Netflix sorozat készül a 120 000 ellopott Bitcoinról

Szerző: | febr 27, 2022 | Kriptovaluta

Sokan szeretik a bűnügyi filmeket és sokan szeretik a kriptovalutákat is. Nos aki mind a kettőt szereti, annak remek hírünk van!

 

A történelem egyik legsúlyosabb kriptovaluta lopása

A kriptovaluták világa (különösen az utóbbi éveiben) jelentős mértékben növelte népszerűségét. Olyan fogalmak kerültek a köztudatba, mint az NFT, Metaverzum vagy Gamefi. Ugyanakkor a kriptovaluta hackerek és más rosszindulatú szereplők tevékenysége is megjelent a mainstream médiában.  

Az egyik leghírhedtebb Bitcoin csalás még 2016-ban történt, amikor a támadók nagyjából 120 000 BTC-t loptak el az egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdétől, a Bitfinextől. Most pedig a Netflix úgy döntött, hogy dokumentumfilmet készít a történetből. 

 

Netflix dokumentumsorozat készül a 120 000 ellopott Bitcoin történetéből

Forrás:techstory.in

 

2016 augusztusában az akkor még lényegesen kisebb kriptovilág nagy megrázkódtatást élt át. Ekkor jelent meg ugyanis a hír, hogy valaki 119 756 BTC-t lopott el a Bitfinex platformjáról. Akkoriban az összeg nagyjából 66 millió dollárt ért.

Bár a Mt. Gox bitcoin-tőzsde feltörése arányaiban nagyobb volt (körülbelül hatszor annyi BTC-t érintett, mint ez a támadás), ez továbbra is az egyik legsúlyosabb pénzügyi bűncselekmény a modern történelemben, tekintettel a BTC árfolyamának eddigi rohamos emelkedésére. E cikk írásakor a 120 000 BTC értéke nagyjából 4,3 milliárd dollár lenne.

Mindenesetre akkoriban ez a lopás hatalmas zűrzavart és frusztrációt váltott ki. A sérülékenység forrása a Bitfinex kriptotőzsde számláinak felépítésében keresendő, amelyet a BTC pénztárca szolgáltató BitGo még egy extra biztonsági réteggel ruházott fel, sikertelenül.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Letartóztatták a kriptocsaló házaspárt

Alig néhány napja, február 8-án a CryptoPotato arról számolt be, hogy az amerikai hatóságok letartóztatták Ilya Lichtensteint (34) és Heather Morgant (31). Azzal vádolják őket, hogy részt vettek 119 754 BTC tisztára mosásában, miután a hackertámadás során valaki több mint 20 000 jogosulatlan tranzakcióval kiemelte a Bitcoinokat a Bitfinexről a rablás során. Fontos megjegyezni, hogy a házaspárt nem azzal vádolják, hogy ténylegesen megszervezték a hacker támadást, hanem azzal, hogy megpróbálták tisztára mosni a hacker által ellopott pénzt. 

A hatóságok továbbá azt állítják, hogy megtalálták a keresett BTC-k privát kulcsait egy felhőszolgáltatásban tárolva. Így van, a vádlottak a 120 000 BTC privát kulcsait tárolták a Google Cloud-on. Itt érdemes megjegyezni a következőt. A privát kulcsok offline adathordozón való tartása az egyik (ha nem a legfontosabb) biztonsági elv, amelyet mindenkinek be kellene tartania, aki a kriptovalutákkal szeretne foglalkozni. Ha érdekelnek a csalások, és tudni akarod hogyan védekezz, bővebb információt itt találsz.

 

Netflix dokumentumsorozat készül a 120 000 ellopott Bitcoin történetéből

Forrás:coinmod.com

 

Bár ahogyan fentebb említettem, nem ez volt a történelem legnagyobb kriptovalutákat is érintő hacker támadása, mégis úgy tűnik, hogy az események körüli dráma felkeltette a Netflix érdeklődését. A házaspár állítólagos tervét bemutató dokumentumsorozatot a jövőben Chris Smith és Nick Bilton rendezi és készíti.

 

Összefoglalva

A bűnügyi filmek és sorozatok népszerűsége töretlen. A Netflix Bitcoin csalással foglalkozó sorozata pedig tovább növelheti a kriptovaluták ismertségét. Igaz, nem biztos, hogy a legjobb képet fogja festeni a kriptovilágról. Ugyanakkor, ahogy a régi mondás tartja: “A negatív reklám is reklám.”

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.