Az oktatás jövője a metaverzumban

Szerző: | márc 28, 2022 | Kriptovaluta

A diákok és a tanárok tartózkodási helyüktől függetlenül találkozhatnak a metaverzumban, továbbfejlesztett oktatásra adva ezzel lehetőséget.

 

A metaverzum oktatási lehetőségei

A metaverzum egy olyan digitális vidék, amelyet a résztvevők saját virtuális környezetük felépítésére használhatnak. Ez egy olyan teret is biztosít a felhasználóknak szerte a világon, ahol más módszerekhez viszonyítva emberibb módon kapcsolódhatnak egymáshoz.

A diákok és a tanárok virtuális valóság szemüveg segítségével tartózkodási helyüktől függetlenül találkozhatnak a digitális térben, továbbfejlesztett oktatásra adva ezzel lehetőséget.

Képzeljünk el például egy olyan történelemórát, ahol a diákok a világ számos különböző pontjáról kapcsolódnak be a tanórába, a tanáruk pedig utazó életmódot él, amely lehetővé teszi számára, hogy folyton új helyekre látogatva bővítse a tudását, majd átadja azt a diákjainak.

Ezután jönnek a metaverzum iskola vizuális lehetőségei. A tanár nemcsak beszélni tud a felfedezéseiről, hanem magával ragadó 3D-s környezetben be is tudja mutatni azokat a tanulóknak, akik így szabadon felfedezhetnek és tapasztalatot szerezhetnek a témában. Az asztalok és székek helyét bármikor felválthatja egy történelmi helyszín rekreációja, így a gyerekeknek nem kell többé egy steril osztályteremben unatkozniuk, hanem a virtuális világok erejének köszönhetően végre lelkesedést érezhetnek a tanulás iránt.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

A metaverzumban történő oktatás előnyei és hátrányai

A virtuális valóság iskolai használatának elsajátítása számos előnnyel jár a hagyományos modellekkel szemben, lehetővé téve a gyerekek számára, hogy „ellátogassanak” múltbéli helyekre vagy veszélyes kísérleteket végezzenek biztonságos, virtuális környezetben. Egy metaverzum környezet úgy is megtervezhető, hogy egészen valósághűnek tűnjön. A választott metaverzumtól függően az oktatók kialakíthatnak egy olyan lenyűgöző környezetet, amely magával ragadja az idősebb és fiatalabb diákokat egyaránt. 

A metaverzum világok több fizikai interakcióra is lehetőséget kínálnak. A virtuális valóság szemüveget és vezérlőit úgy tervezték, hogy természetes hatást keltsenek, és képesek legyenek lemásolni a kéz és az ujjak mozgását, mialatt a tanuló viseli a felszerelést. Ennek eredményeként a pedagógusok olyan feladatokat tervezhetnek, amelyek a kezek árnyalt mozgását alkalmazzák, mint például az írás vagy a jelbeszéd.

 

Metaverzum oktatáshoz | Cryptofalka

Forrás: ghanaeducation.org

 

Fontos megemlíteni, hogy a metaverzumban az oktatók teljes mértékben ellenőrizhetik a tanulók interakcióit, így korlátozhatják a zaklatást, amely nagyban növelheti a tanulók biztonságérzetét.

Nem szabad azonban elfeledkezni a virtuális valóságban történő oktatás hátrányairól sem. Például a hallás- vagy látásproblémákkal küzdő gyermekek csak olyan speciális felszerelésekkel tudnának részt venni az órákon, amelyek esetleg elérhetetlenek számukra anyagi vagy egyéb szempontok miatt.

Aggodalomra adhat okot a metaverzum-függőség is mind a gyermekek, mind a felnőttek esetében. Ha egy diák tanuláshoz és szórakozáshoz is virtuális valóság szemüveget használ, akkor rengeteg időt tölt a digitális világban, így előfordulhat, hogy elhanyagolja a való életet.

Végül, de nem utolsó sorban pedig felmerül a hozzáférhetőség kérdése. Ahhoz, hogy a metaverzum az oktatáshoz hatékonyan hozzájárulhasson és elterjedhessen, a családok számára világszerte könnyebben beszerezhetővé kell tenni a VR szemüvegeket és kiegészítőket. Máskülönben ez a tanulási lehetőség az emberek csupán egy nagyon szűk rétege számára lesz elérhető.

 

Metaverzum oktatás I Cryptofalka

Forrás: vr-expert.com

 

Összefoglalva

Összességében tehát elmondható, hogy számtalan előnye lenne, ha szélesebb körben elkezdenék használni az emberek a metaverzumot az oktatáshoz. A tananyagok könnyebben elérhetővé és érdekesebbé válnának mind a felnőttek, mind a gyerekek számára, és a tanárok is sokkal kreatívabban alakíthatnák az órákat, mint egy hagyományos tanteremben.

A pozitív lehetőségek mellett ugyanakkor olyan problémák is felmerülnek a metaverzumban történő oktatással kapcsolatban, amelyek hatására megkérdőjelezhetjük a módszer fenntarthatóságát. A jövő bizonyára választ ad majd a kérdésre, vajon a tanulás mindennapi részévé válhat-e a metaverzum.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.