Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Felpörgött az NFT hitelpiac

Felpörgött az NFT hitelpiac

Egyre jobban virágzik az NFT hitelpiac, van aki a gyors likviditás elérésére mások pedig a kamatok begyűjtésére használják. 

 

Elérhető az NFT hitelpiac

A Sotheby's aukciósház nagy értékű CryptoPunk NFT kollekciót ajánlott értékesítésre februárban, becsült érték szerint körülbelül 20-30 millió dollár értékben. Azonban az Ethereum NFT-k tulajdonosa percekkel az aukció kezdete előtt visszavonta a tételt. A 0x650d álnév mögé rejtőző tulajdonos 8,3 millió dolláros kölcsönt vett fel a CryptoPunkok fedezeteként, ami az eddigi legnagyobb ilyen kölcsön.

[embed]https://twitter.com/0x650d/status/1510010990833942535[/embed]

Április 1-én szintén kölcsönt vettek fel egy másik CryptoPunk csomagra. Mindkét kölcsönt az NFTfi-n, egy NFT hitelpiac platfromon keresztül bonyolították, és a MetaStreet nevű likviditást biztosító DAO (decentralizált autonóm szervezet) fizette ki az összeget.
Köszönet a MetaStreet-nek, hogy 8,32 millió likviditást szabadítottak fel, miközben lehetővé tették, hogy megőrizzem a CryptoPunk gyűjteményem” – írta a 0x650d Twitteren. 
Az NFTfi által közölt adatok szerint 0x650d 8,32 millió DAI stabilcoint kölcsönzött 90 napos törlesztési idővel és 10%-os THM-mel. Ez egy tipikus példája annak, hogy az NFT gyűjtők és tulajdonosok egyre növekvő tendenciát mutatnak arra, hogy értékes állományaikat a rövid távú likviditás felszabadítása érdekében használják, ahelyett, hogy egyszeri kifizetésért eladnák az NFT-t.
 
Ahogy az NFT piac értéke robbanásszerűen megnőtt a tavalyi év során, néhány „blue chip” NFT gyűjtemény tulajdonosa kereste a módját, hogy hogyan tudna rövid távon profitálni az egyre értékesebb eszközeikből. Itt jön be az NFTfi, mint egy peer-to-peer piactér, amely összeköti az NFT tulajdonosokat olyan likviditásszolgáltatókkal, akik Wrapped Ethereumban (WETH) vagy DAI-ban kínálhatnak kölcsönt. Egyéb ilyen NFT hitelezési platformok közé tartozik az Arcade és a Drops is.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Stephen Young, az NFTfi vezérigazgatója elmondta, hogy a platform mára több mint 110 millió dollárt kezel több mint 6500 kölcsönből – ebből 70 millió dollárt 2022-ben. Az NFT tulajdonos pénztárcáját csatlakoztathatja az NFTfi-hez, és kiválaszthatja, hogy melyik NFT-(ke)n szeretne kölcsönt kérni. Majd ha megadta a kívánt feltételeket, a szolgáltatók ajánlatokat tehetnek. Elfogadás esetén a láncon belüli tranzakció során a likviditásszolgáltató pénzeszközöket küld az NFT-tulajdonosnak, míg az NFT-t egy letéti okosszerződésben tartják a kölcsön futamidejének időtartamára.
 

Mindkét oldalon van kockázat

Ha a hitelfelvevő nem fizeti vissza a kölcsönt a meghatározott időn belül, a kölcsön nem lesz teljesítve, és a hitelező lefoglalhatja és követelheti az eszközt. A szolgáltatók számára pedig, mivel az NFT piac is ingatag, mindig fennáll annak esélye, hogy a lefoglalt eszköz értéke csökkenhet. A tranzakciók nemteljesítési rátája körülbelül 11% - mondta Young, míg a nemteljesítési ráta hitelvolumenben mérve kevesebb, mint 7%. Ez azt jelenti, hogy az alacsonyabb értékű NFT-vel szembeni hitelek nagyobb eséllyel dőlnek be, talán az eszközök értékének csökkenése miatt. Az is lehetséges, hogy az NFT tulajdonosok egyszerűbben csak hasznot húznak a hitelek késedelméből.
 

Bárki kölcsönözhet, bárki kölcsönadhat

Az NFTfi több mint 150 Ethereum NFT gyűjteményt támogat, köztük a Bored Ape Yacht Clubot, az Art Blocks-t, a VeeFriends-t és a Mutant Ape Yacht Club-ot. Az eddigi legnagyobb NFT hitel a platformon egy Autoglyph, a CryptoPunks alkotójának, a Larva Labs-nek limitált szériás projektje volt. Ez a kölcsön több mint 1,4 millió dollárt hozott a hitelfelvevőnek októberben, ismét a MetaStreeten keresztül.
 
NFT | Cryptofalka Forrás: raconteur.net
 
Azonban nem csak cégek és szervezetek biztosítanak likviditást az NFT fedezetű hitelekhez. Bárki, aki kriptovalutával rendelkezik, csatlakozhat a platformhoz, és kölcsönt nyújthat, hogy némi extra hozamot keressen. Az NFT hitelpiac egyre felkapottabbá és professzionálisabbá válik, különösen olyan blue chip eszközökkel kapcsolatban, mint a CryptoPunks, az Autoglyphs és a Bored Apes.
 
 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.44% $66,559.81
Ethereum ETH 7.15% $3,258.98
BNB BNB 4.67% $583.07
Solana SOL 7.65% $154.22
XRP XRP 5.81% $0.5174
Dogecoin DOGE 6.08% $0.1651
Cardano ADA 5.03% $0.4917
Litecoin LTC 3.06% $81.87
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!