Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Minden, amit tudnod kell az NFT stakingről

Minden, amit tudnod kell az NFT stakingről

Az NFT-k olyan tokenizált eszközök, amelyek biztonságosan stakelhetők és kezelhetők NFT staking platformokon.

 

Mi az NFT staking és hogy működik?

Ha nem helyettesíthető tokenjeidet (NFT) erre alkalmas platformokon stakeled, további jövedelemhez juthatsz befektetéseiden keresztül. Az NFT staking azt jelenti, hogy a nem helyettesíthető tokeneket egy platformhoz vagy protokollhoz csatolod, ezért a műveletért cserébe pedig staking jutalmakat kapsz. Ezáltal úgy kereshetsz több pénzt, hogy közben az NFT tulajdonosa maradsz.

Ezt a befektetési módot a decentralizált pénzügyi (DeFi) yield farminggal lehet összehasonlítani, ahol kriptovalutákat kölcsönöznek vagy helyeznek el likviditásszolgáltatóknál, hogy a kamatokból vagy a mások által viselt tranzakciós költségekből jutalmat szerezzenek. Ez hasonló a bankon keresztüli kamatszerzéshez, viszont ebben az esetben nincs közvetítő. Az NFT staking a decentralizált pénzügyi világhoz tartozik, míg a banki forma centralizált.

nft staking | Cryptofalka arbismart.com

 

Az NFT staking ugyanúgy működik, mint a kriptovaluta staking, mivel az NFT-k tokenizált eszközök. Elhegyezheted nem helyettesíthető tokenjeidet erre alkalmas staking platformokon, ahol biztonságban tárolhatod is őket. Ez egy okos szerződésen keresztül lehetséges a megfelelő blokklánc protokollon.

Mindehhez szükség van egy kriptopénztárcára, amelynek kompatibilisnek kell lennie a kérdéses NFT-vel. Először is ellenőrizd, hogy kedvenc pénztárcád megfelelő-e ahhoz a blokklánchoz, amelyen az NFT található. Ezután csatlakoztatnod kell a pénztárcát a staking platformhoz, hogy elküldhesd NFT-id a felületre. Ez a művelet a coin stakinghez hasonló és mindkettő végrehajtható az adott platform staking szekciójából.

Nexo kriptovaluta váltó

 

NFT staking jutalmak és passzív jövedelem

Az NFT stakingért kapott jutalmak típusa a platformtól és az NFT típusától függ. A legtöbb NFT staking platform időszakos jutalmakat kínál, amelyeket általában naponta vagy hetente fizetnek ki. Függetlenül attól, hogy milyen tokent használnak a jutalmak stakeléséhez, a kapott tokenekkel kereskedhetsz és esetleg át is válthatod őket más kriptovalutákra vagy fiat pénzekre.

Ezenkívül vannak olyan platformok is, amelyek decentralizált autonóm szervezetekkel (DAO) rendelkeznek. Itt az NFT tulajdonosok zárolhatják eszközeiket egy DAO poolba, vagy más néven NFT staking poolba, amely lehetővé teszi számukra, hogy részt vegyenek a platform irányítási feladataiban. Mivel az NFT piacon az NFT-k nagy része különféle blokklánc játékokhoz tartozik, számos staking lehetőség kínálkozik a játssz-és-keress (play-to-earn) játékokban is.

nft staking | Cryptofalka mycryptoption.com

 

A legjobb NFT staking platformok

Számtalan különböző NFT staking platform létezik, így nem is lehet egy példán keresztül bemutatni mindent. A play-to-earn NFT-k hatalmas térnyerése miatt számos példa van ezen a területen, de már a tőzsdék is aktívan részt vesznek a staking folyamatban.

A Binance Fan tokenek például olyan hasznossági tokenek, amelyek egy adott sportcsapathoz kapcsolódnak. Ezekkel a tokenekkel a tulajdonosok különféle kiváltságokat élvezhetnek, például kiemelt jegyértékesítésben részesülhetnek vagy beleszólhatnak a sportklubon belüli fontos döntésekbe. A Binance az egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsde, több tízmillió felhasználóval világszerte.

Másik példánk a MOBOX platform, amely egy blokkláncra épített játék. A MOBOX rendelkezik egy metaverzummal, amely nem más, mint a MOMOverse, ahol különböző NFT-ket találhatunk. Ha MOMO-t stakelsz, jutalomként governance tokent kapsz a MOBOX-tól. Minél több és minél ritkább MOMO-t stakelsz, annál több jutalomra számíthatsz.

 

Záró gondolatok

Ha kipróbálnád az NFT stakelést, fontos, hogy jó és pontos elképzelésed legyen arról, mit szeretnél elérni. Ahhoz, hogy megtaláld a legjobb NFT-ket a stakeléshez, tudnod kell, hol vannak a jó lehetőségek, ezért nagyon fontos a piackutatás. Számos különféle NFT-t lehet stakelni, amelyek mindegyikének megvannak a maga sajátosságai, ezért győződj meg arról, hogy a stratégia, amelyet követsz, világos számodra.

Végül pedig mindig tartsd észben, hogy az NFT-k értéke is csökkenhet, így stakelésük kockázatokkal is járhat!

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.37% $67,108.59
Ethereum ETH 0.68% $3,118.74
BNB BNB -0.12% $579.85
Solana SOL 0.80% $174.1
XRP XRP -0.21% $0.5221
Dogecoin DOGE 0.11% $0.1547
Cardano ADA -0.57% $0.4804
Litecoin LTC 0.31% $84.1
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!