Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kripto rajongói tokenek jöhetnek a Forma 1-be!

Kripto rajongói tokenek jöhetnek a Forma 1-be!

A különböző sportágak nézettsége a járvány okozta korlátozások miatt jelentősen megváltozott. Mivel a szurkolók nem követhetik a helyszínen a csapataik szerepléseit, így a sportág szereplői komoly bevételektől esnek el. Ebben a helyzetben arra is megoldást kell találni, hogy újabb bevételi forrásokat vonzanak be továbbá erősíteni kell a rajongói érdeklődést is. A blokklánc szerencsére mindkettőre kínál megoldást. Ezúttal azt mutatjuk be, hogy mit hozhatnak a rajongói tokenek a Forma 1 világa számára.

 

Chiliz, a rajongói token specialista

A rajongó tokenek  (fan token) világa nem újkeletű. Nagyjából egy éve látott napvilágot a hír, hogy a Juventus, majd később pedig a Barcelona kezd token kibocsátásba.  Most pedig a Forma 1 vezetői hintették el, hogy a rajongókkal való szorosabb kapcsolattartás jegyében fan tokenek értékesítését tervezik.

Ahogy ez a focicsapatok esetében történt, a szakmai kivitelezést a máltai bejegyzésű Chiliz cég végzi. Ez a cég 2018-ban indult és ICO korában 60 millió dollárt szedett össze a befektetőktől, akik között ott volt a Binance is. A cég fő bevételi forrása a CHZ tokenek értékesítése, amihez kapcsolódóan a közösség egyik tagja szellemesen megjegyezte, hogy a CHZ a sportszektor BNB-je. A rajongói tokeneket a Socios.com oldalon és annak okostelefonalkalmazásával lehetséges megvenni.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Miért jó ez a rajongóknak?

Az, hogy mi az üzlet ebben a csapatoknak az világos. Bevételi forrást és kapcsolatot jelent a szurkolóval. A járványhelyzet alatt mindegyik komoly súllyal esik a latba, ám a rajongók számára a csapathoz való kötődés erősödése a legfontosabb tulajdonsága a projektnek. A személyes jelenlétet mellőző focimeccsek vagy forma 1-es futamok miatt óhatatlanul is távolabb került egymástól csapat és szurkoló. A tokenek értékesítésével viszont egy olyan lehetőség nyílik meg ebben a viszonyban, ami sokkal inkább hasonlít egy részvényesi kapcsolathoz, semmint hagyományos rajongói léthez.

Létrejön ugyanis egy olyan VIP-státusz, amelyen keresztül a csapatért lelkesedő szurkoló beleszólhat bizonyos szinten az adott istállóval kapcsolatos döntésekbe. Méghozzá mindezt a blokkláncon rögzített módon. A Chiliz blokkláncát használva lehetőség nyílik a token tulajdonosok között olyan dolgokat véleményezni, mint például milyen legyen az autó színe, vagy milyen sisakot viseljen a következő futamon a pilóta. A lényeg, azt érezheti a csapatot támogató szurkoló, hogy beleszólása van a csapat életébe.

 

Szurkolói fogadtatás

A Socios.com platform atyja, Alex Dreyfus nagy lehetőséget lát a különböző sportágak számára a projektben. A Forma 1-et illetően már volt egy kisebb közvéleménykutatás, ahol a jelenlegi token bírtokosokat kérdezték, hogy támogatnának-e a száguldó cirkuszhoz köthető csapatot token vásárlásaikkal. Anélkül, hogy megnevesítették volna magát a csapatot körülbelül 2,5 millió dollárnyi összeg jött össze virtuálisan, ami komoly érdeklődésre utal.

Vannak azonban még nehézségek és ezek többnyire a kriptovaluták elfogadottságával állnak összefüggésben. Tapasztalataik szerint alapvetően kétféle rajongó létezik. Van, aki azt mondja, hogy az egész kriptovilág egy kamu és nem is érti, hogy a kedvenc csapata miért folyamodik ilyen módszerekhez. A rajongók másik része pedig lelkesen tekint az így megnyíló lehetőségek elé és izgatottan várja az újfajta interakciót kedvenc csapatával.

Formula 1 fan token I Cryptofalka

 

Crypto.com és a Forma 1

De nem csak a rajongói tokenek megjelenése az egyetlen kripto vonatkozású hír a Forma 1 háza tájáról. A Crypto.com kereskedő platform bejelentette, hogy a 60 év után először újra a Formai 1-ben induló Aston Martin Cognizant csapat globális partnere lesz. Ez nem csak a cég termékei iránt érdeklődőknek egy jó hír, hanem minden kriptobarát számára is az, mivel nem túl gyakran köttetnek ilyen szponzori szerződések és ez jelentősen növeli majd a kriptovaluták és a technológia ismertségét. Nem tévedünk túl nagyot ha kijelentjük, hogy az ehhez hasonló együttműködések sora csak bővülni fog idővel.

 

Összefoglalás

A fentiekből is látszik, hogy a blokklánc technológia egy újfajta kommunikációs és üzleti modell megteremtését teszi lehetővé a Forma 1 és más sportágak számára. Az elfogadottság tekintetében még vannak nehézségek, de abban biztosak lehetünk, hogy az ehhez hasonló projektek sikere nagyban előre fogja mozdítani a kriptovaluták széleskörű elfogadottságának növekedését.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.90% $64,684.8
Ethereum ETH 2.36% $3,146.35
BNB BNB 2.18% $569.43
Solana SOL 3.83% $149.6
XRP XRP 4.04% $0.5272
Dogecoin DOGE 4.07% $0.1619
Cardano ADA 6.58% $0.5037
Litecoin LTC 4.31% $84.89
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!