Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a Cryptopunks és a körülöttük lévő NFT őrület?

Mi az a Cryptopunks és a körülöttük lévő NFT őrület?

Első pillantásra ezek a kicsi, pixeles Cryptopunks arcok nem tűnnek különlegesnek, de mások mégis horribilis összegeket fizetnek értük. Néhányan közülük pipáznak, másoknak fura kalapjuk van. De a látszat és a pénzbeli érték csalóka lehet, ha NFT-kről van szó.

 

Vicces NFT képek, és a mögöttes értékük

Ha csak birtokolsz egy ilyen vicces kinézetű punkot, valószínűleg bármit megvásárolhatsz egy kis lakástól egy hatalmas kastélyig. A 10 000 db-ra korlátozott 8 bites stílusú CryptoPunks olyan NFT-k gyűjteménye, amelyekre jelenleg óriási a kereslet.

Nem lehet őket stakelni, és nem lehet velük játszani sem. Továbbá nem biztosítanak szavazati jogot sem. Nem tesznek mást, minthogy azok amik a képen. Nagy érdemük azonban, hogy CryptoPunks az egyik első NFT-projekt. Sokan úgy tekintenek ezekre a képekre, mint az NFT digitális világ első Mona Lisáira.

Mi az a Cryptopunks? Forrás:https://www.cointribune.com/en/columns/the-nft-column/cryptopunks-for-sale/

A CryptoPunks a New York-i székhelyű Larva Labs ötlete, amelyet Matt Hall és John Watkinson alapított. A projekt 2017-ben kezdődött az NFT-k és a művészet kísérletezéseként, és végül segített népszerűsíteni azt, amit ma kripto-művészetként ismerünk.

Lényegében ez is egyfajta kriptovaluta. Viszont a CryptoPunks teljesen eltér a Bitcointól vagy a BNB-től. Mind a 10 000 punk egyedi NFT az Ethereum blokkláncon. 3840 nő, 6039 férfi. Van néhány majom, űrlény és zombi is köztük. A különböző attribútumok kombinációja biztosítja, hogy mind a 10 000  teljesen egyedi legyen.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Hogyan lehetett őket megszerezni? 

A punkok kezdetben ingyenesen elérhetőek voltak és idővel kiosztásra kerültek. Akkor még az NFT megszerzéséhez csak a hozzá tartozó Ethereum tranzakciós díjat kellett kifizetni. Ennek az NFT-nek népszerűsége azóta is az egekbe szökött, mint ahogy általánosságban az egész NFT szektoré. A Christie's aukciósház még különböző ETF gyűjteményeket is árverésre bocsát, több millió dollárra becsült értékekkel.

Ez a sápadt külsejű, fejpántos idegen punk jelenleg a legnagyobb eladású CryptoPunk rekordját tartja 4200 ETH-ban, nagyjából 7,58 millió dollárt 2021 márciusában történő eladáskor. A második helyen a CryptoPunk #7804 áll, amelyet ugyanannyi ETH (nagyjából 7,57 millió dollár az értékesítéskor). A kettő közötti különbség az emelkedő ETH árakban keresendő.

Mi az a Cryptopunks? Forrás:https://academy.binance.com/en/articles/what-are-cryptopunks

 

Hol vásárolhatnék meg egy Cryptopunkot?

A CryptoPunks tervezésével együtt a Larva Labs saját piacot is létrehozott a CryptoPunks webhelyen. A felhasználók itt tesznek ajánlatokat, vásárolnak és értékesítenek CryptoPunks-ot. A piactérrel léphet kapcsolatba a MetaMask telepítésével és csatlakoztatásával. A CryptoPunks eljutott az OpenSea -hez is, amely az Ethereum egyik vezető NFT piactere. Ezek a pixel punkok azonban kissé eltérnek az eredetitől. ERC-721 tokenekbe csomagolták őket, így az NFT piactereken kereskedhetők lettek.

Az ERC-721 CryptoPunk könnyen átalakítható eredeti ERC-20 formájába. A csomagolás és a kicsomagolás folyamata a Wrapped PUNKS-on történik, és CryptoPunk-ot tartalmazó MetaMask pénztárcával is elvégezhető.

 

Cryptopunks összefoglalva 

Noha nem ő az első az NFT-k tekintetében, a CryptoPunks egy úttörő volt a blokklánc virtuális művészetében. Ellentétben a CryptoKitties játékkal, amely gamifikációs elemekkel rendelkezik, minden egyes punk nem más, mint egy egyszerű kép. Továbbra is látható a hatalmas népszerűségük a CryptoPunks által közvetlenül inspirált projektek számával.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.68% $69,968.17
Ethereum ETH -0.97% $3,732.96
BNB BNB -0.02% $616.86
Solana SOL 1.54% $180.8
XRP XRP -2.98% $0.5313
Dogecoin DOGE -2.92% $0.1653
Cardano ADA -4.95% $0.4798
Litecoin LTC -1.69% $86.5
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!