Orosz vezetők szerint sem vezet eredményre a kriptovaluták tiltása

Szerző: | jan 24, 2022 | Kriptovaluta

A szakértők szerint a kriptovaluták betiltása a csúcstechnológiás gazdaság több ágazatát is teljesen tönkretenné.

 

A kriptovaluták betiltása hatalmas gazdasági károkkal járhat

Január 20-án az orosz központi bank közzétett egy jelentést, amelyben a hazai kriptokereskedelem és -bányászat általános betiltását javasolta. A jelentés azt részletezi, hogy a kriptovaluták kockázatai „sokkal magasabbak a feltörekvő piacokon, beleértve Oroszországot is”. Úgy tűnik azonban, hogy ez a javasolt tilalom nem általánosan elfogadott az országban. A Telegram alapítója, Pavel Durov január 22-i nyilatkozatában kijelentette, hogy a kriptográfia betiltása a high-tech gazdaság számos ágazatát tönkretenné. 
 
Oroszország kriptovaluták | Cryptofalka

Forrás: https://www.asiablockchainreview.com/

„Egy ilyen tilalom elkerülhetetlenül lelassítja a blokklánc-technológiák általános fejlődését. Ezek a technológiák számos emberi tevékenység hatékonyságát és biztonságát javítják, a pénzügyektől a művészetekig.” -nyilatkozta a Telegram alapítója
Míg Durov elismerte, hogy “a kriptovaluták forgalmának szabályozására való törekvés természetes bármely pénzügyi hatóság részéről”, arra a következtetésre jutott, hogy “egy ilyen tilalom valószínűleg nem fogja megállítani azokat akik feketén, titkolva foglalkoznak majd kriptovalutákkal, másrészről viszont véget vet a legális orosz projekteknek ezen a téren.”
 

Leonyid Volkov: a kripto betiltása „lehetetlen”

Mindeközben egy január 20-i Telegram bejegyzésben Volkov, aki Alekszej Navalnij kabinetfőnöke, azt írta, hogy a tilalom olyan lenne, mintha „elásnák az egészet”. Navalnij ellenzéki vezető Oroszországban és a Korrupcióellenes Alapítvány (FBK) alapítója. 2020 augusztusában Novicsok idegméreggel mérgezték meg. Miután felépült Németországban, 2021 januárjában visszatért Oroszországba, ahol letartóztatták, és azóta is börtönben van.
 
 
Bitcoin bányászat | Cryptofalka

Forrás: https://incyber.fr/

 
Volkov közleményében a Bloomberg január 20-i jelentésére hivatkozott. Azt állította, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hozzájárult a tilalom előmozdításához, mert a kriptovaluták felhasználhatók “nem rendszerszintű ellenzéki és szélsőséges szervezetek” finanszírozására. Hozzátette: „biztos abban, hogy a Bloomberg ebben az esetben 100%-ban közel áll a valósághoz, de semmi sem fog történni”, mert az oroszok nagyobb valószínűséggel használnak kriptovalutákat drogvásárlásra, ahelyett, hogy a Moszkvának adományoznák.
 
„Technikailag a kriptovaluták betiltása ugyanaz lenne, mint a személyes átutalások betiltása (azaz lehetetlen)… Igen, nagyon megnehezíthetik a pénzeszközök kriptotőzsdére történő befizetését, ami azt jelenti, hogy egyszerűen megjelennek a közvetítő szolgáltatások, amelyek megteszik külföldi joghatóságokon keresztül. Valószínű a tranzakciós költségek növekednének. Nos, azt hiszem, ez minden.”
 
 

Megoszlanak a keleti régióban a vélemények a kriptovalutákról

Oroszország számos szomszédja szintén kemény álláspontot képvisel a kriptovalutákkal kapcsolatban. Január 19-én a szomszédos Georgia polgárai számára állt le a kriptovaluta bányászat. A közelmúltban Koszovó és Kazahsztán kormánya is felkerült azon országok listájára, amelyek betiltották a kriptobányászatot. Talán az egyik kivétel Oroszországgal szomszédos Ukrajna, amely 2021 szeptemberében számos törvényt fogadott el a kriptovaluták országos bevezetésének megkönnyítésére.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka