Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Dollármilliókért kelnek el az egyedi és digitális NFT alkotások

Dollármilliókért kelnek el az egyedi és digitális NFT alkotások

A kripto-közösségekben egyre népszerűbbek az NFT tokenek. Az árak rohamosan emelkednek, a legkívánatosabb digitális NFT gyűjtemények dollár-milliókért kelnek el. 

 

De mi az az NFT (non-fungible) token?

Az NFT tokenek (non-fungible token) olyan nem helyettesíthető tokenek, digitális művek, művészeti elemek, kereskedelmi kártyák, játékon belüli tárgyak, amelyek elsősorban Ethereum hálózaton léteznek, és egyedi, ellenőrizhető on-line identitásuk van. 

Ellentétben a legtöbb más digitális eszközzel -például egyéb Ethereum tokenekkel, amely funkcionálisan azonosak és szabadon felcserélhetők- az NFT-k nem másolhatók vagy oszthatók meg a különféle tulajdonosok között. Bármely egyedi műalkotáshoz hasonlóan az NFT-k kulturális jelentőséget és társadalmi értéket hordoznak. Az NFT-k azért is népszerűek, mert az eladási árat közvetlenül az alkotók kapják meg. 

NFT digitális rajz I Cryptofalka Forrás: https://art.art/

Elon Musk felesége, a zenész Grimes, nemrégiben 6 millió dollárért adta el az NFT gyűjteményét. 3LAU zenész 33 NFT-s albumot 11 millió dollárért értékesített. Beeple digitális művész több mint 3 millió dollárt keresett egyetlen hétvégén egy NFT kollekció eladással. De akár Lindsey Lohan és Post Malone is értékesített már egy-egy NFT-t 50.000 dollár körüli értéken.

 

Az NFT tokenek népszerűsége

Az elmúlt hónapokban az öt legnagyobb NFT projekt több, mint 366 millió dolláros árbevételt produkált. A CryptoSlam elemzőplatform adatai szerint, az NBA Top Shots adja az érték oroszlánrészét. A majom elnevezésű CryptoPunk, a múlthónap legnagyobb gyűjthető NFT-je, 1,545 millió dollárért kelt el. A CryptoPunkok pixel-artok gyűjteménye. Leginkább emberi arcokból áll, de vannak köztük majmok és zombik is. 

Kereskedők 1,199 millió dollárt fizettek a CryptoPunk majom bandáért és 1,069 millió dollárt fizettek a kötött sapkát viselő apró árnyalatú majmokért. Az Ethereum alapú Hashmasks művészeti projektből több is rekordösszegért kelt el. Az elmúlt hónapokban a Hashmasks 6718-at csaknem félmilliárd dollárért adták el. Mások például a Hashmasks 16251-et 300 ezer dollárért vásárolták meg.

nba nft Forrás: https://eu.usatoday.com/story/sports/nba/2021/02/26/what-is-nba-top-shot-stocks-lebron-james-highlight/6825173002/

Az NBA Top Shots a Flow blokkláncon alapuló NFT tokenek gyűjteménye, amelyek a kosárlabda mérkőzések különféle kiemelkedő eseményeit tartalmazzák. Kereskedelmi volumene rekordot döntött, több, mint 237 millió dollár volt az elmúlt 30 napban. Ebben az időszakban a Top Shots-ok értékesítése 434%-kal nőtt, több, mint 85.000 felhasználó 1,25 millió tranzakciót hajtott végre. 

Míg az NBA Top Shots-ok kereskedési volumene nagy, az eladások többsége sokkal alacsonyabb összegű. A kártya ritkaságától függően 15-20 dollár és több száz ezer dollár között vásárolható meg. 

Néhány Top Shots a legdrágább közül 2019-20 Lebron James a Cosmic szettből, több, mint 200 ezer dollárért kelt el. Az NBA rajongók szintén 100 és 125 ezer dollár közötti összeget kénytelenek fizetni az NFT-ért (különböző készletből), és egyenként 100 ezer dollárt 2019-20-as Zion Williamson és Ja Morant után. 

 

Miért olyan drágák az NFT-k?

Mi késztetheti a felhasználókat arra, hogy szó szerint dollár-milliókat költsenek egy-egy digitális érdekességre, ritkaságra? Kezdetben az NFT-k nem csupán művészeti alkotások voltak. Valójában érték tárolásának és továbbításnak kialakulóban lévő technológiája. 

Véleményünk szerint, az NFT-k érdekes módszerek az érték összegyűjtésére és továbbadására. Nemcsak digitális műalkotások és gyűjtemények miatt, hanem azért is, mert lényegében nem helyettesíthetőséget hozhat létre. Ösztönzést nyújthat, ahol a projektek egyedi tárgyakkal jutalmazhatják a közreműködőket. Az NFT egy csodálatos technológia, amely alkalmazva, különösen játékon belüli termékek esetében megváltoztathatják az érték felhalmozódást. - mondta Pedro Febero, kripto-szakértő

Bár eddig az NFT-k nagy népszerűségnek örvendtek, elsősorban mégis nagy a felháborodást okoz, hogy egyesek képesek kifizetni ennyi pénzt egy-két pixel majom rajzért.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Összefoglalva

Ildomos vigyázni mindenkinek, mielőtt dollár-milliókat fizet ki valaki ilyen digitális alkotásokért. Mivel teljesen új technológiáról és művészeti irányzatról van szó, ami körül most hatalmas a hype, lehet, hogy a piac másként fogja árazni ezeket az alkotásokat 1-2 év múlva. Általánosságban ez mindig így van, ha valami körül nagy érdeklődés, hype alakul ki, később konszolidálódhat és bekövetkezhet egy értékcsökkenés. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.15% $67,427.37
Ethereum ETH -2.10% $3,764.58
BNB BNB -0.85% $595.62
Solana SOL 0.62% $169.04
XRP XRP 0.02% $0.5292
Dogecoin DOGE 0.62% $0.1646
Cardano ADA -0.08% $0.4566
Litecoin LTC 1.37% $83.95
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!