A recesszió szélére sodródva, mi várhat a Bitcoinra?

Szerző: | jún 24, 2022 | Kriptovaluta

A Bitcoin még nem tapasztalt recessziót azóta, hogy a 2008-as globális pénzügyi válságra adott válaszként elindították. Mi várhat rá most?

 

A Bitcoin volt a válasz a 2008-as recesszióra

A Bitcoin (BTC) válaszként szolgált a 2008-as globális válságra. Új módot vezetett be a tranzakciók lebonyolítására anélkül, hogy harmadik felek, például bankok – különösen a csődbe jutott bankok, amelyeket a kormány mégis a lakosság kárára mentett ki – bizalmától függene. Ennek az volt a fő oka, hogy a kormány a “too big to fall” (az adott szereplő túl nagy ahhoz, hogy bedőljön) elv miatt mégis megmentett a csődbe ment bankokat, természetesen a lakosság rovására.

“A központi bankban meg kellene bízni, hogy nem értékteleníti el a valutát, de a fiat valuták története tele van e bizalom megszegésével” – írta Satoshi Nakamoto 2009-ben.

A recesszió szélén sodródva, mi várhat a Bitcoinra?

Forrás: thestreet.com

Bár igaz a Bitcoin bányászat folyamatosan üzemel és aranyszerű tulajdonságai vonzották a „digitális aranyat” kereső befektetőket már a múltban is, ugyanakkor a jelenlegi 75%-os visszaesése a tavaly novemberi 69 000 dolláros csúcshoz képest azt mutatja, hogy összességében mégsem védett a globális gazdasági hatásokkal szemben.

Ezzel egyidejűleg a teljes kriptopiac 2,25 billió dollárt veszített ugyanebben az időszakban, ami az iparág nagymértékű keresletromlását jelzi. Ennek hátterében a félelem, az ellátási láncok akadozása, illetve a bizonytalan világpolitikai helyzet áll.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Újabb válsággal kell szembenéznie a Bitcoinnak

A Bitcoin árfolyamának összeomlása az infláció emelkedése, és a globális központi bankok erre adott válasza idején jelent meg. Nevezetesen, a Federal Reserve június 15-én 75 bázisponttal (bp) megemelte irányadó kamatát, hogy visszafogja a májusban már 8,4%-ot elérő inflációt.

Ez további csökkenési potenciált ad a már amúgy is csökkenő kriptopiacnak” – jegyezte meg az Informa Global Markets, egy londoni székhelyű pénzügyi elemző cég, mondván, hogy addig nem lesz mélypont, amíg a Fed nem mérsékli “agresszív monetáris politikai megközelítését”.

Az összeomlás következtében a BTC szintén szinkronban volt a technológiai súlyú Nasdaq Composite teljesítményével. Az amerikai részvénypiaci index több mint 30 százalékot esett 2021 novembere és 2022 júniusa között. 

A recesszió szélén sodródva, mi várhat a Bitcoinra?

Forrás: nsperity.com

A közgazdászok közel 70 százaléka úgy véli, hogy az amerikai gazdaság jövőre recesszióba csúszik a Fed döntései miatt – derül ki a Financial Times által végzett felméréséből. Emlékeztetőül: egy ország akkor kerül recesszióba, ha gazdasága negatív bruttó hazai termékkel (GDP), növekvő munkanélküliséggel, csökkenő kiskereskedelmi eladásokkal és alacsonyabb feldolgozóipari termeléssel párosul hosszabb időre.

Figyelemre méltó, hogy mintegy 38% arra számít, hogy a recesszió 2023 első felében kezdődik, míg 30% a harmadik negyedév során számít ugyanerre. Ráadásul a Bloomberg májusban végzett külön felmérése szerint 30%-os a recesszió valószínűsége jövőre.

 

Összefoglalva

A BTC valószínűleg szembe fog kerülni története első világválságával. A medvés előrejelzések szerint a Bitcoin ára a 20 000 dolláros támaszszint alá fog törni, Leigh Drogen, a Starkiller Capital, egy digitális eszközökkel foglalkozó mennyiségi fedezeti alap általános partnere és informatikai igazgatója pedig azt várja, hogy az érme eléri a 10 000 dollárt, ami 85%-os csökkenést jelent a csúcsszinthez képest.

Ugyanakkor kevés bizonyíték van a Bitcoin teljes pusztulására, különösen azután, hogy az érme a múltban hat medvepiaccal szembesült, amelyek mindegyike a korábbi rekordmagas szint feletti rallyhoz vezetett. A Bitcoin valószínűleg tovább fog esni egy magasabb kamatkörnyezetben – hasonlóan ahhoz, ahogyan az amerikai benchmark, az S&P 500 többször is esett az elmúlt 100 évben -, hogy aztán erősen helyreálljon.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.