Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Irreálisan drágán kelt el egy NFT, csalás történt?

Irreálisan drágán kelt el egy NFT, csalás történt?

Egy kriptotárca 1055 WETH-t (~1,4 millió dollár) fizetett egy CrypToadz NFT-ért, ami a 0,95 ETH átlagár 1000-szerese. Véletlen vagy csalás történt?

Irreális árat fizettek egy NFT-ért

Az OpenSea adatai azt mutatják, hogy egy kriptotárca október 9-én 1055 WETH-ért (körülbelül 1,4 millió dollár) vásárolta meg a CrypToadz #4030 NFT-t

Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

Az ügyletre azért figyelt fel a közösség, mert az adott NFT átlagára 0,95 ETH körül mozog. 0xe1a0-es tárca azonban több mint 1000-szer többet fizetett az átlagárnál. A tárca mindemellett mintegy 41 500 dollárnyi díjat fizetett az OpenSea NFT piactérnek.

Wash trade lehetett a tranzakció?

A közösség egyes tagjai azt találgatják, hogy jó esély van arra, hogy az üzlet egy "wash trade" volt.

NFT pénzmosás I Cryptofalka

A "wash trade" azaz mosott kereskedés a piaci manipuláció egy formája, amikor egy tulajdonos egyszerre vásárolja és adja el ugyanazt az eszközt. Ez a megtévesztő gyakorlat a piaci kereskedelem látszatát kelti, miközben az eszköz tényleges tulajdonjoga változatlan marad.

A tárcák on-chain áramlását követve látható, hogy 0xe1ao cím 1115,90 ETH-t kapott egy másik tárcától - 0x8Da4. A 0x8Da4 azonban a Tornado Cash kriptokeverő cégtől mintegy 99,5 ETH összegű tételekben integrálta a pénzeszközöket.

Nem csalás, gépelési hiba is lehetett 

Egyesek azonban azt feltételezik, hogy csupán egy gépelési hiba történt. A tárca címe ugyanis többször tett 1055 ETH-s ajánlatot a CrypToadz gyűjteményéből származó más NFT-kre. Ezért fennáll a lehetősége annak, hogy a CrypToadz #4030 esetében az illető pont helyett vesszőt írt be, és a tervezettnél 1000-szer többet költött.

NFT pénzmosás I Cryptofalka

Eközben az NFT-piac kihívásokkal teli időszakon megy keresztül. A DappRadar adatai azt mutatják, hogy a kereskedési volumen a tavalyi év első negyedéve óta a legalacsonyabb szintre esett.

Az NFT-kereskedelmi forgalom visszaesése közepette a vezető NFT-fejlesztő is, a Yuga Labs október 6-án bejelentette, hogy létszámleépítést hajt végre.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.57% $64,400.98
Ethereum ETH -4.35% $3,395.62
BNB BNB -4.99% $578.16
Solana SOL -9.37% $131.57
XRP XRP -7.62% $0.4782
Dogecoin DOGE -10.52% $0.1193
Cardano ADA -10.61% $0.37
Litecoin LTC -8.25% $71.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!