Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ezek a leggyakoribb Bitcoin és kriptovaluta átverések online

Ezek a leggyakoribb Bitcoin és kriptovaluta átverések online

A csalók sokféleképpen próbálkoznak az interneten, nincs ez másképp a Bitcoin és kriptovaluták világában sem, ezekre az átverésekre figyelj! Ez az írás legfőképpen a kezdőknek segíthet elkerülni néhány kellemtelen meglepetést. Ide tartozik, a közösségi médiában hamis profilokkal hirdetett kamu tanácsadás. Emailben küldött csali "ajándékok", zsarolóvírusok és még sok minden más, amit ebben a cikkben részletezünk. 

 

Ezekre a Bitcoin és kriptovaluta átverésekre figyelj 

Beszéljünk röviden mindegyik csalásról, hogyan lehet őket felismeri és, mi a lényegük? Ha megértjük, a csalók alapvető módszereit, akkor szignifikánsan csökken az esélye annak, hogy áldozattá válunk, miközben kriptovalutába fektetünk.

Amikor egy új lehetőség jelenik meg a piacon, vele együtt megjelennek a csalók is. Akik zömében jól hangzó ígéretekkel vagy megfélemlítéssel szeretnék kicsalni a gyanútlan emberek pénzét (jelen esetben kriptovalutáját). Úgy gondolom, hogy mint az élet legtöbb területén itt is érvényesül ez az egyszerű mondás. "Ha valami túl szépnek hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az általában valóban túl szép ahhoz, hogy igaz legyen."

Bitcoin átverések online Bitcoin átverések online

Maga a Bitcoin is lehetőséget kínál a kriptovaluta-csalóknak, ezért nem árt résen lenni. A Bitcoin decentralizáltsága számos előnyt kínál, ugyanakkor megnehezíti a megfelelő szabályozási és bűnüldözési keretek kialakítását is. Ha a csalóknak sikerül elérni a céljukat, és ki tudják utalni maguknak a Bitcoinunkat, akkor általában már  semmit sem tehet tenni a pénz visszaszerzéséért.

Fontos kitérni rá, hogy rengeteg típusú csalás van és lesz is. Most nézzük meg a négy leggyakoribbat, hogy azonosítani tudjuk azokat az árulkodó jeleket amik csalásra utalhatnak.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Aktiváld a két lépéses hitelesítést!

Zsarolás

A zsarolás az egyik leggyakoribb forma, amit a csalók használnak, így megfenyegetnek másokat és szedik el a pénzüket. Általában szenzitív információk vagy személyes tartalmak kiszivárogtatását helyeznek kilátásba, hacsak nem kapnak meg egy előre meghatározott összeget Bitcoinban vagy más kriptonvalutában. 

Itt fontos  megjegyezni, hogy az esteket döntő többségében nem rendelkeznek semmilyen a jó hírnév rontására alkalmas információval. Ezért általában hamisítanak, és bíznak abban, hogy sikerül megfélemlíteniük a kiszemelt áldozatukat.  A zsarolók elkerülésének legjobb módja, ha gondosan megválasztod azokat az oldalakt amiket meglátogatsz, mert ezek mind adatokat gyűjtenek és közölnek rólad. 

Hamis váltók

Általában ezek a hamis váltók túl jól hangzó ajánlatokkal csábítják az embereket, vagy megszólalásig hasonlítanak egy már felfuttatott váltóhoz.  Gyakran ajánlanak nagymennyiségű ingyen megkapható kriptovalutát. Elsőre megbízhatónak tűnhetnek, de az egyetlen céljuk az, hogy elvegyék a pénzed, miután beutaltál oda. 

Ahhoz, hogy elkerüld ezeket a hamis váltókat, Ajánlott az eredeti megbízható URL-eket könyvjelzőként menteni a böngésződben és a továbbiakban innen lépni be. 

Bitcoin átverések online Bitcoin átverések online

 

A közösségi média adathalászat

A csalók, egy hírességre vagy ismert kriptotőzsdére hasonlító kamu profilt csinálnak, ahol a kommentszekcióban azt ajánlják, hogy megduplázzák az adott coinodat ha hajlandó vagy elküldeni nekik. 

Copy-paste vírus

Tételezzük fel, hogy egy barátodnak szeretnél cryptot küldeni, és miután sikeresen el is küldted a kívánt mennyiséget, a barátod jelzi, hogy nem kapott semmit. Ezután észreveszed, hogy rossz címre ment a küldés. Ebben az esetben hiába másoltad ki a barátod címét a vírus automatikusan a csaló címével helyettesítette azt, így te oda küldted el a meghatározott összeget.

Ahhoz, hogy elkerüld ezt a fajta csalást, nagyon kell ügyelned a számítógéped védelmére. Fontos elkerülni a gyanús e-mailek megnyitását illetve, az ismeretlen programok telepítését is. Továbbá ajánlott a küldés előtt mindenesben leellenőrizni a címet is. 

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összefoglalás

Számos Bitcoin-csalás létezik, és nem lehet mindre 100%-osan felkészülni. Azonban a csalások működésének ismerete fontos lépés azok elkerülése felé. Használjunk két faktoros azonosítást, lehetőleg ne legyen mindenhol ugyan az a jelszavunk, könyvjelzőkből nyissuk meg a webhelyeket, és ha tehetjük csináljunk külön email címet a críptovásárláshoz

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.87% $67,425.69
Ethereum ETH -7.75% $3,261.43
BNB BNB -5.26% $590.86
Solana SOL -12.08% $153.24
XRP XRP -10.65% $0.5474
Dogecoin DOGE -13.45% $0.1725
Cardano ADA -12.70% $0.5097
Litecoin LTC -12.81% $86.05
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!