Nagy Britanniában a hatóság bezáratja a Bitcoin ATM-eket

Szerző: | márc 13, 2022 | Kriptovaluta

Az Egyesült Királyság Pénzügyi Hatósága (FCA) felszólította a Bitcoin ATM-ek üzemeltetőit, hogy állítsák le gépeiket.

 

Jogszerűtlenül működnek a Bitcoin ATM-ek Nagy Britanniában

Az FCA kijelentette, hogy a kriptovaluta csereszolgáltatást kínáló ATM-eket a szolgáltatóknak regisztrálniuk kell a pénzügyi hatóságnál, és meg kell felelniük az Egyesült Királyság pénzmosási szabályzatának. Ha a szolgáltatók nem zárják be a Bitcoin ATM-eket, akkor szankciókra számíthatnak.

Bitcoin ATM I Cryptofalka

Forrás: growthbtm.com

 

„A nálunk bejegyzett kriptoeszköz-cégek egyike sem kapott engedélyt kripto ATM szolgáltatások nyújtására, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságban lévő gépek illegálisan működnek, és a fogyasztóknak nem szabad használniuk őket. Aggódunk az Egyesült Királyságban működő kripto ATM-ek miatt, ezért felvesszük a kapcsolatot az üzemeltetőkkel, és utasítást adunk a gépek leállítására, ellenkező esetben a szolgáltatók további intézkedésekre számíthatnak” – jelentette ki az FCA.

 

ATM-ek, kriptovaluta és az FCA

A Coin ATM Radar, a Bitcoin ATM-eket világszerte nyomon követő weboldal szerint jelenleg összesen 81 kriptovaluta ATM létezik az Egyesült Királyságban. Több mint 50 ilyen gép Londonban található, a második helyen Birmingham végzett kilenc kriptovaluta ATM-mel. Világviszonylatban az Egyesült Királyság a kriptovaluta ATM-ek száma alapján a világ legjobb 10 országa között van. A listát az Egyesült Államok vezeti, ahol  a világon messze a legtöbb, több mint 32 000 gép működik.
 
Kriptovaluta szabályozás I Cryptofalka

Forrás: cryptonewsz.com

 
Az FCA legutóbbi figyelmeztetése a Bitcoin ATM-ekkel kapcsolatban csak a legújabb a tágabb értelemben vett kriptoiparral kapcsolatos fellépések sorozatában. A hatóság tavaly januárban öt olyan aggályt tartalmazó listát adott ki, amelyekkel a fogyasztóknak tisztában kell lenniük a kriptovalutákkal kapcsolatban, amelyek a fogyasztóvédelemmel, az árak ingadozásával és a félrevezető marketing anyagokkal kapcsolatosak. Az FCA hozzátette, hogy „ha a fogyasztók ilyen típusú termékekbe fektetnek be, készen kell állniuk arra, hogy minden pénzüket elveszíthetik”.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
 
Ezt a figyelmeztetést 2021 szeptemberében ismét megismételte Nikil Rathi, az intézmény vezérigazgatója. A pénzügyi hatóságnak emellett aggályai vannak a kripto iparág egyes cégeivel kapcsolatban, beleértve a legnagyobbat, a Binance-t is. A szabályozó korábban azt nyilatkozta, hogy „hatalmas problémája” van a Binance székhelyének nyilvánvaló hiányával, tavaly szeptemberben pedig azt mondta, hogy a Binance egyesült királyságbeli szervezete „nem alkalmas” a szabályozásra, miután állítólag nem szolgáltatott alapvető információkat a hatóságoknak.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka