Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tokenizált sajtófotokat vehetünk az AP hírügynökség NFT platformján

Tokenizált sajtófotokat vehetünk az AP hírügynökség NFT platformján

Az AP hírügynökség saját, Polygon alapú NFT platformján a sajtófotók tokenizált változatát lehet majd megvásárolni. 

 

Blokklánc technológiával árulná a sajtófotókat az AP 

Az első NFT kollekció az AP fotóriportereinek fotóit fogja tartalmazni olyan témákról, mint az űr, az éghajlat vagy a háború. A piactér weboldala szerint változó árakon több héten át, január 31-től fognak megjelenni az NFT-k. A fényképeket az Ethereum második rétegű hálózatán a Polygon hálózaton mint-elik. A platform támogatni fogja az utalásos vagy hitelkártyás másodlagos tranzakciókat, valamint az Ethereumban történő fizetést is.

Blokklánc technológia | Cryptofalka Forrás: https://www.inc.com/

 
A piacteret a Xooa, egy blokklánc infrastruktúra-platform építi. Zach Danker-Feldman, a Xooa piactereinek vezetője elmondta, hogy a partnerség „erőteljes kapcsolatként fog szolgálni a virtuális világ és a valós világ között”.
 
Az új platform támogatja a Metamask-ot és a Formatic-ot. Jövőben pedig a Binance és a Coinbase-t is. A további közelgő funkciók között lesz az NFT átviteli lehetősége, közösségi média lehetőségek, új tartalomkoncepciók és a láncon kívüli előnyök az NFT-tulajdonosok számára.
 
Kéthetente egyszer lesz „Pulitzer Drop”, amelyen Pulitzer-díjas fényképek is szerepelnek majd. Minden NFT tartalmazza a fénykép részletes metaadatait, például az időt, a dátumot, a helyet, a felszerelést és a fényképhez használt technikai beállításokat.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Az AP bejelentése szerint az NFT eladásokból származó forrásokat visszaforgatják az AP újságírásának finanszírozására. Az Associated Press egy 175 éves non-profit hírügynökség, amelynek székhelye New York City. A platform ugyan lehetővé teszi majd a másodlagos piaci értékesítést, de erre 10%-os díjat számít fel.
 

Egyre több médium kapcsolódik be a blokklánc iparba

A hírügynökségnek nem ez az első projektje a blokklánc iparban. 2021 októberében az AP együttműködött a Chainlink Labs-szal, hogy biztosítsa az egyesült államokbeli újságoktól és műsorszolgáltató tagjaitól származó adatok titkosítását.
 
Blokklánc technológia | Cryptofalka Forrás: https://statetechmagazine.com/
 
2020-ban az AP az Ethereum és az EOS blokkláncokat használta az elnökválasztás eredményének közzétételére. Ezenkívül 2018-ban együttműködött a blokklánc-alapú újságíró startuppal, a Civil-lel, hogy végrehajtsa a tartalomhasználat nyomon követésére és a szellemi tulajdonjogok védelmére vonatkozó terveit.
 
Az AP nem az egyetlen hírszervezet, amely érdeklődést mutat a blokklánc újságírási iparban való lehetséges felhasználásai iránt. 2021 júniusában a CNN elindította NFT projektjét: „Vault by CNN: Moments That Changed Us”. A gyűjtemény egy sor történelmi „hírpillanatot” jelképez a hírcég 41 éves történetéből.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.74% $64,813.46
Ethereum ETH 1.88% $3,157.79
BNB BNB 2.19% $572.43
Solana SOL 4.53% $151.04
XRP XRP 4.38% $0.5298
Dogecoin DOGE 5.52% $0.1628
Cardano ADA 7.25% $0.5064
Litecoin LTC 4.96% $85.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!