Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogyan lehet meghatározni egy NFT értékét?

Hogyan lehet meghatározni egy NFT értékét?

A kriptopiac soha nem áll meg. Újfajta lehetőségek jelennek meg mint például altcoinok, DEFI, stablecoinok és sok más izgalmas projekt. Néhány évente általában új típusú eszköz jelenik meg a piacon. Nincs ez másként az NFT szektor esetében sem, ami jó eséllyel válhat az új slágerré. Az NFT szektorban kulcsfontosságú a ritkaság, és a a felhasználhatóság, nézzük ezt bővebben. 

 

Mi is pontosan az NFT?

Maga az NFT (Non-Fungible Token) olyan az ETH blokláncon tárolt adat, amely a maga digitális formájában egyedi. Lehet például ez egy kép, videó vagy bármilyen digitálisan tárolt fájl.

Leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy az NFT egyfajta hidat képez a digitális és a valós világ között. Ahogy a neve is mutatja, az NFT-k egyedi tokenek, amelyek tulajdonjogot adnak tulajdonosaiknak egy korlátozott számban elérhető digitális eszközre.

 

Mi határozza meg az NFT értékét? 

Az NFT pontos értékének meghatározása sok esetben nehéz, mivel az eszközosztály viszonylag új. Míg az olyan kézzelfogható műalkotások, mint a Mona Lisa, vagy a fizikai gyűjtők, mint az NBA játékoskártyák, meghatározott értékekkel bírnak, az NFT-ket néző befektetőnek nehéz dolga lehet eldönteni, hogy egy adott eszköz vagy gyűjtőeszköz megéri-e a pénzét, és hogy valóban akarják-e az emberek.

Mivel az NFT-k kevesebb, mint egy év alatt sok iparágba jutnak és magas értékelési szintet értek el, három fő tényező jelent meg értékük felmérésében. Nézzük ezeket most részletesen.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Mire érdemes figyelni?

1. Ritkaság
Ez a tényező azt jelenti, hogy egy adott NFT mennyire „nehezen megszerezhető”. Jó példája ennek egy elismert művész egyik híres alkotása, vagy egy híresség által létrehozott NFT. Továbbá a gamer dolgok is ilyenek lehetnek.

2. Felhasználhatóság, funkcionalitás
Egyes NFT-k nem csupán gyűjtők, hanem számítógépes játékokban felhasználhatók, például virtuális világokban, varázslatokban vagy karakterekben. Az NFT-k ezen jellemzője azonnali értéket ad számukra, amely az adott projekt népszerűségétől függően idővel felhalmozódik. Ahogy a decentralizált játék játékosainak közössége növekszik, többen hajlandóak fizetni, hiszen a kínálat limitált, miközben a kereslet megnövekszik.

Hogyan határozzuk meg egy NFT értékét? Hogyan határozzuk meg egy NFT értékét?

3. Megfoghatóság, gyakorlati alkalmazás
Egyes NFT-k valós objektumokhoz vannak kötve, ami extra értéket kölcsönözhet számukra. Lényegében bármi támogatható egy NFT-vel a tulajdonosi jogok megszilárdítása érdekében, de ez önmagában még nem teszi egyedivé. Egy ilyen dolog mögöttes értékét a praktikum, a szűkösség és a felhasználók által nyújtott személyes elégedettség határozza meg.

Összegezve az ilyen kézzelfogható értékű NFT-k a legalkalmasabbak a rövid távú piaci kereskedelemre. Ennek oka, hogy az ilyen NFT-k lejárati dátumokkal rendelkezhetnek, például a jegyek. Eközben más gyűjtők, mint például az NFT-hez kötött, limitált kiadású cipők, idővel növekedhetnek, mivel a forgalomban lévő cikkek száma csökken.

 

Összefoglalva

Az NFT-k sokoldalúsága világosan rávilágít arra, hogyan tudnak végtelen lehetőségeket hordozni magukban. A valós alkalmazásban az NFT-k egy esetleges lopás megakadályozása érdekében a szavazati jogoktól kezdve ún. "bélyegzéséig" mindenre felhasználhatók.

Az NFT-k kereskedésével kapcsolatban a kriptopiacon kevés hely van olyan hatalmas és felhasználóbarát, mint a Binance. A felsorolt ​​eszközök széles választékával a Binance a legegyedibb és legkívánatosabb NFT-knek ad otthont, amelyek megfelelnek minden befektető ízlésének. Akit érdekel a téma, az a három meghatározott kritérium figyelembevételével, eredményesebben fog tudni befektetni vagy akár kereskedni. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.74% $64,677.67
Ethereum ETH 2.19% $3,150.87
BNB BNB 2.02% $570.14
Solana SOL 4.54% $150.51
XRP XRP 4.13% $0.528
Dogecoin DOGE 4.83% $0.1624
Cardano ADA 6.69% $0.5042
Litecoin LTC 4.54% $85.16
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!