“Ne bízz senkiben: Vadászat a kripto királyra”

Szerző: | ápr 3, 2022 | Kriptovaluta

A Netflix ezúttal a QuadrigaCX, egy olyan kriptovaluta-tőzsde történetét meséli el, amelynek bőven akad rejtegetnivalója.

 

A dokumentumfilm alaptémája

Épp itt volt az ideje, hogy a Netflix bűnügyi egysége a kriptovaluták felé fordítsa tekintetét. “A Tinder-csaló” és “A Plain Sight-ban elrabolva” után egy újabb dokumentumfilm kerülhet majd a beszélgetések középpontjába. A Netflix ezúttal a QuadrigaCX, egy olyan kriptovaluta-tőzsde történetét meséli el, amelynek bőven akad rejtegetnivalója. Vajon Gerry Cotton meghamisította a halálát vagy talán a felesége mérgezte meg? És ami még fontosabb, elzárva maradnak így örökre a coin-ok?

De ne szaladjunk ennyire előre. A “Ne bízz senkiben: Vadászat a kripto királyra” című filmnek a “Bad Sport” munkatársa, Luke Sewell lett a rendezője. A Youtube-on található előzetes leírásában az alábbi idézetet olvashatjuk:

A kripto és a bitcoin világában csupán egy szabály él, mégpedig az, hogy ne bízz senkiben. Hirtelen eltűnik 250 millió dollárnyi bitcoin a QuadrigaCX-ről, Kanada egykori legnagyobb kripto tőzsdéjéről, és az egyetlen ember, aki visszaszerezhetné, rejtélyes módon meghal. A kapzsiság valóban élet-halál kérdése ebben a dokumentumfilmben, amely a QuadrigaCX felemelkedéséről és bukásáról, az alapítójának, Gerry Cotton-nak a rejtélyes haláláról, valamint a hátrahagyott áldozatok sorsáról szól.

 

Mit tud a Netflix a QuadrigaCX-ről és Gerry Cotton-ról?

Már az Ontario-i Biztonsági Bizottság által kiadott végrehajtói összegzés is sok mindent elárul a dokumentumfilm tartalmáról, illetve az eset Mt. Gox üggyel való hasonlóságairól.

A QuadrigaCX (Quadriga) kripto eszköz kereskedő felület bukását a cég társalapítója és vezérigazgatója, Gerald Cotten (Cotten) által elkövetett csalás eredményezte. Az ügyfelek a Quadrigá-ra bízták eszközeiket, amely cserébe hamis biztosítékokat adott számukra a vagyonuk védelmét illetően. Valójában Cotten saját akarata szerint költött, kereskedett és használt ezekből a kriptovalutákból. Megfelelő felügyeleti rendszer és belső ellenőrzés hiányában Cotten évekig képes volt észrevétlenül visszaélni az ügyfelek pénzével, ami végül a teljes platform összeomlásához vezetett.

Mindez azért történhetett meg, mert a felhasználók egy olyan szervezetnek adták át a felügyeleti jogot, amely csupán engedélyekkel rendelkezett, felelősséggel viszont nem. Ezért persze nem hibáztathatók a korábbi ügyfelek, hiszen a QuadrigaCX nemcsak a kanadai pénzmosás elleni hatóság tanúsítványát, hanem a FinTRAC pénzügyi szolgáltatási tevékenységi engedélyét is felmutathatta, így használata teljesen biztonságosnak tűnt.

Végül amikor Gerry Cotton meghalt és magával vitte a rendszerhez tartozó összes privát kulcsot, elszabadult a pokol.

Nexo kriptovaluta váltó

Ahogy a Vanity Fair egyik cikkében olvashatjuk, az internet bizony azóta is kitartóan kutat Cotton után:

Az eddigi leghatékonyabb és legalaposabb vizsgálatot azonban a Twitter-en, a Reddit-en, a Pastebin-en és a Telegram-on posztoló névtelen fiókok végezték. Megállapításaikból nagyon leegyszerűsítve az alábbi kétszavas következtetés vonható le:

Gerry életben van.

Összefoglalva

Az biztos, hogy egy nem mindennapi, rejtélyes történettel ismerkedhetünk meg, ha megnézzük a “Ne bízz senkiben: Vadászat a kripto királyra” című dokumentumfilmet. Bár továbbra is felettébb ködös a sztori, remélhetőleg többet tudhatunk meg róla a Netflix segítségével.

A film első része 2022. március 30-án került ki a mozivászonra, úgyhogy amennyiben felkeltette az érdeklődésed, látogass el a Netflix hivatalos oldalára és indulhat is a vadászat a kripto királyra!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.