az adott tárgy mozgása illeszkedjen a kezem mozgásához.

Ezután a Disney csapata egy székbe ültette MKBHD-t, és lehetővé tették számára, hogy egy PlayStation kontroller segítségével az eszköz körül "repkedjen".

Végül a YouTuber a saját két lábán használhatta a készüléket. Rövid gyakorlás után sikerült is a Disney metaverzum környezetében járkálnia, így a mozdulatai bekerültek a virtuális 3D-s környezetbe.

Több lehetőség rejlik egy futópadban, mint gondolnánk

Bár a Holotile csak egy prototípus, mégis remek példa arra, hogy lássuk, mi minden lehetséges. A piacon ma már vannak 360 fokos futópadok, de az eddig látott eszközök közül egyik sem képes olyan korlátlan mozgásra, mint a Holotile.

Könnyű elképzelni számtalan felhasználási esetet a "Ready Player One" jeleneteinek egyszerű utánzásán túl, ahol a fiktív játékosok egy futurisztikus 360 fokos futópad segítségével sétálnak, futnak és sprintelnek virtuális környezetben.

A Disney nyilvánvalóan úgy tekint erre, mint egy olyan módszerre, amellyel a vállalat vidámparkjait a metaverzumban fedezhetjük fel. MKBHD kipróbálása során mind ő, mind pedig az eszköz feltalálói a Magic Kingdom digitális változatában sétálgattak.

A vidámparkokon és videojátékokon kívül a készüléket lehetne használni tárgyak mozgatására változó környezetekben, elsősegélynyújtók, rendfenntartók és katonai ügynökök kiképzésére, valamint bármilyen oktatási élményben. Az NFT-k gyűjtését is interaktívabb, fizikailag megterhelőbb tevékenységgé tehetné, ha egy olyan paradigmát képzelünk el, ahol például a "Pokemon Go" és a "Bored Apes" egy bejárható környezetben találkoznának.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.48% $61,278.86
Ethereum ETH -0.54% $3,383.53
BNB BNB 0.06% $574.61
Solana SOL 7.35% $135.78
XRP XRP 0.83% $0.4782
Dogecoin DOGE 1.59% $0.1229
Cardano ADA 2.49% $0.3884
Litecoin LTC -1.66% $70.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!