Olcsóbb Bitcoinos fizetés esetén a benzin El Salvadorban

Szerző: | okt 5, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

El Salvador a Chivo Bitcoin pénztárca elfogadását kívánja elősegíteni azzal, hogy 0,20 dollár (kb. 60 forint) kedvezményt ad a Bitcoinban fizetett benzinre. 

 

El Salvador mindent bevet a Bitcoin népszerűsítése érdekében

Nayib Bukele salvadori elnök bejelentette, hogy a helyi fogyasztók gallononként 0,20 dolláros kedvezményben részesülhetnek a benzinárban, ha a kormány által támogatott Chivo Bitcoin pénztárca használatával fizetnek. A hírt „pozitív hírnek” jellemezve az elnök Twitteren keresztül jelentette be a támogatást.
 
el salvador bitcoin
 
“A Chivo állami vállalat tárgyalt hazánk legnagyobb benzinkút társaságával, hogy holnaptól minden gallon üzemanyagot 0,20 dollárral olcsóbban értékesítsen, Chivo pénztárca használatával.” -írta Bukele elnök
 
Az elnök hangsúlyozta, hogy a kedvezménynek nincs felső korlátja, és minden helyi személy vagy cég hozzáférhet a kedvezményhez. Hozzátette, hogy a kedvezmény kompenzálja „az üzemanyagok nemzetközi árának többszöri emelkedését” és „csökkenti a szállítási költségeket az ellátási láncokban”.
 
Néhány salvadori azonban úgy tűnik nincs meggyőződve arról, hogy a támogatás végső soron a lakosság javát szolgálja. Egy Twitter felhasználó így reagált a bejelentésre:

„Az a 20 centes kedvezmény mindannyiunktól származik, igaz? A benzinkút nem veszít, a mi adónkból megy a visszatérítés.”

Mások cinikusak voltak a kormány azon döntése miatt, hogy csak azoknak ajánlják fel a kedvezményt, akik Chivo Bitcoin pénztárca segítségével fizetnek. Egy másik Twitter felhasználó pedig azt kritizálta, hogy a kormány nem lépett időben az üzemanyagárak enyhítésére miatt.

A kedvezmény bevezetése mellett Bukele létrehozott egy alapot, amelynek célja a folyékony gáz hazai árának „stabilizálása”. Az elnök azt állította, hogy míg a nemzetközi piac 1,17 dolláros emelést tervezett a 25 kilós cseppfolyósított gázpalackok árában, addig a salvadori helyiek “némi csökkenést” tapasztalnak a költségekben.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
El Salvador lett az első ország, amely szeptember 7-én törvényesen elismerte a Bitcoint törvényes fizetőeszközként. Pár héttel később az ország elnöke azt állította, hogy a salvadori emberek egyharmada már kevesebb mint három héttel a bevezetése után használja a Chivót.
 
Néhány elemző szkeptikus volt a nyilvánosságra hozott adatok miatt. A szókimondó kripto kritikus és író David Gerard, azt állította, hogy a salvadori tisztviselők „olyan számokat etetnek Bukele -vel, amelyek tetszenek neki”. Gerard a Attack of the 50 Foot Blockchain hírlevelében elemezte a Bukele által közölt Chivo használati mutatókat, és arra a következtetésre jutott, hogy a kormány által támogatott pénztárca „több tranzakciót hajtana végre naponta, mint a Visa világszerte”, ha az elnök adatai pontosak lennének.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka