Öt kínai kriptovaluta tőzsde is beszüntette tevékenységét

Szerző: | nov 29, 2019 | Kriptovaluta

Öt kínai kriptovaluta tőzsde is szünetelteti vagy bezáratta tevékenységét válaszul az érzékelt anti kripto hozzáállásra a kormány részéről. Korábbi cikkünkben mi is írtunk a szigorú kínai fellépésről az illegálisan! működő kriptovaluta kereskedelemmel, kriptovaluta tőzsdékkel szemben. Úgy látszik hatékony eddig a stratégia. 

 

Hullanak a kriptovaluta tőzsdék

Elsőként november 23-n a Bitsoda exchange jelentette be szolgáltatásainak szüneteltetését, majd követte őket az Akdex rögtön másnap, november 24-n.

Szintén november 24-n az Idax kriptovaluta tőzsde is kínai kormány hozzáállására hivatkozva záratta be tevékenységét. Megemlítették, hogy a bezárás oka, hogy megóvják felhasználóikat a jövőben előforduló kellemetlenségektől. 

Hasonlóképpen, a kormány szigorú hozzáállására hivatkozva, a Btuex kriptovaluta tőzsde is a szolgáltatásaink azonnali befagyasztása mellett döntött. Hozzátették, hogy a jövőben újra tervezik nyitni tevékenységüket, azonban ezúttal tengerentúli felhasználók számára.

Korábban pedig, november 4-én a Biss nevezetű kriptovaluta tőzsde jelentette be, hogy aktívan együttműködnek a hatóságokkal működésüket tekintve, és mihamarabb szeretnék folytatni a tevékenységüket.

Érezhető tehát a szigor, és annak eredménye. A tőzsde offok mellett a hatóságok tíz gyanúsítottat is őrizetbe vettek, akik ugyanúgy a kripto váltókhoz köthetőek. A letartóztatásokkal és a különböző kriptovaluta tőzsde bezáratásokkal kapcsolatban egyelőre nem sok információt lehet tudni. Egyes helyekről tudni vélik, hogy az említett Biss váltónál folytatott nyomozás során kiderült, hogy teljesen szembe megy a kínai kormány elveivel. 

 


Félelem az iparban

Az események nem kis visszhangot vertek. A Bloomberg egyenes a legnagyobb tisztogatásnak tartja az akciót a szektorban a 2017-s kínai kripto tőzsde tiltás óta. A Bloomberg tudni véli, a Chainalysis blockchain intelligencia vállalat adataira hivatkozva, hogy 20 az 50 legnagyobb kriptovaluta tőzsde közül az ázsiai, csendes ócieáni térségben működik, valamint, hogy 2019 első felében körülbelül a Bitcoin tranzakciók 40%-t bonyolították le ebben a térségben.

A traderek a hírek hallatán idegeskednek. A Bloomberg tudosításai szerint kétszeresére nőtt a Tether (USDT) tranzakciók száma a 10 millió felhasználóval rendelkező Imtoken e-pénztárca applikáción. Az akciót ugyanúgy a kínai hírekhez kötik. A Tether középutat szolgál a fiat kripto tranzakciók közt. 

Továbbá a Binance hivatalos fiókja a legnagyobb kínai blogger oldalon, a Weibo-n, megszűnt november közepén, ahogyan a Tron Foundation-é (TRX) is.

A Cointelegraph tudósításai szerint a korábban említett Idax tőzsde beszüntette a ki – és beutalást váltójukon, a CEO-juk állítólagos eltűnése után.


Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.