A bitcoin új negatív rekordot állított fel

Szerző: | máj 17, 2022 | Kriptovaluta

A bitcoin árfolyama hetedik egymást követő héten csökkent, ez a veszteség példátlan, az előző hathetes negatív rekord 2014-ben történt.

 

Hetedik hete csökken a bitcoin árfolyama

Az előző hathetes rekord 2014-ben született, amikor a bitcoin az augusztus 25-i 507 dollárról október 6-ára 323 dollárra esett a BitStamp adatai szerint. Ebben az évben az elsődleges kriptovaluta ugyanilyen drámai visszahúzódáson esett át, a március 28-i durván 46 900 dollárról a hétfői zárásig, amely körülbelül 31 300 dollár volt, 33%-os a veszteség.
 
BTC árcsökkenés | Cryptofalka

Forrás: foxbusiness.com

 
A csökkenő fordulat előtt a BTC január óta először emelkedett 45 000 dollár fölé. A piaci hangulat erősödött a kereskedők és az elemzők körében egyaránt, miközben a terra 10 milliárd dolláros BTC tartalék felépítésére irányuló tervei iránti lelkesedés tovább erősítette a közösséget.
 
Ez a hónap azonban rosszra fordult. Ahogy a bitcoin árfolyama 2020 vége óta nem látott mélypontra süllyedt, a terra ökoszisztémája összeomlott, mivel a TerraUSD (UST) stabilcoin elvesztette a dollárhoz való kötését, a LUNA token ára pedig nullára esett. Eközben a Luna Foundation Guard (LFG) több mint 80 000 bitcoinjának 99%-át a piacra dobta, ezzel megpróbálva megmenteni UST-t.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Egyelőre bizonytalan a piac helyzete

Márciusban a Bitcoin Fear and Greed Index – amely a közösségnek és piaci attitűdjének mérőszáma – november óta először fordult át mohóra (plusz 55 pont). Ma az index „szélsőséges félelmet” mutat mindössze 14 ponton, szemben a novemberi kolosszális 84 ponttal. Az elemzők vegyes álláspontot képviselnek azzal kapcsolatban, hogy a bitcoin elérte-e a mélypontot.
 
Piac | Cryptofalka

Forrás: forbes.com

 
Will Clemente, a Blockware vezető elemzője szerint az eszköz valószínűleg elérte a „többgenerációs” mélypontot számos mutató alapján, beleértve a gyorsan közeledő „realizált árat”. (A realizált ár az összes eddig vásárolt BTC átlagos költsége, utoljára 2020 márciusában közelített erre a pontra az árfolyam.)
 
A Huobi Kutatóintézet kutatói negatív álláspontot képviselnek. 
„A piac mélypontja még várat magára, és a befektetőknek vissza kell tartaniuk a vásárlást” – áll a HRI múlt heti jelentésében.
Barry Jiang a Huobi kutatója azt jósolta, hogy az ár valahol 20 000 és 25 000 dollár közé esik, mielőtt helyreállna.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.