Példátlan összefogás a kriptoipari konszolidáció idején

Szerző: | júl 15, 2022 | Árfolyam elemzés

A kriptovilág jelenlegi szorult helyzetére megoldásként szolgálhat az ipar nagyszabású konszolidációja, melybe az olyan nagyobb kriptoipari vállalatok, mint pl. a Nexo készek belevágni a közbizalom helyreállítása és a hátrányosan érintett befektetők megsegítése érdekében.

 

A történelem megismétli önmagát?

Napjaink gazdasági dinamikája – bár a kriptovaluták és a blokklánc-technológia világába lefordítva – többé-kevésbé a történelem különböző válságait utánozza. Antoni Trenchev, a Nexo kriptohitelezési platform társalapítója és ügyvezető partnere a jelenlegi kriptokrachot az 1907-es pánikhoz hasonlította, amelynek során a gazdag Wall Street-i intézmények kénytelenek voltak megmenteni bajba jutott társaikat. 

“Ez engem őszintén szólva az 1907-es bankpánikra emlékeztet, amikor JP Morgan kénytelen volt a saját pénzeszközeivel közbelépni, majd összeszedni az összes fizetőképes fickót, hogy helyrehozza a helyzetet” – mondta Trenchev a Bloomberg TV-nek. “Ez még a Federal Reserve előtt volt, tehát nem volt egy állami végső menedék hitelező.”

Hozzátette, hogy “a mostani helyzet nagyon hasonló” a 20. század első globális pénzügyi válságainak eseményeihez, azonban a Nexo terve az, hogy segítsen “orvosolni a helyzetet az egész ökoszisztéma számára” és a cég elkötelezett amellett, hogy részese legyen a megoldásnak, amely a szélesebb kriptotér konszolidációját eredményezheti.

nexo I Cryptofalka

 

A 1907-es amerikai bankokhoz és trösztökhöz hasonlóan itt sincs központi bank, nincs Federal Reserve, és így nincs végső hitelező, aki likviditást injektálhatna. Ismét a megmaradt szereplőkön – a stabil pénzügyekkel és fenntartható modellekkel rendelkezőkön – múlik, hogy előálljanak egy segítő tervvel, akárcsak a J.P. Morgan által vezetett támadás több mint egy évszázaddal ezelőtt.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Modernkori bankpánik a kriptotérben

Ezzel párhuzamosan a modern “pánik” katalizátora a Terra teljes ökoszisztémájának összeomlása és az ezt követő hullámhatás volt. Akárcsak a 20. század elején, a járulékos károk, amelyeket ma “fear, uncertainty and doubt”-ként ismerünk, átterjedtek más platformokra és szolgáltatókra, ami likviditási válságot eredményezett, és néhány jelentős kriptohitelező leállította az ügyfélkifizetéseket. Mind a hagyományos, mind a kriptopiacok mélyen medvepiaci területen vannak, és a kereskedési képernyőkön egy ideje már a piros szín dominál. 

Olaj volt a tűzre, hogy a Three Arrows Capital (3AC), az egyik legnagyobb kripto fedezeti alap, nem tudta teljesíteni kötelezettségeit. A szingapúri székhelyű kripto fedezeti alap a hírek szerint nemrég kezdte el értékesíteni eszközeit, köztük 40 millió dollár értékben a Lido Staked Ethereumot (stETH). A Nexo nemrégiben kijelentette, hogy jelenleg nincs kitettsége a 3AC-nak, amit Trenchev a Bloomberg TV-nek adott interjújában megismételt:

“Néhány évvel ezelőtt megkerestek minket, és fedezetlen kölcsönt szerettek volna tőlünk kérni, amit mi nem szívesen adtunk, mert ellentétes a kockázatkezelési paramétereinkkel, ezért azt máshol kapták meg” 

 

Felmerül hát a kérdés, hogy ismét abba a hibába esünk, hogy nem tanulunk a múltból? A  J.P. Morgan szerint az 1907-es pénzügyi zűrzavarért a “romboló verseny” volt a felelős. A kriptohitelezésben a legmagasabb hozamért folytatott hasonló gyilkos verseny sok vállalkozást vezetett  kockázatos DeFi stratégiákba, és a fedezetlen hitelek hálójának kialakulásához is hozzájárult, amely most megbosszulja önmagát.

 

A Nexo kész belevágni a bajbajutottak megsegítésébe

Mindezek fényében a kriptotér a tömeges konszolidáció szakaszába lép, amely már el is kezdődött, mivel a még fizetőképes szereplők, mint például a Nexo, készségüket fejezték ki, hogy felvásárolják a fizetőképességi problémákkal küzdő vállalatok eszközeit annak érdekében, hogy azonnali likviditást biztosítsanak ügyfeleiknek és megóvják az iparágat. Szükség van most az összefogásra, így már június elejétől kezdve a platform megkezdte a beszélgetéseket a lehetséges enyhítési tervekről, így például:

A Nexo több olyan vállalatot is megkeresett, amelyeknél a hitelezési műveletek bizonyos aspektusai jelenleg likviditásra szorulnak, és felajánlotta, hogy többféle lehetőségen keresztül enyhíti a pénzügyi nyomást. Korábban a vállalat a Celsius-nak intézett nyílt ajánlattételével borzolta a kedélyeket, majd a legfrissebb hírek szerint jelenleg azt tervezi, hogy felvásárolja a Vauld-ot, miután az nemrég közölte, hogy több mint 800 ezer ügyfele számára függesztette fel a pénzkivételt.

nexo I Cryptofalka

A vállalat több befektetési bankkal, többek között a Citigroup-pal dolgozik együtt annak érdekében, hogy a legjobb minőségű tanácsokat kapjuk az összes felvásárlási és likviditás-átstrukturálási ügylethez, hogy a bajba jutott platformokon zárolt eszközökkel rendelkező befektetők a lehető leggyorsabban újra hozzáférhessenek a pénzeszközeikhez.

 A Nexo továbbá más nagy kriptovállalattal együtt folytat tárgyalásokat a blokklánc-térségre vonatkozó nagyobb segélyezési terv további kidolgozásáról. Úgy tűnik tehát, hogy ezekben a bizonytalan időkben a Nexo készen áll arra, hogy kulcsszerepet játsszon a blokklánc tér közelgő konszolidációjában. Egy biztos, ha a vállalat kiállja az idő próbáját, az a stabilitás egyik jelzőfénye.

 

Te is megbízhatónak találod a Nexo-t? Regisztrálj az alábbi Cryptofalka partnerlinken keresztül és 

1000 $ befizetése esetén 100 $ üti a markod!

Ne maradj le, regisztrálj az oldalra és zsebeld be a belépő bónuszt! A bónusz teljesítéséhez 1000 dollárral kell feltöltened az új, linkünkkel létrehozott fiókodat, majd a megvásárolt coint tartani legalább 30 napig. Ami a legszuperebb, hogy erre a 30 napra is fizet kamatot a Nexo!

 

  ITT tudod érvényesíteni a kedvezményeket!

 

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.