Mi az a digitális földterület a metaverzumban, mire használható?

Szerző: | jan 12, 2022 | Kriptovaluta

Az NFT virtuális föld egy birtokba vehető digitális földterület valamelyik metaverzum platformon. Az NFT-k alkalmasak a föld tulajdonjogának képviseletére, mivel mindegyik egyedi, így egyszerűen bizonyítható a digitális tulajdonjog. Az NFT földet a tulajdonosa többek között reklámozásra, közösségi felületekre, játékra és munkára használhatja. A népszerű NFT land projektek közé tartozik a Decentraland, a The Sandbox és az Axie Infinity.

A földtulajdonos általában online élmények megélésére, tartalmak megjelenítésére vagy előnyök szerzésére használhatja a telkét egy játékban. Nagy márkák és hírességek, köztük az Adidas és Snoop Dogg is kezdenek befektetni és használni az NFT földterületeket.

Egy telek értékét a hasznosság, a projekt maga és a piaci spekuláció befolyásolja. NFT telket egy projektből telekeladás során vagy a másodlagos piacon lehet vásárolni valamelyik NFT marketplace-en keresztül, például a Binance NFT Marketplace-en vagy az OpenSea-n keresztül. A vásárlás előtt mindenképpen meg kell győződni arról, hogy tisztában vagyunk-e a földterület és a hozzá kapcsolódó projekt kockázataival és felhasználási lehetőségeivel. Bizonyos esetekben lehet, hogy az NFT földterület megvásárlása helyett a bérlés is egy opció lehet.

 

Mennyit is érnek a virtuális földek?

A metaverzum fejlődése a blokklánc új felhasználási lehetőségeit hozta létre. Mivel 2021 egy hihetetlenül sikeres év volt a metaverzum és az NFT-k számára, nem csoda, hogy mindenki a virtuális földekről beszél. Néhány NFT földterület többe kerül, mint a fizikai világban létező ingatlanok, ami azért valljuk be, egyenélőre nehezen megfoghatóvá teszi e új koncepciót. Valójában az NFT föld és a valós, fizikai ingatlanok között valójában sok hasonlóság van.

Miért az a metaverzum?

A metaverzum egy online, virtuális világ, amely digitális és valós életünk számos aspektusát egyesíti, beleértve a munkát, a társas érintkezést és a kikapcsolódást. 2021-ben számos technológiai óriás, köztük a Meta (korábban Facebook), a Microsoft és az Epic Games kezdte el fejleszteni és felfedezni e teret. A blokklánc technológia kulcsfontosságú szerepet játszik a metaverzumok életre keltésében, mivel a digitális tulajdonjognak, az identitásnak és a kriptogazdaságnak a blokklánc ad egy keretet.

 

Mi az NFT virtuális föld?

A metaverzum projektek olyan digitális világok, amelyeket a felhasználók általában 3D-s avatarokkal fedezhetnek fel. A SecondLive például koncertek, konferenciák és kiállítások számára biztosít területeket és helyszíneket. Míg a SecondLive-hoz hasonló projektek nem teszik lehetővé, hogy a felhasználók állandó virtuális valóságteret vásároljanak, más metaverzum világok igen. A fejlesztők nagyméretű, kis parcellákra osztott térképeket hoznak létre, amelyeket a piacon értékesítenek.

A terület egyedi tulajdonjogának reprezentálására a felhasználók egy adott parcellához kapcsolódó NFT-ket vásárolnak. Ezeket a telkeket közvetlenül a projektből vagy a másodlagos piacon történő telekeladással lehet megvásárolni. Az, hogy pontosan mit is lehet tenni az NFT telekkel, az mindig az adott projektektől függ.

 

Milyen felhasználási módjai vannak a metaverzum földterületeknek?

A spekuláción kívül a földtulajdonosoknak számos felhasználási lehetőség áll rendelkezésükre. Használhatják a a virtuális területüket reklámcélokra. Ha valakinek a telke egy népszerű területen, és sok látogatót vonz, kiadhatja reklámfelületnek. Emellett a digitális földterületén rendezvényeket lehet szervezni, például koncerteket, konferenciákat és közösségi találkozókat. Az NFT telkeknek hasznát lehet venni egy NFT videojátékban. Például az Axie Infinityben a föld extra nyersanyagokat, tokeneket, biztosíthat. A 3D-s avatárral felfedezhető földek virtuális irodahelyiségként vagy digitális szolgáltatások nyújtására, foglalkoztatásra is használhatók. A PwC Hong Kong a The Sandbox földet a Web 3.0 tanácsadási szolgáltatásaihoz fogja használni.

Hírességek, celebek és nagy márkák már elkezdtek földet vásárolni a metaverzumban. Snoop Dogg például saját Snoop Dogg Metaverzum Experience-t hoz létre a The Sandboxon. Az Adidas is vásárolt helyet e platformon a saját AdiVerse metaverzum élménye számára. A metaverzum és az NFT hype-hoz való csatlakozás mellett a márkák és vállalatok lehetőséget kínálnak majd a felhasználóknak, hogy interakcióba lépjenek velük a metaverzum szolgáltatások, játékok és termékeik elérésével.

Az NFT land projektekbe az intézményi befektetők is elkezdtek beszivárogni. A The Metaverzum Group például címlapokra került, amikor nagy mennyiségű digitális ingatlant vásárolt. A csoport székhelye gyakorlatilag még a Decentraland kriptovölgyében, a Crypto Valleyben is található. A PwC tanácsadó cég szintén vásárolt telkeket Decentralandban 2021 decemberében a web 3.0 tanácsadói szolgáltatásaik részeként.

 

Mi befolyásolja az NFT virtuális földterületek árát?

A virtuális földterület árát több tényező is befolyásolhatja. A virtuális földterület különbözik sok más NFT-től, mivel általában többféle felhasználási területtel rendelkezik. Ezek attól függően különböznek, hogy milyen platformon vannak. Például az olyan digitális világok, mint a Decentraland lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy testre szabják a földjüket és azon szabadon alkossanak. Ha például a föld egy népszerű területen van, vagy sok látogatót fogad, akkor pénzt lehet kérni reklámfelületek biztosításának fejében. A földje előnyöket is biztosíthat egy blokkláncos videojátékban. Jobb staking bónuszokat lehet kapni vagy egyedi játékbeli élményeket átélni az Axie Infinityben. Az olyan népszerű platformok, mint a Decentraland, a The Sandbox vagy My Neighbour Alice általában magasabb árakat kérnek az NFT földjeikért. Ez a piaci kereslet és kínálat miatt van. Ezen platformok felhasználói bázisa és érdeklődése sokkal nagyobb, mint a kisebb projekteké.

A múltban az NFT földek nagy eladásai egyre több spekulációhoz vezettek. Például a Metaverzum Group NFT ingatlancég 2021 novemberében nagyjából 2,43 millió dollárt költött egy 116 telket tartalmazó parcella megvásárlására Decentralandban. Minden egyes telek 16 négyzetméteres, így összesen 1856 négyzetméternyi területet birtokolnak a Fashion Street negyedben.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

Hol lehet telket vásárolni a metaverzumban?

Metaverzum NFT telket vásárolhatunk közvetlenül a projekttől egy sale keretében, vagy más felhasználóktól egy piactéren keresztül.  A vevőt és az eladót is védi egy okos szerződés (smart contract), amely biztosítja, hogy az ügyletek mindkét fél számára zökkenőmentesen történjenek. A Binance NFT Marketplace és az OpeaSea a két legnépszerűbb lehetőség. A Binance NFT Marketplace támogatja az Ethereumot és a Binance Smart Chain-et, míg az OpeaSea az Ethereumot, a Polygont és a Klaytn-t.

 

Virtuális ingatlanok a jövő?

Sokak számára a virtuális földeladás gondolata talán erőltetettnek tűnik. Azonban elég csak megnézni az NFT-k, a digitális gyűjtemények és a metaverzum felemelkedését, hogy megértsük, hogyan juthattunk el oda, hogy az NFT földek sokszor drágábbak a valós telkeknél. Az ötlet nem sokban különbözik egy weboldal vagy más virtuális tér birtoklásától. A népszerű domainnevek például több százezer dollárért keltek el. Azonban az NFT földek tulajdonjogát garantálja az okos szerződéseken keresztül és ez adja a biztosítékot. Mivel a technológia világ a jövőben a metaverzum köré épül, ne lepődjünk meg, ha hamarosan még több eladó metaverzum NFT földet látunk.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka