Ezeket kell tudnod a Bitcoin és kriptovaluta ATM-ekről

Szerző: | nov 25, 2020 | Kriptovaluta

Ha gyorsan és kényelmesen szeretnénk Bitcoint vagy kriptovalutát vásárolni, akkor ideálisak lehetnek az ATM-ek. Milyen más tulajdonságaik vannak?

 

Bitcoin vásárlás ATM segítségével

Emberek milliói és számtalan nagyvállalat fektet bitcoinba és egyéb kriptovalutákba nap, mint nap. Ez lehet a pénz jövője, „a bitcoin a digitális arany”. Bár egyik befektetés sem kockázatmentes, vagy garantálna hozamot, de azt tudjuk, hogy nincs, aki megállítsa a bitcoint. Ez teszi olyan különlegessé. A bitcoin ATM-ek is egy napon talán majd végleg felváltják a hagyományos ATM-eket. Bár egyelőre ez csak egy vízió. Visszatérve a jelenbe, nézzük részletesebben a Bitcoin és kriptodeviza ATM-es váltásokat. Mik azok előnyei, illetve milyen esetekben lehet hasznunkra a készpénzes váltás.

Az ATM-ek használata az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja a kriptodevizák vásárlásának és eladásának. Nem kell szakértőnek lenned a használatához. Egyszerűen behelyezed a kriptodevizára szánt készpénzt az ATM-be, ezt követően a biztonságos internetkapcsolattal rendelkező automata megvásárolja a kedvelt bitcoint (BTC) vagy egyéb altcoint (Ripple, XRP) az aktuális árfolyamon. 

Bitcoin ATM I Cryptofalka

Forrás: https://news.bitcoin.com

Igen, jól értetted: a készpénzből bitcoint vásárolhatsz mindössze néhány egyszerű lépéssel. Nincsen szükség akár bankszámlára sem, az ATM-es váltások pedig néhány perc alatt visszaigazolják a vásárlást. Amennyiben nincsen bitcoin tárcád, az automata nyomtat egy papír tárcát, amire szinte azonnal elküldi a bitcoinjaidat. Ha nem tudod mi az a kriptovaluta tárca: LINK

 

Ha szeretnél többet tanulni a Bitcoin, blokklánc és a tőzsde világából, olvasd el ingyenes E-bookunkat! 22 fejezet, 172 oldal, magyarul, teljesen ingyen! 🔥 LINK 

 

Semmi sem privátabb a készpénznél. Online vásárlással, a kártyádon lévő pénz elutalásával a bankod tudomást szerez arról, hogy kriptodevizát veszel. Ezzel ellentétben a készpénzes kriptodeviza ATM-ek privátak, a tranzakciókról harmadik fél nem szerez tudomást. A kriptodeviza ATM-ek növekvő népszerűségüket a fent felsoroltak mellett még a következő előnyöknek köszönhetik: gyors, kényelmes, biztonságos és könnyen elérhető.

 

Gyorsaság

A tranzakciós gyorsaság az ATM-es váltások egyik leghatalmasabb előnye, amit említhetünk. A hagyományos online kriptotőzsdéknek időre van szükségük, hogy az utalásunk megérkezzen a tőzsdére. Ezzel szemben az ATM-es váltások pár perc alatt lezajlanak, az igényelt bitcoin összeg máris a tárcádba kerül. Amennyiben az idő sürget, vagy a kriptodevizák gyors váltásának módját keresed, az ATM ideális választás lehet számodra. Azzal viszont célszerű tisztában lenned, hogy ennek a “gyorsaságnak” van minimális extra költsége!

 

Kényelem

Ha eddig még az a procedúra tartott vissza a kriptovilágtól, hogy választani kell egy online kereskedési platformot, ahol regisztrálni szükséges, majd feltölteni az adataidat és banki utalást végrehajtani, akkor van egy jó hírünk: a kriptodeviza ATM használatával mentesülsz mindettől! Természetesen van egy limit, amekkora összeggel anonim módon (ügyfél azonosítás nélkül) lehet kereskedni, de azt meghaladóan is csupán néhány adat megadása, valamint pár perc a regisztrációt követő tranzakció. 

digitalis_yuan

Forrás: Cointelegraph.com

Néhányan azért nem adnak esélyt a kriptodevizáknak, mert tartanak az internetes váltási folyamattól. Bizony vannak olyan online jóváhagyási lépések, melyekkel egyesek nem boldogulnak, főleg ha nincs elérhető magyar fordítás.

A kriptodeviza ATM-ek a készpénzzel végzett kriptovaluta vásárlásának vagy eladásának az egyik legkényelmesebb módját kínálják. Az ATM-ek használata egyszerűbb, hasonló a már jól megszokott banki készpénzfelvételekhez. Habár funkciójukat tekintve a két masina eltérő, a hagyományos megjelenés és a felhasználás tekintetében rendkívül hasonló.

 

Elérhetőség

A közeli ATM-ek megtalálása sosem volt még könnyebb, számuk egyre gyorsabban nő, mint ahogyan a népszerűségük is. Miközben a bitcoint és egyéb altcoint elfogadó boltok és éttermek száma fokozatosan gyarapszik, a kriptovaluta alternatívát jelent megtakarítások számára: kriptopénzzel vásárolhatunk, de akár bármikor fel is vehető az ATM-ek valamelyikénél euró vagy forint bankjegyekben. 

Nincs ok az aggodalomra az ATM-ek biztonságát illetően. A tranzakciókhoz szükséges digitális tárca kulcsa nélkül senki sem férhet hozzá a befektetett kriptovalutához, az biztonságban van és nem tudja senki feltörni.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Költségek

Semmi sincsen ingyen. Ha fontos számodra, hogy a lehető legolcsóbban tudj hozzájutni a Bitcoinhoz vagy egyéb kriptovalutákhoz, akkor az ATM-es megoldásnál léteznek olcsóbb lehetőségek is. Az egyes ATM váltók és a kriptovaluta tőzsdei árfolyamok között általában 1-5% különbség van. Nagyjából ekkora költséggel kell számolnod egy Bitcoin ATM-es váltás esetében. Vagyis a gyorsaságnak és kényelemnek ára van. De a kriptovaluták világában, ahol akár napi 2 számjegyű mozgásokat is tapasztalhatunk az árfolyamban, ez hamar meg is térülhet.

 

Bitcoin és kriptovaluta ATM összefoglaló

Az ATM-ek kényelmes, időtakarékos, rendkívül gyors és biztonságos hozzáférést biztosítanak a kriptovalutákhoz a nap bármely percében,  minimális felár ellenében. Ugyanis a legtöbb Bitcoin és kriptovaluta ATM a nap 24 órájában üzemel. Ezek a legfőbb indokok, hogy legközelebb ne menj el úgy, egy BTC ikonnal ellátott ATM mellett, hogy figyelmen kívül hagynád azt.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.