Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a Game-FI és mik azok az NFT játékok?

Mi az a Game-FI és mik azok az NFT játékok?

Egészen a CryptoKitties őrülettől kezdve, számos NFT játék jelent meg a piacon. Megjelent az úgynevezett play to earn (tehát játssz, hogy keress) modell. A Game-Fi egyszerre ötvözi a játékot és a pénzügyi szolgáltatást. Tehát a játékosoknak lehetővé teszi, hogy pénzt keressenek játék közben. 

 

Mit jelent az NFT? 

Az NFT (Non-Fungible Token)  nem helyettesíthető token a blokkláncon, amely egyedi értéket képvisel. Egyfajta kriptovaluta, hasonlóan a Bitcoinhoz vagy az Ethereumhoz. De ellentétben a Bitcoin blokklánc szabványos coinjaival, az NFT egyedi, és nem helyettesíthető.

Ez a tulajdonság a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden token egyedi, és nem cserélhető azonos módon egy másik tokennel. 1 BTC  (bitcoin) cserélhető egy másik 1 BTC-re azonos módon. Hiszen teljesen ugyanazt tudja az egyik BTC, mint a másik. NFT esetén ez lehetetlen, még akkor is, ha az NFT art több sorozatban jelenik meg. Ebben az esetben minden NFT metaadata eltérő lesz, illetve a rajta megtalálható számsor is el fog térni. 

Mik azok az NFT játékok? Forrás:https://www.globaltimes.cn/page/202107/1228636.shtml

 

Az NFT és Game-Fi játékok működése

Egy NFT játék sok dologban különbözik attól, mintha csak tartanánk egy NFT-t a tárcánkban. A konkrét NFT játék a saját nem helyettesíthető tokenjét fogja használni . Ez a token pedig érvényesül a játéknak a szabályaiban, mechanizmusában és a játékosokkal közös virtuális térben egyaránt. 

Például egy játék NFT-je képviselheti a játék egyik játszható karakterét vagy avatarját. A játék során talált digitális tárgyak is lehetnek NFT-k. Ezeket a játékos elcserélheti más játékosokkal nyereség érdekében. Ahogy arról már szó esett ezeknek a virtuális karaktereknek és felszereléseknek van valós pénzben kifejezhető értékük is. Tehát ezek eladása, bevételt generálhat a játékos számára. 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Az NFT-k játékon belüli cseréjéhez, létrehozásához és használatához a fejlesztők okosszerződéseket hoznak létre. Az okosszerződések felkerülnek a blokkláncra. Így alkotják meg a játék szabályait is. Valamint ez szavatolja az átláthatóságot, ami hosszútávon növeli a játékba vetett bizalmat.

Nézzük például a CryptoKittens nevű játékot.  A CryptoKitties-t a kanadai Dapper Labs stúdió fejlesztette. A rendszer lehetővé teszi a játékosoknak, hogy virtuális macskákat vásároljanak, gyűjtsenek, tenyésszenek és értékesítsenek. Az NFT-k értékét pedig lényegében a játékos közösség, és a befektetési céllal vásárolók közösen határozzák meg. 

Mik azok az NFT játékok? Forrás:https://opensea.io/collection/cryptokitties

Számos okosszerződésnek köszönhetően a játék stabilan működik és nagy népszerűségnek örvend. A CryptoKitties nevű NFT játék egyik sajátossága, hogy véletlenszerűen hoz létre egyedi virtuális macskákat. Ezeket a macskákat a játékosok pedig Ethereumért cserébe megvásárolhatják. A játék hivatalos angol nyelvű oldala az alábbi linken érhető el: https://www.cryptokitties.co/

 

NFT játékok összefoglalva

A play to earn típusú NFT játékok lehetőséget adnak a felhasználóknak arra, hogy bevételhez jussanak a játék révén. Általában a játékosokat az adott játék tokenjével és esetenként NFT-kkel jutalmazzák. Minél többet keresnek, annál tovább játszanak. Ez az állítás fordítva is igaz, tehát a nyeremény reményében többet fognak játszani az emberek. A megszerzett zsetonokra gyakran szükség van a játék crafting folyamatának részeként. Ez az a folyamat, amikor meglévő eszközökből, új erősebb, ritkább eszközöket készíthetünk. 

Sok NFT játék úgy működik, mint például a cserélgethető autóskártyák, de nem mindenki játszik, aki gyűjti a kártyákat. A Game-fi új NFT ökoszisztémát hozott létre. Ezzel megváltoztatták az emberek NFT-hez való hozzáállását, és robbanásszerű növekedés kezdődött meg a szektoron belül. A játék már nem csak a szórakozásról és a szabadidő eltöltéséről szól. Bekerült a képbe a pénzszerezés lehetősége is. Ez a modell pedig, gyökeresen megváltoztatja az egész játékipart, az elkövetkező években. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.50% $61,704.13
Ethereum ETH -0.87% $3,025.22
BNB BNB 0.13% $535.78
Solana SOL 1.05% $134.6
XRP XRP 0.89% $0.4985
Dogecoin DOGE -2.13% $0.1502
Cardano ADA -0.46% $0.4509
Litecoin LTC 0.97% $79.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!