Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Létrejött a Metaverzum első házassága a digitális térben

Létrejött a Metaverzum első házassága a digitális térben

Egy Phoenixben élő házaspár a hétvégén összekötötte a digitális életét Decentralandben, ez lett a Metaverzum első házassága.
 
 

Esküvőt tartottak a Metaverzumban

A Metaverzum első esküvői ceremóniáját Decentralandban tartották, tanúkkal, Clint Bolick Legfelsőbb Bíróság bírájával és 2000 fős virtuális tömeggel együtt február 5-én. A menyasszony és a vőlegény, Ryan és Candice Hurley felbérelte a Rose Law Group-ot, hogy hivatalossá tegye a házasságot. A csoport alapítója és elnöke, Jordan Rose azt állítja, hogy ez volt az első esküvő, amelyet blokklánc alapú Metaverzumban rendeztek.
 

[embed]https://twitter.com/KanardAzul/status/1490021304384303109[/embed]

„Mivel a Metaverzum még gyerekcipőben jár, kidolgoztuk a jogilag elismert házasság jogi paradigmáját”
Az esküvői szertartást a Rose Law Group Decentraland-i birtokán tartották. A jogi csoport kidolgozott egy „metaházassági keretrendszert” egy „virtuális házasság előtti megállapodás” beépítésével, amely azonosította a pár virtuális identitását és digitális avatárjait a blokkláncon rögzített módon. Eközben egy „Meta-Marriage License” NFT-t hoztak létre, amely rögzítette és tokenizálta a pár virtuális identitását és házassági helyét a blokkláncon.
"Jelenleg nincs jogi keret a házasságra a Metaverzumban, így az, hogy jogilag kötelező lesz-e vagy sem, inkább szerződés kérdése. Úgy látjuk, hogy a Metaverzum jövője valóban decentralizált, és szinte teljesen a blokkláncon létezik, így a Metaverzumban lévő házasság jövőjének nem kell külön feljegyzést készítenie a való világban történt házasságukról." -nyilatkozta Jordan Rose
„Eltérően a való világtól, a Metaverzumnak nincsenek fizikai korlátai, amelyek korlátozzák a tökéletes esküvőt. Csak a Metaverzumban válhat valósággá a legvadabb, legötletesebb álmai esküvője” – áll a Decentraland eseményleírásában.
 

Nem volt gördülékeny az Decentralendes esküvő

Bár a pár látszólag a tökéletes esküvőt képzelte el, meglehetősen archaikus technikai problémákkal találkoztak. A Decentraland nehezen tudta kezelni a jelenlévő vendégek számát, és a résztvevőknek járó NFT ajándékokat gyorsan, mindössze húsz perccel az esemény után már át is vették. Sőt, néhány vendég számára Ryan avatárja a folyosón maradt.
 
Metaverzum esküvő I Cryptofalka Forrás: Instagram
 
Annak ellenére, hogy Rose Law Group biztosította az esküvő törvényességét, úgy tűnik, hogy néhány jog szakértő nincs meggyőzve a Metaverzum első házasságának törvényességéről. Az amerikai házassági minisztérium szerint az embereknek valóságos énjükként kell megjelenniük egy legális esküvői szertartás során, nem pedig digitális avatárok formájában. Ezenkívül az Egyesült Államok legtöbb államában még azt sem engedik meg, hogy a párok videokonferencián keresztül házasodjanak össze.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Bár az esküvő sok tekintetben az első a maga nemében, biztosan nem ez az utolsó példa arra, hogy egy pár a blokkláncon szeretné megörökíteni házasságát. Egy kaliforniai házaspár, aki a Coinbase kriptotőzsdén dolgozik, Ethereum okosszerződést is írt, hogy tokenizált „gyűrűket” bocsátsanak ki NFT-ként az esküvőjük során. 2014-ben a Disney World Bitcoin Konferencia adott otthont az első blokklánc-esküvőnek, és a következő üzenetet rögzítették a láncon: „Jóban-rosszban, amíg a halál el nem választ, mert a blokklánc örökkévaló”.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.35% $56,926.71
Ethereum ETH 1.92% $3,238.51
BNB BNB -1.83% $395.04
Solana SOL -2.31% $108.16
XRP XRP 5.85% $0.5821
Cardano ADA 0.80% $0.6269
Dogecoin DOGE 8.64% $0.09705
Litecoin LTC 2.35% $73.82
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!