Így tegyél szert passzív jövedelemre a kripto segítségével

Szerző: | nov 19, 2020 | Kriptovaluta

A befektetésen és a kereskedésen kívűl egyéb módon is szert tehetünk kriptovalutával passzív jövedelemre! Megmutatjuk a leggyakoribbakat!

A passzív jövedelem jó dolog. Tele van ezzel kapcsolatos videókkal a legnagyobb videómegosztó oldal is, hogy miként foghatjuk munkára, vagyonunkat, tudásunkat, termékünket, ötletünket. Az alapötlet az lenne, hogy az aktív közreműködésünk nélkül jön a bevétel. Ez persze sok esetben meseszerűnek tűnő és elérhetetlen, más esetben pedig abszolút könnyen megvalósítható. A kriptovaluták világa a passzív kereseti formák széles tárházát kínálja. Megmutatjuk a legelterjedtebbeket!

A kriptovalutákat illetően a befektetés vagy kereskedés csak egy módja annak, hogy pénzt keressünk eszközeinkkel. De mindkét eset meglehetősen bizonytalan bevételi forrást jelent. Vannak azonban olyan módszerek, amelyek beállítása viszonylag egyszerű, utána már minimális odafigyelés mellett biztosítható a rendszeres jövedelem. Több ilyen megoldás együttes alkalmazása pedig akár már komoly bevételt is generálhat.

 

Bányászat, mint passzív jövedelmi forrás

A legegyszerűbb ilyen forrás maga a kriptovaluta bányászat. Igaz ugyan, hogy meglehetősen nagy kezdeti befektetést és szakértelmet igényelhet, de ha már működik a rendszer, akkor folyamatosan ,,termeli” a bevételt. A kriptovilág legrégebbi passzív bevételi forrásaként tekinthetünk a bányászatra, ugyanakkor nem igényel kezdeti kriptovaluta tőkét (fiat tőkét viszont annál inkább).

A nagyobb befektetésre azért van szükség, mert komoly hardver igénye van a bányászat folyamatának. Míg kezdetben sima számítógép processzorral is bányászható volt például a Bitcoin, ma már erősebb GPU-ra vagy még inkább speciális ASIC (Application-Specific Integrated Circuits) bányagépekre van szükség a hatékony bányászathoz. Szerencsére a vezető kriptovalután kívül még számtalan egyéb Proof-of-Work coin van, ami videókártyával is gazdaságosan bányászható, bár kétségtelenül kockázatosabb is a dolog. A kevésbé ismert koinok nagyobb hozammal kecsegtetnek, de könnyebben veszíthetnek is az értékükből.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Staking, mint passzív jövedelem

A staking a bányászathoz képest, lényegesebb elérhetőbb passzív jövedelem forrás, a legtöbb kriptovaluta birtokos számára. Ez ugyanis nem más, mint amikor egy bizonyos ideig egy megfelelő kriptovaluta tárcában tároljuk koinjainkat. Lényegében egy adott időre lekötjük a kriptovalutánkat megfelelő jutalomért cserébe, ezzel ugyanakkor támogatjuk a blokklánc hálózat működését is. Az esetek többségében létrehozunk egy staking tárcát és benne tartjuk a megfelelő koint, esetleg hozzárendeljük az összeget egy staking poolhoz. Ez a módszer leginkább a Proof-of-Stake konszenzusmechanizmust használó hálózatokon működik.

passziv-jovedelem I Cryptofalka

 

Kriptovaluta lending

Egy újabb megoldás passzív jövedelem szerzésére, ha egyszerűen csak kölcsönadjuk a pénzünket. A hagyományos banki működési gyakorlathoz hasonlóan egy meghatározott időre lekötjük a pénzünket és kölcsönadjuk, amiért cserébe kamatot kapunk. Ha hosszabb távon nélkülözni tudjuk valutánkat, akkor ez jó megoldás lehet, azonban mindig számolni kell az okosszerződések kapcsán fennálló a programozási hiba kockázatával.

A kriptovaluta lending történhet centralizált (CeFi) és decentralizált (DeFi) módon is. Az elmúlt hónapokban főként a DeFi-től volt hangos a kripto média, de mind a kettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.

Néhány szolgáltató, ahol extra kamatokat tudtok gyűjteni:

Nexo
Crypto.com
Blockfi
Inlock
Uniswap
YearnFinance
AAave

 

Lightning node futtatása – passzív bevételi forrásként

A lightning hálózat egy olyan másodszintű protokol, amely segítséget nyújt abban, hogy a tranzakciók ne a blokkláncon, hanem azon kívül menjenek végbe. Mindez sokkal gyorsabb (innen az elnevezés) fizetési megoldást jelent, viszont nem kerül a tranzakció azonnal a blokkláncra. Azért jött létre, hogy orvosolja például a Bitcoin hálózat sajátosságából eredő lassúságot és egyirányúságot. A hálózat működéséhez viszont likviditásra van szükség, ami úgy néz ki, hogy bizonyos összegeket zárolnak a fizetési csatornában. Ezért viszont jutalmul az utalás díjját gyűjtheti be, aki hozzájárul a megfelelő likviditás biztosításához. A fentiekből is látszik, hogy valószínűleg nem ez a legegyszerűbb bevételi forrás, mivel magasabb fokú műszaki ismereteket igényel.

 

Kriptovaluta passzív jövedelem összefogló

Az említett módszerek talán a legismertebbek arra, hogy kriptovalutáinkat akkor is munkára fogjuk, amikor éppen HODL ,,üzemmódban” vagyunk. A kockázat persze sosem elhanyagolható tényező, de aki elmerül a kripto világába, az valószínűleg már eleve toleránsabb a magasabb kockázati szintekkel, mivel szerencsés esetben ehhez magasabb haszon is társulhat.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka