Négy jel miszerint közel lehet a Bitcoin árfolyam lokális alja

Szerző: | máj 25, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Rég nem látott szinteken a Bitcoin ára, de érdemes odafigyelni azokra a jelekre, melyek rövid távon lehetséges bullish fordulásra utalhatnak.

A Bitcoin valamivel több, mint egy hónappal ezelőtt, 2021. április 14-én érte el mindenkori csúcsát, csaknem 65 ezer dollárt. Azonban elmúlt 10 napban az ár erőszakosan lebontotta az 50 000 dolláros határt, és még szerdán elérte a 30 ezer dollárt. A medve hangulat kihatott az egész kriptopiacra, amivel az altcoinok még nagyobb áresést szenvedtek: az Ethereum (ETH), amelynek mindössze 11 napja volt a csúcspontja, 4400 dollár, korábban 1800 dollár alá esett, ahonnan már egy keveset korrigált. 

Hol van ennek a folyamatban lévő kripto vérfürdőnek az alja? Senki sem tudja, de érdemes lehet figyelni a következő optimista jeleket.

 

Félelem és kapzsiság index

Emlékszünk még 2020 áprilisára? A kriptográfia-félelem és kapzsiságmutató mostanra azon a szinten van, amelyet nem láttunk 2020 áprilisa óta. Körülbelül akkor történt, amikor az utolsó kriptopiaci összeomlás bekövetkezett, és a Bitcoin árfolyamát 4000 dollár alá süllyedt. Két nap alatt több mint 50% -ot veszített az értékéből a Coivid 19 járványnak köszönhetően. Ez volt a fekete csütörtök.

Utólag belegondolva elképesztő lehetőség volt a vásárlásra, de akkor még nem volt feltétlenül nyilvánvaló. Napjainkban a Bitcoin a 65 000 dolláros csúcsról szerdán 30 000 dollár alá esett, 50% -kal haladta meg negatív irányban a mindenkori csúcsot. Ha a múltra tekintünk, ez megint jó beszálló lehet mindenkinek aki kimaradt az elképesztő bull-runból. A 30 000 dolláros árszint elképesztően alacsony a mindenkori csúcshoz képest.

A bálnák, és a tapasztalt kereskedők ilyenkor vásárolnak, feltöltik készletüket, a következő bull-run előtt. Buy the fear – tartja a mondás. 

 

Stock to Flow modell

A modellen az alsó sáv 30 000 dollárnál van, a S2F modell azt jelzi, hogy a Bitcoinnak a ciklus szakaszának adott 30.000 dolláros jelzésnél felfelé történő visszapattanásnak kellene lennie. Az S2F modell a Bitcoint árucikként kezeli (tekintve, hogy fix kínálata és korlátozott kibocsátása van, hasonlóan az aranyhoz), és ezáltal a keringési kínálat és a termelés sebességének tényezői az ár meghatározását jelentik. 

Bitcoin stoc to flow modell I Cryptofalka

Forrás: https://stats.buybitcoinworldwide.com/stock-to-flow/

Bitcoin rövid történelmében a S2F modell és a 4 éves ciklus megbízhatónak bizonyult. Mint azt a PlanB, a modell készítője kijelentette: Ha így folytatná a Bitcoin árfolyama a következő hetekben, ami gyakorlatilag a bikaciklus vége lenne, érvénytelenné tenné a S2F modellt és a 4 éves ciklusmodellt, amelyek eddig rendre bizonyítottak. A S2F jelenleg az alsó sávot 30 000 dollárra pozícionálja, ami a hét jelenlegi mélypontja volt.

 

Mindenkori csúcson a stabilcoinok száma a tőzsdéken

A stabilcoinok mennyisége a tőzsdéken éves csúcson van. Ez nem csak azt jelentheti, hogy stabilcoinra váltottak a kereskedők, tartva egy esetleges további árfolyameséstől, hanem azt is, hogy a kereskedők és a bálnák valószínűsíthetően vásárlásokra készülnek. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Ezenkívül John Bollinger, a Bollinger Bands mutatójának megalkotója úgy véli, hogy a Bitcoin valószínűleg egy lokális dupla aljhoz közelít, ami rövidtávon trendfordító alakzat lehet. Mindezek a mutatók jobb képet festenek a Bitcoin közvetlen rövid távú potenciáljáról, mint amilyennek a piac látszik. Az elmúlt napok szüntelen medve momentumai után ideje lehet, hogy a Bitcoin levegőt vegyen, mivel az RSI is azt jelzi, hogy erősen túladott az árfolyam.

 

Hatalmas árfolyamesés az altcoinoknál

Nyilvánvalóan az altcoinok nagyobb esésre számíthatnak mint a Bitcoin. Ez minden, korábbi medvepiacon is így volt. Ez nagyrészt a Bitcoin dominanciának köszönhető. A mindenkori csúcson, 11 napja még a Bitcoin piaci dominanciája 40%-os volt. Mostanra 46%-ra emelkedett, ami azt jelenti, hogy sok kereskedő Bitcoinba zárta az altcoin pozícióit. Tehát a Bitcoin árfolyama könnyebben helyre fog állni, ha a piac kidobja magából az indokolatlan altcoin pozíciókat, például a népszerű mém coinok, majd visszaállnak Bitcoinba. 

altcoin dump I Cryptofalka

Forrás: https://regardnews.com/

Több ezer új érme készült (főleg BEP-20 és ERC-20 coinok formájában), remélve, hogy a régebbi mémérmék, például a Dogecoin sikerét utánozzák. Míg ezek közül az érmék közül több millió dollár piaci részesedést szerzett, nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen nagyságrendű dolog soha nem lehet fenntartható, nem fogja megállni a helyét, ha figyelembe vesszük alapvető hasznosságuk hiányát.

Tehát nem túlzás azt feltételezni, hogy az intelligens pénz megkezdte az átállást az alacsony tőkeértékű altcoinoktól és a Bitcoin felé, a kriptopénzek elkerülhetetlen királyává.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.