Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálja az NFT piacot

Az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálja az NFT piacot

A kriptohitelezéssel foglalkozó szervek után most az NFT-k alkotóit és piactereit vizsgálja a SEC illegális tevékenység végzése miatt.

 

SEC vizsgálat indult

Több NFT alkotó és piactér is vizsgálat alá került az elmúlt időszakban. A vád nem bejegyzett pénzügyi termékekkel való illegális kereskedés, amely ellen vizsgálatot indít a SEC (Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet). Bloomberg beszámolója szerint a kriptoszkeptikus elnök, Gary Gensler által vezetett felügyelet vizsgálja a nonfungible token (NFT) készítőit és piactereit a hatályos jogszabályok megsértése miatt.

 

Az amerikai tőzsdefelügyelet elkezdte vizsgálni az NFT piacot Forrás:consent.yahoo.com

 

A jelentésben szereplő névtelen források egybehangzóan a következőt állították; A SEC azt vizsgálja majd, hogy „bizonyos nem helyettesíthető tokeneket […] felhasználnak-e hagyományos értelemben vett pénzszerzésre" (mint például fiatpénz vagy értékpapírok birtoklása). Az elmúlt néhány hónap során a SEC végrehajtási részlegének ügyvédei állítólag idézéseket küldtek ki. Ezekben az érintettektől bizonyos NFT-kről és más token-ajánlatokról kértek információkat.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Sorra került az NFT piac is

A kriptohitelezéssel foglalkozó piaci szereplők az elmúlt évben komoly szabályozási vizsgálat tárgyát képezték. Ehhez illeszkedve a mostani vizsgálat jelentős lépést jelenthet az NFT szektor szabályozásában. Az események alapján a SEC különös érdeklődést tanúsít a töredék NFT-k használatának módja iránt.  Azaz, amikor egy értékesebb NFT-t kisebb darabokra tokenizálnak, majd külön-külön értékesítik őket.

A figyelmeztető jelek egy ideje már gyülekeztek a piac felett, mivel Hester Peirce, más néven Crypto Mom 2021 márciusában kijelentette, hogy a frakcionált NFT-k eladása törvénysértő lehet a megítélése szerint.

Az amerikai tőzsdefelügyelet elkezdte vizsgálni az NFT piacot Forrás:https://cryptofalka.hu

 

Ez a vizsgálat a legújabb a kriptovaluta piacot határozottabban irányítani kívánó lépések között. Legutóbb a SEC elrendelte, hogy a New Jersey-i székhelyű kriptovalutakölcsönző cég, a BlockFi fizessen 100 millió dolláros rekordbírságot, amiért elmulasztotta a „magas hozamú” hiteltermékeinek értékpapírok közé sorolását.

 

Összefoglalva

A szektor szabályozása önmagában nem feltétlenül rossz hír, amennyiben ésszerű döntések születnek a felhasználók számára kiszámítható feltételek mellett. Eddig még a Bitcoin (BTC) és az Ether (ETH) is elkerülhetett egy ilyen vizsgálatot. Ennek az oka az, hogy a SEC nem tekinti egyiket sem értékpapírnak. Ugyanakkor más digitális eszközök nem részesültek ugyanilyen haladékban. Különösképpen idetartozik a Ripple Labs. A Ripple (XRP) anyavállalata, 2020 vége óta tartó perbe keveredett a „be nem jegyzett értékpapírok” túlértékesítésével kapcsolatban.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.31% $64,687.86
Ethereum ETH -4.42% $3,413.22
BNB BNB -4.54% $580.36
Solana SOL -8.34% $133.6
XRP XRP -6.43% $0.4816
Dogecoin DOGE -9.85% $0.1195
Cardano ADA -9.74% $0.3717
Litecoin LTC -7.84% $71.54
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!